Del 12

235 3 2
                                    

- Jack Pov -

Idag är det som nästan varje dag boxningsträning och jag måste gå dit även om jag verkligen inte vill eller känner för det. Nu när jag förlorat det lilla som jag lyckats bygga upp med Emilia är jag verkligen inte taggad på att träna. Det var verkligen något annorlunda med henne som gör att jag bara inte har kunnat släppa henne. Hon var speciell, vilket får mig att känna mig sårad när hon ber mig att ta avstånd. För att göra saken ännu värre så ser mitt ansikte och överkropp ut som skit. Det syns lång väg att jag varigt i slagsmål. Jag vill inte ens prata om det, men Fredrik vill ju veta allt eftersom han känner mig bäst och ser när jag ljuger eller mår dåligt. Han är den som står mig allra närmst, närmre än vad min egen pappa gör. Han är lite som en bror och pappa för mig på samma gång.
"Hej Jack..." säger han och tonar av på slutet av meningen när jag kliver in i salen och vänder huvudet mot honom. Han har även bytt från ett leende till en undrande blick.
"Vad har hänt med dig, jag trodde du var tuppen i gänget och dem får väl inga slag av hönorna" säger han istället och ler.
"Hej" mumlar jag. Han gjorde nyss min dag ytterligare lite sämre. Jag går rakt förbi honom även om han står redo framför mig så att vi kan göra vår bro klapp och kram, istället går jag som sagt förbi honom och sätter ner min röda träningsväska på bänken. Jag börjar knyta på mig mina träningsskor utan att samtala mer som vi annars brukar göra. Jag hör stegen när han kommer nära mig. Han tar en hand under min haka så att våra blickar möts.
"Du, förlåt jag menade inte att göra dagen sämre än vad den ser ut  att vara för dig just nu"
"Det är lugnt" säger jag och gör ett försök till att le. Det blir inte så lyckat, men han nöjer sig med det.

Jag sätter på mig mina röda handskar och alla skydd som man behöver. Efter det reser jag mig upp, tar en klunk vatten och kollar mot Fredrik.
"Idag tänkte jag att vi ska köra lite tuffare än vanligt så att vi höjer svårighetsgraden lite eftersom du utvecklas och det börjar dra ihopa sig till de viktigaste tävlingarna, låter det bra?"
"Ja"
Vi börjar värma upp armarna och sedan hela kroppen. Efter det skulle jag bara mata en massa slag mot två kuddar som han höll upp i handflatorna.
"Det ser bra ut, kom igen" peppar han mig med. Jag matar på slag så hårt och fort jag kan.
"Fortare kan du, tänk dig att jag är det du hatar mäst i hela världen och bara vill ha ihjäl det" säger han. Jag tänker direkt på Hampus. Inte för att jag hatar honom, men för att han reagerar på så små saker. Han överreagerar. Jag var liksom bara hemma hos Emilia i 20 min och vi gjorde knappt något. Om han nu gillar den där Emilia kan de ju bara bli tillsammans utan att jag hade brytt mig, men det verkar inte som att hon gillar han mer än en vän.

Jag tänker på slagsmålet mellan mig och Gustav. Hur han slog mig och hur jag slog honom. Det ger mig energi till att slå ännu lite hårdare. Ingen ska få äran att slå mig för en sådan skitsak. Jag tänker på min blåtira som fortfarande gör lite ont. Felix får ett extra hårt slag på kudden för den. Ingen fuckar upp mitt ansikte utan en riktigt bra anledning som att jag dödat deras bästa vän.
"Bra Jack, du är mycket bättre än vanligt" hör jag Fredrik säga i bakgrunden av mina tankar. Jag tänker på det han sa. Min kraft kommer inte naturligt utan för att jag är arg. Fattar ni, jag brukar nästan aldrig vara arg och speciellt inte ta ut min ilska genom min sport och tänka att mina närmsta vänner är några personer som jag är arg på. Jag slutar tvärt slå. Det känns fel att fortsätta.

Jag tänker på hur Gustav råkade slå Emilia. Då var jag nästan glad för att han gjorde det så att han ångrar sig lite och relationen mellan de förstörs lite, men nu förstår jag precis hur han kände sig för så känner jag just nu.

"Jack, vad är det med dig idag?" Säger Fredrik och väcker mig ur tankebubblan.
"Inget, jag hade bara en dålig dag"
"Jasså, så blåtiror kommer av sig själv nuförtiden?"
"Japp" säger jag och tvingar fram ett svagt inlärt flin som jag alltid gör när jag vill dra mig ur på ett smidigt sätt.
"Sluta nu Jack jag ser ju att du har något inom dig"
"Okej" säger jag och suckar.
"Någon... eller snarare Gustav och jag kom i slagsmål"
"Gustav? Är det han den långa spinkisen?"
"Ja"
"Vad hände då, han ger väl inte sig på någon utan anledning"
"Nej, han fick reda på att jag var hemma hos henne sent på kvällen"
"Han trodde säkert att jag våldtog henne och sådant"

"Det gick bra till en början, jag fick övergrepp över honnom, men sedan slog han mig över ögat vilket jag inte var betredd på så han fick övergräpp och la sig över mig, men tack vare att du lärt mig boxning kom jag lätt över honom igen och spräckte hans läpp i ett slag. Hon där tjejen sprang fram och då råkade Gustav slå till henne" säger jag och suckar.
"Men du är väl inte lädsen för detta, du har ju varigt i slagsmål många gånger förr utan att bry dig om det?"
"Ja, du har rätt" säger jag och suckar.
"Men det hände mer än det, jag vred om hela historien och berättade den för mina vänner, och då kom tjejen jag var hemma hos och berättade sanningen, hon sa vad jag sa till henne när jag var hemma hos henne och det kommer förstöra mitt rykte som fan"
"Vad sa du då?"
"Att jag gillade henne och hon var något unikt. Att jag inte kunde koncentrera mig när jag var med henne och att jag kunde göra allt för att få henne, och det är sant, men för att inte förstöra mitt ryckte sa jag att hon bara var som alla andra och bara en tjej i mitt spel" jag tar ett andetag och fortsätter.
"Då sa hon att det vi hade var slut"
"Så ni hade någonting på gång?"
"Jag vet ärligt talat inte, jag vet inte om jag gillar henne och om hon gillar mig"
"Vet du vad jag tycker?"
"Nej"
"Jag tycker du ärligt talat ska backa från henne och se vad som händer, vad som händer mellan henne och Gustav vad som hänt med deras relation och om hon gillar dig eller, honom, och om du gillar henne"
"Men vad händer om hon gillar mig då, då vet ju inte jag om jag gör detsamma"
"Då kan du ju testa henne lite, du är ju trots allt en player om du inte minns" säger Fredrik och blinkar med ögat.
"Om jag inte fårnågon reaktion av henne då?"
"Då kan du ju bara fortsätta jappa andra tjejer och spela med de och se hur hon reagerar"
"Så du tycker det är ok att jag ligger runt nu?"
"Egentligen inte, men jag antar att jag ändå inte kommer få dig att sluta vara en fuckboy så länge du själv inte vill sluta"
"Det har du rätt i, jag vill nog ändå vara det ett tag till"
"Precis"

Forever with a badboy?Where stories live. Discover now