Colin Creevey

15 2 1
                                    

De jongen die zichzelf wel de grootste Harry Potter fan ooit kon noemen. We all love you Collin have a nice time there at heaven.

Colin Creevey (1981 - 2 mei 1998) was een Dreuzel geboren tovenaar, de zoon van de heer Creevey en mevrouw Creevey, en de oudere broer van Dennis. Hij was een grote fan van de beroemde Harry Potter, die hem op school een jaar vooruit was.

Tijdens zijn eerste jaar op Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry, werd hij uitgezocht in Gryffindor House. Hij stond bekend om het nemen van verschillende foto's van Harry en andere studenten. Tijdens zijn vierde jaar werden hij en Dennis lid van het leger van Dumbledore, een organisatie onderwezen en geleid door Harry Potter. Colin werd in zijn zesde jaar van Hogwarts verdreven vanwege het beleid van Voldemort om Dreuzelers niet naar de school te laten gaan. Op 2 mei 1998 sloop hij met de rest van het leger van Perkamentus naar de Room of Requirement en vocht hij in de Slag om Hogwarts, waarbij hij werd vermoord door Death Eaters.

Jammer genoeg weet niemand wie de moordenaar is die Colin vermoord is . Alleen weet ik wel dat als ik het weet. Sterft ie!!!

Colin Creevey groeide op in een gewone Dreuzel familie. Hij was de zoon van een melkboer en was verbaasd om te ontdekken dat hij een tovenaar was die naar Hogwarts kon gaan. Colin was voortdurend vol ontzag over alles wat te maken had met de toverwereld. Colin had een jongere broer genaamd Dennis, die ook een tovenaar was, iets ongewoons dat moest gebeuren voor twee magische nakomelingen die afkomstig waren van Dreuzelouders

Who is Who (Hp , Dutch)Where stories live. Discover now