5. rész

1.2K 57 0
                                    

Adam nem mutatott túl nagy érdeklődést irányomban, nem tudtam ezt mire vélni, de nem nagyon volt kedvem vele beszélni így hagytam az egészet. Miután nagy nehezen sikerült felkeltenem Daavidot és Jast megreggeliztünk és nagyapáékkal együtt kimentünk a pályára. 

- Helló, helló! - lépett hozzánk a mindig vidám Seb.
- Szia! - köszöntöttük mi is, Marion és nagyapa a Red Bull többi fejesével reggeliznek így ők eltűntek valamerre.
- Nem tudod merre van Lucas? - érdeklődött Jas.
- Saraval épp most indultak reggelizni, ahogy én is, velem tartotok?
- Igen. - válaszolta Jas nem túl lelkesen. Hangulata még inkább süllyedt mikor meglátta, hogy enyeleg Sara és Lucas. - Nem értem mit eszik rajta. - puffogott.
- Hát szerintem nincs nagyon választása, Sara nagyon rámenős. - súgta oda neki Seb.
- Nem úgy néz ki mint akinek ez ellenére van.
- Ezt nem hiszem el! - csattantam fel mikor Adam néhány Red Bullos szerelő és három nő társaságában leült a mellettünk lévő asztalhoz, ráadásul az egyik csaj derekára tapadt a keze.
- Nyugi Bren! - nyugtatott Jas. - Ne is törődj vele, azok után amiket a fejedhez vágott.
- Mi történt? - tudakolta Seb.
- Adam és én összevesztünk, és amint látod .... - mutattam az asztaluk fele. - Ne haragudjatok! - felálltam és elhagytam a büfét. Egyenesen a Home felé mentem, fel Britta kis irodának mondott szobájába, tudtam, hogy neki elmondhatok mindent, de békén hagy ha azt kérem. Fent nem volt senki így egyedül lehettem egy kicsit.

Jas szemszöge

- Hogy ez az Adam mekkora bunkó! - fortyogtam.
- Mi bajod van vele? - értetlenkedett Daavid.
- Megbántotta Brendát, Daavid szeretném ha nem beszélnél vele, és nagy ívben elkerülnéd, világos? - nyomatékosítani akartam benne, hogy ne keresse a nővérünk exét, ő beleegyezően bólogatott, majd folytatta a reggelijét.
- Komolyan szakítottak? - hüledezett Seb.
- Hallhattad. Adam tegnap este Bren fejéhez vágta, hogy Daavid nem az ő öccse és ha nem vállalta volna el a munkát nálatok akkor lenne rá ideje, meg mondogatta neki, hogy kérje el az örökségünket. De tudod mi a helyzet Bren és nagyapa közt .... de ha jóban lennének Bren akkor sem tenne ilyet soha.
- De Brenda még mindig szereti, nemigaz? - kérdezte.
- Szerintem igen. - bólogattam beleegyezően.
- Sziasztok! - jött oda hozzánk az emlegetett Adam. - Brenda merre ment?
- Nem tudjuk, - feleltem, de nem tudtam megállni, hogy ne vonjam kérdőre. - mit keresel itt azzal a nővel?
- Kivel? - nézett az asztaluk felé. - Ja Cassie, ő csak a csapat egyik sajtósa.
- És minek ölelgeted? Félsz, hogy elfújja a szél?
- Mondd meg Brendának, hogy beszélni akarok vele, este átmegyek hozzátok. - még kapott tőlem egy gyilkos pillantást majd visszaült a társaságához.
- Hát az eszem megáll, nagyon félreismertük Adamot. Sokat segített mikor anyáék meghaltak, de, hogy ezt a sok segítséget most a nővérem fejéhez vágja. - háborogtam.
- Én is azt hittem rendes fickó. - még beszélgettünk Sebbel egy darabig, aztán el
kellett mennie mert az edzője Heikki jött érte, Daaviddal kettesben maradtunk.
- Elmehetek Rockyval? - kérdezte, az említett a pult mellől integetett nekünk, s kiabált Daavidnak, hogy ha van kedve benézhet a boxba miközben átnézik Seb autóját.
- De csak ha nem leszel láb alatt. - fenyítettem, majd már ott sem volt, én pedig egyedül maradtam. Bren keresésére indultam, de nem jártam sikerrel.
- Szia Jas! - kapta el a derekam és adott két puszit Lucas, sok erőfeszítésembe tellett, hogy ne vegye észre mit is váltott ezzel ki belőlem.
- Szi.... szia! - makogtam. - Nem láttad Brendát?
- Nem. - ingatta a fejét. - épp a pihenőmbe indultam, nem akarod megnézni?
- De szívesen. - elég hülye kérdés, mit láthatnék egy pihenőben, mondjuk nem is érdekelt. Egy igen sötét folyosó végére vezetett, majd benyitott a nevével jelzett ajtón.
- Tyűha, nem igazán így képzeltem. - csodálkoztam, amin ő csak nevetett.
- Hogy képzelted?
- Hát, azt hittem a pihenő egy ágyból esetleg egy kis asztalból és fürdőből áll. Azt nem hittem, hogy egy komplett lakosztályotok van.
- Jössz este ünnepelni? - kérdezte.
- Nem korai még erről beszélni? - értetlenkedtem.
- Ma van a szülinapom, és akárhogy alakul a mai nap este ünnepelünk, Seb megígérte.
- Akkor mindenképpen megyek. - a szívem ki tudott volna ugrani a helyéről, már a meghívásától is hát még amikor rám mosolygott.
-És .... - habozott kicsit mintha valamitől félne. - örülnék ha nem vendégként jönnél, .... hanem velem.
- Rendben. - hihetetlenül meglepett a kérés, álmomban nem hittem volna, hogy ez megtörténik. - A barátnőd nem lesz mérges?
- Nincs barátnőm. - mosolygott.
- Én .... azt hittem.... mindegy, most mennem kell. - adtam neki puszit, majd szerencsét kívántam és kiléptem a szobából.

