Kötülüklere Karşı Kalkan

132 20 6
                                    

بسم الله الرحمن الرحیم

#FELAK VE NAS SURESİ#
🌙🕋
Hayatımın her yerinde okumaya dikkat ettiğim surelerden ,özellikle toplum içine girerken. Okudukça tesirini üzerimde hissediyorum. Ve gerçekten bir kötülükle karşılaştığımda , Rabbimin gönderdiği bu muavvizeteyn* sureler aklıma geliyor ve Rabbimin beni her daim gözetip koruduğuna inanıyorum elhamdülillah.

*muavvizeteyn: Felak ve Nâs sûrelerinin ikisine birden verilen isim. Muavvizeteyn, Allah'a sığınmayı gösteren iki sûre demektir. Bu iki sûrede Allah, görünen ve görünmeyen, bilinen ve bilinmeyen bütün korkunç ve zararlı şeylerden kendisine sığınmamızı emretmiştir.
🌙🕋
Elbette nazar haktır ve kötü bakışlı insanlar , haset edenler her yerde .. Eğer bir insana gıpta ile değil de kıskançlık, fesatlık ve kötü duygularla bakıyorsak bizim de nazarımız karşımızdakine değer Allah korusun. MaşaAllah kelimesini çokça kullanalım beğendiğimiz şeylere karşı. İnsanlara bakışlarımız ile yük olmayalım...

Allah herkesi nazardan , sihirden ve aklımıza gelmeyen nice kötülüklerden korusun. Tedavide hastanın iyileşeceğine inanması ne kadar da çok önemlidir. Bu sureleri okurken de teslim olmalıyız Allah'a. Ve 'Habibullah'ı kötülüklerden kurtaran Allah'ım beni de korur' inancı ile okumalıyız, anlamını düşünerek ve hissederek...

Kötülüklerden kurtulmanın yolu muavvezeteyn surelerini okumaktır. Evlere , kıyafetlere nazar boncukları asarak değil...
🌙🕋
Hazreti Aişe annemizin bildirdiğine göre Peygamber Efendimiz(S.a.v) yatmadan önce Nas, Felâk ve İhlas surelerini okuyup elllerine üfleyip daha sonra da elleriyle vücudunu sıvazlarmış. Biz de bu sünneti hayatımıza geçirelim inşaAllah.
🌙🕋
Bu surenin nüzul sebebi Buhari ve Müslim'de Hz. Aişe'den yapılan rivayete göre, Yahudi Lebid b. A'sam'ın Rasulullah (s.a.v)'a sihir yapmasıdır. Bir hurma kabuğuyla sihir yaptı ona. Rasulullah (s.a.v)'ın saç telleri ve tarağın dişleri, bir de yay kirişi, onda da iğneler batırılmış on bir düğüm vardı. Bunun üzerine Muavvezeteyn indirildi. Bir ayet okudukça bir düğüm çözülüyor, Rasulullah (s.a.v) kendisinde bir hafiflik hissediyordu. Son düğüm çözülünce kalktı, bağdan çözülmüş gibi hareketlendi.
Cebrail, Rasulullah (s.a.v)'a okuyarak: "Allah'ın adı ile seni okuyorum. Sana eziyet eden herşeyden. Hasetçinin ve gözün şerrinden. Allah sana şifa versin!" dedi.
🌙🕋

Enes İbni Mâlik'ten rivayetle:
"Yahudiler , Rasûlullah'a bir şey yaptılar. Bundan dolayı Aleyhisselâm'a şiddetli bir acı isabet etti. Onun yanına ashabı girdiler, Onun aklını kaçıracağını zannettiler. Ona Cebrail, Muavvezeteyn ile geldi. Ashabı, onlarla Rasûlullah'ı taavvüz* ettiler. Rasûlullah, ashabına sıhhatine kavuşmuş olarak çıktı."

*taavvüz= Tek başına namaz kılan için sadece ilk rek'atta ve Sübhâneke'den sonra Eûzü billâhi mine'ş-şeytâni'r-racîm demeye taavvüz denir.

FELAK SURESİ: Fela,k sabah aydınlığı demektir.
🌙🕋

Çokça bağışlayan ve çokça esirgeyen Allahın adıyla,1-De ki: "Sabahın rabbine sığınırım;2-Yarattığı şeylerden gelebilecek kötülüklerden;3-Karanlığı çöktüğü zaman gecenin şerrinden4-Düğümlere üfürenlerin şerrinden5-Bir de kıskandığı vakit kıskanç ki...

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Çokça bağışlayan ve çokça esirgeyen Allahın adıyla,
1-De ki: "Sabahın rabbine sığınırım;
2-Yarattığı şeylerden gelebilecek kötülüklerden;
3-Karanlığı çöktüğü zaman gecenin şerrinden
4-Düğümlere üfürenlerin şerrinden
5-Bir de kıskandığı vakit kıskanç kişinin şerrinden!"

NAS SURESİ: Nas, İnsanlar demektir
🌙🕋

Çokça bağışlayan ve çokça esirgeyen Allah'ın adıyla,

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Çokça bağışlayan ve çokça esirgeyen Allah'ın adıyla,

1.De ki: Sığınırım ben insanların Rabbine,
2. İnsanların Melikine (mutlak sahip ve hakimine),
3. İnsanların İlâhına.
4. O sinsi vesvesenin şerrinden,
5. O ki insanların göğüslerine (kötü düşünceler)fısıldar.
6. Gerek cinlerden,gerek insanlardan(olan bütün vesvesecilerin şerrinden Allah'a sığınırım!

Amin...

### 🌙🕋
Hz. Peygamber sahâbeden Ukbe b. Âmir'e şöyle buyurmuştur: "Görmedin mi? Bu gece benzeri asla görülmemiş âyetler indirildi: Kul eûzü bi-rabbi'l-felak ve Kul eûzü bi-rabbi'n-nâs" (Müslim, "Müsâfirîn", 264).

###🌙🕋
Resûlullah, Felak ve Nâs sûrelerinin en güzel sığınma duaları olduğunu açıklamış ve çok okunmasını tavsiye etmiştir (Dârimî, "Fezâilü'l-Kur'ân")

İstifade edebilmek dileği ile.
السلام علیکم

MuammaWhere stories live. Discover now