3. kapitola

1.7K 82 16
                                    

Došla jsem ke kavárně. Laura s Adamem už seděli uvnitř a o něčem se spolu bavili. Vešla jsem dovnitř. Jakmile se zvedli, aby mě pozdravili, musela jsem si zakrýt pusu rukama. ,,Ahoj" řekl Adam a Laura se jen dál usmívala. ,,Myslel jsem, že jsem ti to psal" zasmál se Adam. ,,Ty-ty" koktala jsem a nebyla jsem schopna to ze sebe dostat. ,,Ano jsem těhotná" začala se smát i Laura. ,,Já budu teta!" vyjekla jsem a Lauru stiskla ve svém objetí. ,,No teoreticky vlastně ne" pronesl Adam. ,,Ticho. Budu teta" hodila jsem po něm vražedný pohled. ,,Jojo, však v pohodě" začal se Adam opět smát a zvedl ruce do obraného gesta. To zase rozesmálo Lauru.

***

,,Něco jsme ti neřekli. Věděli jsme, že by si nejspíš nepřijela" poškrábal se Adam na zátylku, když jsme si sedli. ,,Shawn je náš kamarád a.." začala Laura, ale nemohla to doříct, protože jsem jí skočila do řeči. ,,Ne" zavrtěla jsem rychle hlavou. ,,Bude na té svatbě" dokončil za Lauru Adam. ,,Mysleli jsme, že by jste se měli vidět ještě před svatbou, aby jste spolu potom byli schopní vycházet. Takže jsme mu řekli, aby taky přišel" špitla Laura. ,,Na to zapomeňte. Tady nebudu. Ublížil mi a já ho už v životě nechtěla vidět. Vrátila jsem se do Toronta jenom kvůli vaší svatbě" zakroutila jsem opět hlavou do stran a začala jsem si sbírat své věci.

V momentě, kdy jsem chtěla už konečně jen popadnout kabelku a zmizet, otevřely se dveře a v nich stál on. Udělal dva kroky a pak se zastavil s pohledem na mně. Jen jsem na něj civěla a nebyla schopná se pohnout. V očích mě začínaly štípat slzy.

Postupně se začal přibližovat. Já pořád jen stála na místě a pozorovala jsem každý jeho pohyb. Nakonec se zastavil asi metr ode mě.

,,Ahoj" šeptl. Neodpověděla jsem. Pořád jsem nemohla uvěřit tomu, že ho vidím. Nevím jestli jsem měla větší chuť dát mu facku a nebo ho políbit. Ačkoliv jsem ho totiž teď tak moc nesnášela, pořád jsem ho milovala.

Adam a Laura byli zticha a jen nás pozorovali.

Změnil se, ale vždycky bych poznala, že je to on. Vlasy měl teď téměř kudrnaté a padali mu do čela, na tváři mu přibylo pár jizev ale jeho úsměv a oči vypadali pořád stejně. Ačkoliv momentálně poněkud prázdně.

Najednou, bez jakéhokoliv varování, chytl do ruky můj pramínek vlasů a sklonil svůj pohled od mích očí ke své ruce. Já jen zoufale koukala na jeho obličej. Nevěděla jsem, jak reagovat.

,,Co si si to udělala s vlasy?" šeptl nakonec. Vlasy jsem si totiž, hned po příjezdu na Floridu, začala barvit na hnědo. Taky jsem si je původně ostříhala na kluka po jedné chvíli, kdy mě deprese málem dostaly. Ale radši jsem byla zticha.

,,Prosím řekni něco" zahleděl se mi znovu do očí. V těch jeho se teď zračil strach, smutek. Já ale nevěděla co říct.

,,Je malá v pořádku?" zeptal se nakonec, když jsem neodpovídala. ,,Jak víš, že je to holčička?" zamračila jsem se. ,,Řekla mi to tvoje máma. Potřeboval jsem vědět jestli jste v pořádku. Nevím ani její jméno" z oka se mu spustila první slza. ,,To je jedině dobře. Nechci, aby si s ní na té svatbě vůbec mluvil. Nechci, aby věděla, že si její otec. Chci, aby si pro ní navždy zůstal jako cizí člověk" teď už se slzy spouštěly z očí i mně. ,,Je mi alespoň podobná?" naprosto ignoroval to co jsem předtím řekla. Jen jsem kývla. ,,Ale je to mnohem lepší člověk, než si ty" nechtěla jsem se s ním už dál bavit, a tak jsem bez jakéhokoliv dalšího slova Shawna obešla a zmizela jsem venku.

Hello ❤ Jsem hrozně ráda, že se vám zatím tahle knížka líbí a doufám, že se vám bude líbit i nadále 😊 Jaký máte zatím názor na Shawna v téhle knížce? Jak by jste se k němu asi chovali vy po tom, co by vám udělal to co Danielle? Děkuju za každý hlas a komentář 💕💕

Bad Reputation 2 (Shawn Mendes) ✅Where stories live. Discover now