17 ..CİNLER

244 16 1
                                    

Cinler alemi konusunda bilinen kaynaklar sınırlı ancak kesin bilgilerdir. Kur'an-ı Kerim Ayetleri ve Efendimizin (S.A.V.) Hadislerinde bildirdiklerinden yola çıkılarak gerçekler öğrenilmiş ve Peygamberimizin doğumuna kadar olan süreçteki yanlış bilgiler konusunda insanlar uyarılmış ve doğru bilgiler insanlara aktarılmıştır.

Öncelikle cinlerin de insanlar gibi bir hayat sürdürdükleri, erkek ve dişi çiftlerden oluştukları, çocuklarının olduğu, aileleri, evleri ve hayata dair mücadeleleri olduğu bilinmelidir.

İnanç ve ibadet anlamında insanlarla aynı sorumluluklara sahiptirler ve kıyamet günü bizler gibi hesaba çekilme mükellefiyeti taşırlar. Kaba bir tabirle, boyut farklılığı nedeniyle bizim algılayamadığımız ancak varlığından şüphe edilmeyen dünya canlılarıdır.

Nasıl ki, yaratılışın başlangıcından beri Yüce Allah'a inanan ve inanmayan insanlar olduğu gibi elbette cinlerinde iman edenleri ve iman etmeyenleri vardır. Bu noktada da cinler insanla aynı özelliği taşırlar. Başka bir ifadeyle her cin zararlı değildir. Cin denildiğinde bile korkan ve üç harfli olarak adlandırılan canlıların pek çok zaman insanlara faydası dokunmuştur.

Burada anlaşılması gereken en önemli konu aradaki boyut farkıdır. İnsanlarla cinler dünyada farklı boyutlarda yaşarlar. Bu boyut farklılığı birbirini görmezden gelecek şekilde değildir. Zira birbirinden habersiz olma ihtiyacı olsaydı Yüce Allah bu bilgiyi bizlere bildirmezdi.

tCİN VE İNSAN ARASINDAKİ BOYUT FARKI
İnsanlar gerçekte cinlerden son derece üstün canlılardır. Ancak; üstün olabilmenin yeterliliklerini taşıdığınız ve bu amaçla yaşadığınız sürece... Buradaki üstünlük kavramı maddi üstünlükler olarak değerlendirilmemelidir. Nasıl ki insanlarda bu ölçülerde yaşamayan ve dünyayı sadece maddi olarak değerlendirme eksikliği varsa bu durum cinler içinde geçerlidir.

Cinler açısından boyut farkının en üstün özelliği cinlerin ışık hızından bile hızlı hareket edebilme kabiliyetleridir. Bu özelliğe aynı zamanda cinlerin insanları görme özelliği de eklendiğinde cinlerin insanlardan üstünlüğü gibi bir sonuç ortaya çıkabilir.

Bunu bir örnekle açıklayacak olursak herhangi bir ateşli silahtan çıkan mermiyi insan gözünün görmesi imkansızdır. Oysa ki cinler bu merminin hızından kat be kat hızlı hareket edebilme yeteneğine sahiptirler. Yani insanın göremediği bu mermiyi cinler adeta karıncanın hızı ölçüsünde görebilirler. Bu cevap cahillikten dolayı bizlere sorular yönelten kişilere de cevap niteliğindedir.

"Hocam, madem cinlerde insanlar gibi bir hayat yaşıyor, iletişim ve ulaşımlarını nasıl sağlıyorlar. Teknolojiyi nereden buluyorlar?" sorusu tam bir cehalet örneği değil midir?

Böylesi bir hıza ve iletişim yeteneğine sahip olan canlıların teknolojiye ihtiyaçları olabilir mi? Bizim teknoloji dediğimiz insanoğlunun eksikliğinin işaretidir.

Cinler alemi ve boyutlarıyla ilgili yeterli bilginin tamamını paylaşmak elbette burada söz konusu değildir. Ancak, İnsan ve Cin arasındaki boyut farklılığı kavramını iyi anlamak gereklidir.

Bizim tespitlerimize göre Kur'an'da cinlerden korunma sağlayan iki yöntem vardır.

Bunlardan biri pasif korunma âyetleridir. "Âyet-El Kürsi", "Muavvizeteyn Sûreleri (Kûl Euzü'ler)", "Hasbunallâhu ve Ni'mel Vekil" ve "Hasbiyallahü la ilahe illahü aleyhi tevekkeltü ve hüve Rabb-ül arşil azim" duasıdır. Bunların 41 veya 100'er defa okunmasıyla kişinin çevresinde cinlerden ve kem nazarlardan (negatif beyin dalgalarından) gelecek olan etkilere karşı bir koruyucu kalkan oluşur.

CİNLERE karşı aktif savunma sağlayan dua ise şudur;

"RABBÎ İNNİ MESSENİYE'Ş-ŞEYTANU BİNUSBİN VE AZAB, RABBİ EÛZÜ BIKE MİN HEMEZATİ'Ş-ŞEYATİYNİ VE EÛZU BIKE RABBİ EN YAHDURUN. VE HİFZAN MİN KÜLLİ ŞEYTANIN MARİD".(Sad: 41 / Mü'minun: 97-98 / Saffat: 7)

Muskacı Değilim Where stories live. Discover now