Děsivé zjištění

9 2 0
                                    

Ráno našel Alex Maxe, aby mu vše vypověděl. Našel jej v koruně jejich oblíbeného stromu, jak pozoruje východ slunce. Max byl velmi rád, že se mu jen nezdálo o tajemné ženě a stínu, který je sleduje už pět let. Ovšem ho překvapila zpráva o Někdo-netvorovi v kápi a také o Pánu černé magie a vlkodlacích. ,,Neměli bychom se na toho černokněžníka zeptat Roalda?" zeptal se Max. ,,Asi jo," přitakal Alex, ,,stejně je tu najednou moc divných věcí, co nedávají smysl. Myslím, že nám všichni něco tají, něco důležitýho..."

Helena zavolala Rinu na snídani. Rina pomalu sešla dolů s hlavou skloněnou k zemi. Chodila jako tělo bez duše. Helena se na ni v hlavě napojila, aby ji mohla trochu rozveselit. ,,Rino, kdysi jsem zažila totéž co ty-taky jsem se zamilovala do svého nejlepšího přítele. Pravda, sice jsem nebyla zakletá jako ty, ale nebylo to o nic lehčí. Věř mi." ,,Kéž by mohl slyšet můj hlas, abych pro něj nebyla jen odpudivá zrůda" pravila Rina smutně. ,,Myslím, že už brzy pro něj nebudeš jen zrůda. Vím, že něž spatřil tvou tvář, cosi ho k tobě táhlo-zřejmě to, že jsi byla zahalena tajemstvím i kápí. Podle mě máš naději." ,,Nemám. Vždyť mě nenávidí. Nechce mě vidět." ,,Dej mu čas, aby tě poznal a začal ti důvěřovat, a pak uvidíš, co se stane..." povzbuzovala ji Helena.

,,To co si Někdo řekl, nebylo hezký, Alexi!" pokáral ho Max. ,,Já vím. Taky mě to teď mrzí. Ani nevím, jestli mi to Rina odpustí." omlouval se Alex. ,,Rina? Jmenuje se Rina? A to mi jako říkáš až teď?! Tak počkat, to jméno je mi povědomé. Musíme ji navštívit. Co nejdřív." zavelel Max. ,,Ale nejprve zajdeme za tím kentaurem!" chechtal se dál. ,,Ten kentaur je přímo za tebou, Maxi." ozval se najednou Roald. ,,Proč jste mě hledali, opět?" ,,Musíme se tě zeptat na Pána černé magie. Poslal za Alexem vlkodlaky a kdyby ho Rina nenašla, jistě by Alexe už měl." rozpovídal se Max. Alex si všiml v Roaldových očích zděšení. ,,Čekal jsem, že se mě na něj jednou zeptáte, ale  ne tak brzy. Je to syn Otce a Matky magie. To oni ji před mnoha lety stvořili. Měli tři děti- Izabelu, Anabelu a Erika, Pána černé magie. Kdysi byl dobrým a spravedlivým, ale stejně jako Anabela toužil po větší moci a přešel na černou magii. Ta ho postupně ovládla a po smrti své milované sestry zešílel..." tato debata trvala dlouho, až do večera. Alex a Max tak získali všechny informace o Pánu černé magie, ale i o historii kouzel.

Tajemství na druhouWhere stories live. Discover now