- Merre jártál? - jött szembe velem Brenda a paddockban.
- Fent Britta irodájában. - nézett rám furcsán. - Mi van veled?
- Jajj Bren, képzeld Lucas meghívott a szülinapi bulijára, ami ma este lesz, és én leszek a kísérője.
- Örülök. - simított végig az arcomon.
- Ugye eljössz velem?
- Nem tudom.
- Naaa kérlek, Daavid el lesz nagyapáékkal, mi pedig jót bulizunk, és legalább hamarabb elfelejted Adamet. - könyörögtem már neki, de tudtam, hogy úgyis eljön mert féltene egyedül.
- Jól van. - erőltetett meg egy mosolyt amire én a nyakába ugrottam.
- Adam beszélni akar veled, azt mondta este átjön.
- Hol van most? - kérdezte.
- Nem tudom. - válaszoltam, majd ott hagyott.

Brenda szemszöge

Miután otthagytam Jast, elindultam Adam keresésére, még volt egy óra a futam kezdetéig, bárkit kérdeztem nem tudott segíteni senki. Aztán megláttam az egyik lányt akivel reggel a büfében megjelent. - Cassievel van, a sajtószobába mentek azt hiszem. - válaszolt kérdésemre az egyik lány. Azonnal az említett hely irányéba indultam, amikor benyitottam az ajtón nem várt látvány fogadott, Adam a kanapén feküdt eléggé hiányos öltözetben, a lány pedig rajta feküdt, ő sem volt éppen túl öltözve. Ahogy kinyitottam az ajtót úgy vágtam be, sarkon fordultam és kirohantam a Homeból, nem tudom, hogy észre vettek e , de nem is érdekelt.

- Mi baj Brenda? Jól vagy? - jött szembe velem nagyapám.
- Adam, - sírtam. - és .... az a .... az a nő.
- Gyere, menjünk be. - terelt a boxba, s a kíváncsi tekintetek elől egy eldugott helyre vitt. - Na most mesélj Brenda. - leültünk és kíváncsian nézett rám.
- Tegnap összevesztünk Adammel, és most .... láttam egy .... másik nővel. - keseregtem.
- Sajnálom. - ölelt magához, nem tudtam mást tenni szorosan belekapaszkodtam, meglepett, hogy abban a pillanatban nem volt bennem sem gyűlölet sem ellenszenv iránta, sőt inkább örültem, hogy itt van velem, így ültünk még egy ideig.
- Köszönöm. - mondtam mikor elváltam tőle. - Köszönöm, hogy itt van velem.
- Ez a dolgom, ha már apád mellett nem voltam ott, annyit megtehetek, hogy vigyázok rád és a testvéreidre. - mosolygott bűnbánóan, én pedig megöleltem. - Adammel ne foglalkozz, nem érdemel meg téged, főképp ahogy bánt veled.
- Ezt, hogy érti? - néztem rá kérdőn.
- Daavid elmesélte mi történt köztetek az este.
- Nagyon szégyellem magam, hogy hallania kellett. Azt hittem szeret és a testvéreimet is. - meséltem még neki a veszekedésről, majd megbeszéltük kettőnk kapcsolatát, úgy éreztem most tényleg túlléphetek az eddigi sérelmeken amit szüleim miatt éreztem. Éppen akkor értünk vissza a boxba mikor Seb kiállt motorhiba miatt. Jas, Daviddal és Marionnal a VIP vendégekkel nézték a futamot.
- Sajnálom Seb! - ültem oda hozzá, miután beszélt a mérnökkel, csapatfőnökkel és elintézte az ilyenkor szokásos dolgait.
- Én is, - húzta el a száját a pilóta. - és te, hogy hogy itt vagy, a nagyapáddal? - csodálkozott.
- Kibékültünk, vagyis megbeszéltük a dolgainkat. - erőltettem meg egy mosolyt.
- Ennek örülök. - hasonlóképpen ő sem volt túl vidám. - Jössz este Lucas szülinapjára?
- Jas nagyon szeretne menni, de nekem nincs sok kedvem.
- Én is azt gondoltam, hogy dupla ünneplés lesz, egy futamgyőzelem plusz a srác szülinapja, de mindegy. - húzta el a száját.

