4. bölüm

6.7K 318 99
                                    

Hermione akşam odasında Fantastik Canavarlar Nelerdir ve Nerede Bulunurlar?'ı okuyordu.Üç Büyücü Turnuvası tarihine şöyle bir baktıda ilk görev hep canavarlar olmuştu.Kız kitap okurken Draco odaya girdi.Kısa bir bakıştıktan sonra Hermione;

-E, ilk oyun zamanını söylediler mi?'dedi çekinerek.

-Haftaya çarşamba.'dedi Draco.Hem biraz sinirli hemde eğleniyormuş gibi görünüyoru.

-Ne??Ciddi olamazsın Malfoy!'dedi Hermione.

-Ah,malesef ciddiyim.Ne halt edeceğim?'dedi gergin gergin ve yatağa oturdu.

-Sakin ol.Üç Büyücü Turnuvası'nda ilk oyun hepcanavarlar olmuştur.Ve ilk görev okul arazisinde bir yerde olacağına göre okulu keşfe çıkıp görevin yapılacağı alanı görmeliyiz.'dedi Hermione.

-Eee sonra?'dedi Draco ve 'Bir şey soracağım neden bana yardım ediyorsun?'diye ekledi.

-Sana değil Hogwarts'a yardım ediyorum Malfoy!Sakın üstüne alınma.'diye cevabı yapıştırdı.Draco kısa bir kahkaha attı.

-Ne var Malfoy?'dedi Hermione.

-Hiiç.Sadece yüzünün kızarışını görmeni isterdim Granger.'dedi Draco.Hala sırıtıyordu.

Hermione hemen ellerinin tersini yanağına yapıştırdıda gerçekten sıcacık olmuşlardı.

-Her neyse.Konuyu dağıtma.Oyunun oynacağı alanı göreceğiz böylece karşına çıkacak yaratığın büyüklüğünü öğreneceğiz.Eğer büyük bir yaratıksa alanda büyüktür.'dedi Hermione.

-Sonra'da ondan eleme yapacağız.'dedi Draco Hermione'nin yanındaki kitabı göstererek.(Fantastik Canavarlar)

-Arada bir kafan çalışıyor Malfoy.'dedi Hermione sırıtarak.

-Eh, seninki kadar olmasada Granger.'dedi Draco.

-Madem öyle okulu keşfe ne zaman çıkacağız.Alan büyük ihtimalle hazırlanmıştır.Görev haftaya olduğuna göre.Ama bizi kimsenin görmemesi gerek.' dedi Hermione.

-Hayalbozan büyüü yapabiliriz.'dedi Draco.

-Peki.'dedi Hermione ve uyumak üzere yatağının içine girdi.Hermione Harry'den Görünmezlik Pelerini'ni istesemiydi acaba?Ah kesinlikle olmazdı.Harry nedenini sorardı.Ne diyecekti?Malfoy'a yardım edeceğini mi?Okulda araştırma yapacağını söyleyebilirdi.Ama Harry ve Ron'un buna inanmaları için aptal olmaları gerekirdi.

Sabah erkeden kalktı.Draco hala uyuyordu.Hermione onu görünce demekki herkes uyurken masum olabiliyor diye düşündü.Eskiden Ölüm Yiyen olan Malfoy, uyurken gerçekten çok savunmasızdı.

Hermione kütüphaneye gideceğini hatırlayıp kıyafetlerini aldı, banyoya girdi kapıyı kilitledi ve açılmaması için kilitledi.Hemen bir duş aldı.Giyindi, Büyüyle saçlarını kuruttu ve çıktı.

Draco ise uyanmış, sırtını duvara yaslamış ve ayağını kendine çekmiş oturuyordu.Hermione'yi görünce;

-Sonunda çıktın Granger, öldüğünü zannettim.'dedi Malfoy.

-Çok sevinmişsindir.Erken kalkabilirdin.'dedi.Draco'da kıyafetlerini alıp kızın yanından geçti.Çok güzel kokan şampuanının kokusunu aldı ve sonunda banyoya geçti.

Hermione ise kütüphanede görünmezlikle ilgili ne varsa araştıracaktı.Hemen birkaç kitap aldı ve okumaya başladı.Araştırmayı tamamlayıp odaya döndü.Odada Draco'yu bulmayı umuyordu ve öylede oldu.Draco yüzüstü yatmış kitap okuyordu.Hermione'nin geldiğini duyunca oturur pozisyona geçti.Hermione;

-E, ben görünmeden nasıl gideceğimiz hakkında araştırma yaptım.Şimdi 3 seçenek var ilki, şaşırtma büyüsü yapabiliriz, ikincisi Salvio Hexia yani hayalbozan büyüsü yapabiliriz, üçüncüsüde görünmezlik iksiri yapmak.Ama 1.si olmaz çünkü karşımıza güçlü bir büyücü çıkarsa başaramayız, 3. seçenek yani iksiri yapmak haftalar alabilir ki öyle bir lüksümüz yok.En mantıklı 2. seçenek yani hayal bozan büyüsü yapmak.'dedi bir solukta.

