A.Ç. | 1.Bölüm

4.4K 561 174
                                    

A.Ç. | 1.Bölüm

"İlk hedef: Aslı Evren.

Eğitim durumu: Başkent Üniversitesi Uluslar Arası İlişkiler mezunu. 

Özellikleri:

Beceriksiz!

Geçen gün patates kızartması yaptı. Ama ne patates kızartması! Gerizekalı patates yerine parmaklarını koymuş kızgın yağa! Bir de öyle kötü ki, yanan patatesler mi dersin, çiğ kalanlar mı dersin. Boyundan posundan utansın mı dersin,bilemedim gitti!

Üşengeç!

Yatağın ortasına sıçsa üşengeçliğinden onu bile toplamaz.

Sporcu.

Voleybolu anasının karnından doğarken elinde voleybol topuyla doğmuş gibi oynayan manyak. Evet üşengeç ama voleybola gelince azgın bir panter misali insanlıktan çıkar.

Çok fit. 93 69 93 bir bir bedeni var.Ama beden ölçüleriyle IQ zekasının pek uyumlu olduğu söylenemez..."

Elime geçen ilk şeyi fırlattım. Sen sabır ver yarabbim. Ne saçmalıyor bu çocuk? Böyle anlatırsa ben bile evlenmem! Ama..biraz haklı da olabilir. Ay ay! Ne hallere düştüüük!

‘’Anneanneeee  attığın benim oyun konsolum! O uzun paçalı donlarını satsan onu alamazsın! Kaç para verdim ben o konsola. Kaç kere tehdit ettim ablamı. Para aşırdım cüzdanından gelmiş benim konsolu mu yere atıyorsun.’’

‘’Kaan ! Başlatma konsoluna. Sen Aslı’nın Facebook hesabına da gir bak bi kimlerle arkadaş bu? Var mı yakışıklı yada zengin birileri?’’

Konsoluna üzülen küçük torunum hışımla dönüp Facebook sayfasını açtı. Sayfa yüklenirken gördüğüm şeyle başımdan aşağı kaynar sular dökülmüş gibi oldum!

Ahretlikler?

''Bir kızın bu kadar mı rezil bir profil fotoğrafı olur? Aslı’ya söyleyin de bir ara benim profilime bir baksın, örnek alsın canım.‘’

''Baştan kaybetmiş Saadetciğim torunun," dedi içlerinden biri onaylamazca.

 "Şu iğrenç fotoğrafla ben bile dönüp bakmam Aslı'ya!''

''Kaan yaz yavrum kenara 1-Aslı'nın Profil Fotoğrafını değiştir.''

Bu kızın Facebook fotoğrafı böyleyse Twitter fotoğrafını düşünemiyorum. Acaba önce Hayriş'in torunuyla mı başlasaydık ? Benimki malum, umutsuz vaka!

''Şu arkadaşlarına bakın bi kimler var kimler yok?''

"Bu tiple bunun suratına belediye bakmaz kim arkadaş eklesin?" Hayriş sözü haklı olsa da biraz bozulmuştum.Sonuçta torunumu savunmalıyım da değil mi?

Kaan açtığı sayfada aşağı doğru ilerlerken gördüğümüz tüm erkekleri de eleştiriyorduk.

"Kaan çıkar şunu arkadaşlarından, apaçi bu çocuk. Bunu da sil tipsiz bu işe yaramaz. Bunu da

sil, bunu da..."

"Aaa baksana Hayriş şuna yanındaki kıza hiç yakışmış mı?" 

Ben ayıklamaya kanalize olmuşken Hayriye "Kız Saadeeeet, O Aslı'nın arkadaşı mı, yanlış mı görüyorum!?" diye özene bözene yaratılmış mükemmel ötesi bir çocuk gösterdi.

"Ay Hayriş, bence biz Aslı'yı boşverip kendimize alalım bunu." dediğinde bastık kahkayı.

Arkadaşlarında elle tutulur tek sonuç o çocuk olunca biz de profiline bakmaya karar verdik.

"Kaan aç yavrum ablanın profilini." Gözlerimi kapatıp sayfanın yüklenmesini bekledim. Beni yine rezil edecekti ilk göz ağrım...