Futam után csatlakoztam a testvéreimhez, Jas nem beszélt másról csak az esti buliról. Nem akartam elrontani a kedvét a problémáimmal, de rájött, hogy valami bajom van, így kénytelen voltam elmesélni neki mi történt. - Mennyire félreismertük őt. - morgolódott, s megállás nélkül szidta Adamet. - És most nem akarsz eljönni, igaz? Jaj Bren nem teheted ezt velem.
- Tudom, hogy fontos neked ez a buli, ezért elmegyek, de ha Adam is ott lesz haza jövök. - tudtam, hogy kicsi az esélye annak, hogy ne legyen ott.
- Imádlak, - ugrott a nyakamba. - menjünk készülődni, már kiválasztottam a ruhám. - csacsogta.

- Míg lezuhanyzol megnézem Daavidot. - a kicsi a futamot követően nagyapáékkal maradt, összeszedtem pár holmiját és elindultam a folyosó másik végén lévő szoba irányába. Beadtam Marionnak a holmikat és megint megköszöntem, hogy vigyáznak rá.
- Találtam neked is egy nagyon dögös ruhát! - jött ki a fürdőből Jas, aztán én is elmentem fürdeni, aztán feltettem egy kevés sminket, a hajamat behullámosítottam és felvettem a Jas által kiválasztott ruhát egy türkiz kék mini ruhát. Jas is hamar elkészült, az ő ruhája egy szintén mini lila ruha, ő erősebb sminket tett fel, a haját pedig feltűzte.

- Nagyon kicsípted magad. - néztem végig rajta mikor mindketten a tükör előtt álltunk. - Lucas álla le fog esni. - öleltem át a derekát, összeszedtük a táskáinkat és elindultunk az éjszakába. A kedvem még mindig nem volt a legjobb, de megpróbáltam megerőltetni magam. A recepción várt ránk Lucas, Seb és néhány szerelő a csapattól, a többiek már a helyszínen vannak.
- Gyönyörűek vagytok! - köszöntött mindkettőnket Seb, úgy láttam Lucas nem nagyon tudott megszólalni Jas látványától, és azt is észrevettem, hogy Seb szemeit rajtam felejtette hosszú percekig.

Jas szemszöge

Mikor leértünk már vártak ránk, Lucast egyből kiszúrtam lila inget viselt, mintha tudta volna, hogy mit veszek fel. Amikor észrevett tátva maradt a szája, és nekem is eltartott egy ideig míg összeszedtem magam látványától, Sebtől kaptunk két puszit Bren is és én is, illetve néhány szerelő is köszöntött, Seb le sem tudná tagadni, hogy tetszik neki a nővérem.
- Indulhatunk? - kérdezte Rocky, majd belekaroltam Lucasba és követtük a csapatot. Egy igazán elegáns szórakozóhelyen volt a buli, ahol rengetegen voltak, egyszerre a VIP vendégeknek fenntartott részre mentünk, a jelenlévők mikor beléptünk egyszerre kiabálták, hogy 'Boldog szülinapot Lucas', s mivel rengetegen voltunk mellőzték a személyes köszöntést, inkább belevetették magukat az éjszakába.
- Még fel sem köszöntöttelek! - súgtam Lucas fülébe, mikor a szerelő akivel beszélgetett otthagyta. - Nagyon boldog szülinapot! - mosolyogtam, ő pedig szorosan karjaiba zárt.
- Örülök, hogy itt vagy, táncolunk? - összefűzte az ujjainkat és behúzott a táncparkett közepére, magához húzott és így összesimulva táncoltunk.

Száguldó érzelmek! (Sebastian Vettel Fanfiction)Tempat cerita menjadi hidup. Temukan sekarang