-Bende öyle düşünmüştüm.'dedi.'Zaten çok zamana ihtiyacımız yok 1saatte okulun bahçesini arayabiliriz.Çünkü Hogwarts'tan çok çok küçükNe zaman gideceğiz?'dedi Draco.

-Bugün gece olabilir bence.'dedi Hermione.

-Tamam, saat 12 olur mu?'dedi Draco.Hermione de evet anlamında başını salladı ve akşam yemeği için Karanlık Salon'a indi.

Bu aralar Hermione hep üzerinde bir bakış hissediyordu.Etrafına baktığında ise Todor'un kincil bakışları ile karşılaşıyordu.Hermione'nin de ona baktığını görünce Todor bazen gülümseyip gözünü kaçırıyor bazende öylece gözünü kaçırıyordu.Hermione umursamadı.

Yemeğini yedikten sonra okulun bahçesine bir göz atmak için dışarı çıktı.Dışarı feci derecede soğuktu.Okulun küçük bir alanı boştu kenarlarda ise seyrek ama sonra sıklaşan ağaçlar başlıyordu.Sağ tarafta ise Quidditch sahası vardı.Hermione çok üşüdüğünden hemen içeri girdi.

Karanlık Salon'daki kişi sayısı azalmıştı bir avuç kişi kalmıştı.Herkes yatmıştı.Bu iyidi.Hermione heyecanlanmaya başladı.Aslında Hermione böyle gece gezmelerine alışıktı.Belki de heyecanı Draco'dan kaynaklanıyordu.Bilemiyordu.

Hermione, Draco ile daha önce hiç b kadar çok konuşmamıştı.Ve Draco ilk defa bu kadar uzun süre Hermione'ye bulanık dememişti.Belki de düzelmiştir diye düşündü Hermione.Sonra düşüncelerinden sıyrılıp saatine baktı.23.35'ti.

Hemen yatakhaneye gitti.Draco'da yatakhanedeydi.Tam takır hazırlanmıştı.Cüppesini,montunu,beresini her şeyini giymişti.Yatakhanenin ortasında volta atıyordu.

Hermione'de kabanını aldı.Draco;

-Gelmeyeceksin zannetmiştim.'dedi Hermione'ye.

-Bensiz başaramayacağınıda düşündün mü? dedi Hermione gülümseyerek.

-Ah gerçekten çok şakacısın Granger:'dedi Draco ve o da gülümsedi ama biraz gergindi de.

-Hadi yapalım şu işi.'dedi Draco ve Hermione,Draco'ya Salvio Hexia büyüsü yaptı Draco gözden kayboldu.Draco'da Hermione'ye yaptı Hermione'de gözden kayboldu.

-Yanımdan ayrılma Malfoy, çok gerekmedikçe konuşmayalım.'dedi Hermione.

-Tamam.'dedi Draco'da sessizce.Merdivenlerden indiler, Karanlık Salon'u geçtiler ve dışarı çıktılar.Dışarısı buz gibi soğuktu.Etrafta kimseler yoktu.

-Önce soldan başlayalım.'dedi Hermione fısıltıyla.

-Tamam.'dedi Draco ve oraya yöneldiler.Seyrek ağaçları geçtiler.15 dk yürüdüler neredeyse okul arazisininden çıkacaklardı.

-Bence bu tarafa artık gitmeyelim.'dedi Draco.Artık fısıltıyla konuşmuyorlardı.Tam o anda bir At-Adam sürüsü oklarını kaldırmış Draco ve Hermione'nin olduğu yere yöneldi.Draco el yordamı ile Hermione'nin elinden tuttuğu gibi koşmaya başladı.At-Adam'larda zaten onları göremediklerinden peşlerini bıraktılar.Neyse ki ters tarafa koşmamışlardı.Önlerinde kocaman bir saha belirdi.Ama gerçekten büyükt.Juriler için bir yer ayrılmıştı.Seyirciler için yerler vardı.Ortada kalan yerde bayağı genişti.Bir ejderha bile sığabilirdi.Tam o sırada Hermione,Draco ile hala el ele tutuştuklarını farketti ve ikiside sanki birbirlerinden elektrik çarpmış gibi bir anda ellerini ayırdılar.

Birbirlerine bakmıyorlardı.Sahanın büyüklüğüne bakıyorlardı.Hermione;

-Çok büyük bir şey olmalı.'dedi Hermione.

-Ya da kaçmam gereken bir şey.'dedi Draco'da.

-YORUMLARINI EKSİK ETMEYİN LÜTFEN! :') -

Beginning Of The End/Sonun BaşlangıcıWhere stories live. Discover now