Stín-skutečnost nebo přelud?

23 3 1
                                    

,,Musíme o tom duchovi zjistit víc" navrhl Max, který byl od přírody dost zvědavý a také občas zbrklý. Alex byl úplně jiný. Vše si raději promyslel a pak teprve konal. Měl schopnost pozorování a všímal si věcí, které ostatní přehlíželi.

,,Jak chceš zjistit víc? V knihovně jim bude divné, proč se ptáme na duchy, přízraky a stíny." ,,Tak se zeptáme Roalda." ,,Zbláznil ses?!" To bychom spíš přežili útok divokých vlků než rozhovor s ním!" ,,Já vím, že to nebude lehké, ale jinou možnost nemáme. Ví toho o lese a jeho obyvatelích víc než kdokoli jiný. Musíme to risknout." ,,Tak dobře. Zeptáme se ho ještě dneska, ale nejdřív ho musíme najít." ,,Jak může být těžký najít kentaura?"

Hledali Roalda u Stříbrného vodopádu, v Zahradě ozvěn, zkrátka všude, ale marně. Objevil se až k večeru na mýtině u Šeptajícího stromu, jak mu cosi šeptá.  Všiml si jich až za nějakou dobu a trochu se lekl. Bylo mu divné, proč jsou tady, když už je večer a měli by být ve vesnici. Tak se jich zeptal: ,,Co tu děláte, hoši? Potřebujete snad něco?" ,,A...ano," vykoktal ze sebe Max, ,,chceme se tě na něco zeptat, Roalde." ,,Jen se ptejte." odpověděl vlídně Roald. ,,Žijí v tomhle lese nějací duchové, přízraky nebo stíny?" ,,Ano, jako v každém lese. Proč se ptáte?" ,,Jen tak." pokusil se zalhat Alex. ,,Nelži, Alexi, poznám to na tobě," řekl Moudrý kentaur, ,,řekněte mi raději pravdu." ,,Něco nebo někdo nás všude sleduje už asi pět let a my nevíme co. Chceme to zjistit. Prosím, Roalde řekni nám všechno co víš o tomto lese." škemral Max. ,,Tak dobrá, ale nevím o moc víc než vy. 

Duchové, stíny a přízraky mají jedno společné-černou magii. Ta je buď sama stvoří nebo prostřednictvím jiné bytosti. Nebo je to důsledek nějaké kletby. Každopádně pokud je přízrak nebo stín stvořen kletbou je možné ho od ní oprostit. Bohužel nikdo zatím neví jak, ale prý jsou k tomu potřeba tři věci." ,,A jaké?" ptal se Max. ,,To nikdo neví, ale prý to může  být různé" řekl zklamaně Roald. ,,Jak vypadá ten váš přízrak, Alexi?" ,,Je vysoký asi jako my, pohybuje se po zemi lehce a skoro neslyšně, má velkou hlavu a nosí černou kápi." ,,Chodí normálně po zemi? Vůbec se nevznáší nad ní?" ptal se Roald udiveně. ,,Ne, nevznáší se. Chodí." odpověděl Alex. ,,Pak to tedy není ani duch, ani stín nebo přízrak. Ti by se totiž vznášeli nad zemí a nechodili by po ní." ,,Takže nás nesleduje přízrak?" řekl překvapeně Alex. ,,Ne. Sleduje vás obyčejný tvor z masa a kostí. Ale stejně je to zvláštní. Kdo by...?" Roald se zamyslel a po tváři mu na malou chvíli přeběhl zděšený výraz. Snažil se jej rychle skrýt, ale Alex si ho všiml. ,,Zřejmě nějaký vtipálek z naší vesnice. Asi vás chce trochu postrašit.'' zamlouval to kentaur.





Tajemství na druhouWhere stories live. Discover now