Şaziye bir kahkaha attı. Yine apaçi tipli kekolarla doluydu sanırım profili... El mahkum açtım gözlerimi.

"Ayol Saadet!" dedi Şaziye Adile Naşit gülüşünü sergilerken. "Bu kız bu oğlanlarla takılıyor da hiç mi feyz almıyor? " 

Biz gülüşürken bülbül sesli torunum (!) eşsiz nameleriyle girdi içeri. "Anneanneaağ garnım aaç. Bana yemek hazırlasanaağ!"

Hepimiz bir yandan bilgisayarı saklamaya çalışırken bir yandan da durumu çaktırmamaya çalışmıştık. Ama güzel torunum kafasını bilgisayarda ne olduğunu görmek için kullandığından işimizi zorlaştırıyordu.

A be kızım, dursana yerinde, biz sana kısmet arayalım senin yaptığına bak.

"Anneanne ne yapıyorsunuz orada?" Kuşkulu bakışlarını bize dikmişti. Bizim kızla damat bunun bir gözlerini güzel yapabilmişti zaten!

"Ah şey Aslıcığım Teen Wolf'un yeni sezon fragmanı çıkmış da onu açmıştı Kaan bize." diye açıkladığında Belgi'ye bir kez daha teşekkür ettim, tabii ki de gözlerimle!

"Hatta gel Aslıcığım, Teen Wolf'un son bölümünü tekrar izleyelim biz seninle! " diyerek onu kendi bilgisayarına sürüklediğinde ise hepimiz tutuğumuz nefesimizi bırakmıştık.

Torunum yavaşça yüklenen siteye kaşlarını çatarak bakıyordu. "Anneanne açım diyorum, aç!"

Belgiye gözlerini devirdi. "Aslı, sen hala daha yemeği anneannenden mi istiyorsun evladım? Rezilliğine caps yapsak tıklanma rekoru kıracak bak!" Dilini onaylamazca şaklatırken Şaziye sözünü devraldı. "Ay bende sevmezdim yemek yapmayı. Yaptın mı yiyorsun valla. Boşver Aslı, boşver sen yavrum. Gittiğin kapıda ezerler şimdi seni, elin iş tutuyor diye her şeyi sana yaptırır o kaynanan..." Aslında Şaziye konuyu dağıtmak için böyle demişti. Biliyordum malımı. Eminin bunları söylerken aklından geçen gerçek düşünce "Tabii seni birine verebilirsek, sarı kız!" olmuştu.

Afallayan torunum konuyu "Neyse ya ne var ocakta?" diyerek değiştirdi. Gözleriyle odayı tararken kardeşini görüp alevle parladı. "Kaan sende git odanı topla! Babanın uşağı yok burada. Annem arkanı toplamaktan yoruldu sen içine etmekten yorulmadın, gereksiz herif."

Aslı'nın mutfağa doğru yol almasını izlerken Kaan gözlerini devirip "Bana diyene bak! Daha kendine koca bulamamışsın burada bana atarlanıyorsun. Anneannemde olmasa..." Son anda yaptığı hatayı farkeden torunuma toplu bir göz kısmanın nasıl olabileceğini gösterdik.

"Ben zaten evlenmek istemiyorum, istesem... Elimi sallasam ellisi be!" diye karşılık verdi Aslı.

Hepimiz ona dönüp bir de toplu "De siqtir lo." bakışının nasıl etkileyici olabileceğini gösterdik. 

Belgiye yeni aldığı telefonuna gömülürken bir yandan da "Ahretlikler ben şu çocuğu araştırayım belki şans bize gülerde bizim Aslı'da gönlü olur." dedi. 

Hepimiz ellerimizi göğe kaldırıp meşhur anneanne duamızdan ettik. "İnşallah, inşallah!"

***

''Uzun süre sonra gelen kısa bir bölüm mü ? ''

Telefonumuza gelen mesaj sesiyle umutla açtığımız o bildirimin devlet vergisinin kesildiğini söylemek için gönderilmesi gibi değil mi ?

[Lütfen Multimedya'daki mesajımıza bakın]

Tanıtımla 5K olmamızı sağladığınız için teşekkürler .

 -CHA

Anneanneler ÇetesiWhere stories live. Discover now