2. kapitola

9.1K 594 11
                                    

2.      kapitola

     Zamrzla som. Úplne som stuhla. Mne sa asi sníva! Toto jednoducho nemôže byť pravda. Horko ťažko som zodvihla pohľad od čistej postupky do jeho rozžiarenej, uškŕňajúcej sa tváre.

„Podvádzal si,“ povedala som potichu. Ten chrapľavý hlas však vôbec neznel ako môj. Prečistila som si hrdlo a hlasnejšie zopakovala: „Určite si podvádzal.“

Pokrútil hlavou.

„Tak potom ako...?“ zamrmlala som si popod nos. Stále mi nedochádza, ako ma mohlo to extra veľké ego poraziť. Poker som hrala už veľakrát a bola som si úplne istá svojím víťazstvom... Ostatní z toho boli zrejme tiež dosť mimo, pretože akosi podozrivo mlčali.

„Všetci tu naokolo sú svedkom, že som vyhral čestne a spravodlivo, Eatonová,“ narušil ticho Potter svojím sebavedomým hlasom, „takže budeš musieť spraviť všetko, čo ti poviem.“

Zagánila som naňho. „Nikdy v živote!“ zavrčala som. Potter sa len nahlas rozosmial.

„Ak chceš radšej odohrať celý jeden metlobalový zápas nahá, prosím!“ Do pekla, tak sa zdá, že nemám na výber! Netúžim to spraviť, ani v najmenšom, ale stráviť celý zápas nahá... to je asi predsa len väčšie zlo.

„Fajn!“ vyprskla som naštvane. „Ale nečakaj, že na teba budem, čo i len kvapku milšia.“

„Ho, ho, ho, teraz mám nad tebou moc a hodlám ju využiť, Eatonová. Ak ti prikážem, aby si sa k svojmu pánovi správala milo, tak sa budeš!“ Tak to bola už posledná kvapka. K svojmu pánovi? Čo som ja, domáci škriatok?!  Zovrela som ruku v päsť a rozohnala som sa ňou na Pottera, ktorý mi ju však zachytil skôr, ako mu stihla zlomiť nos. Do kelu aj s tými jeho stíhačskými reflexami!

„Ako vidím, budeme musieť zapracovať aj na tvojej prehnanej útočnosti a agresivite,“ povedal pokojne, zatiaľ čo mi drvil kosti v zápästí. Zavrčala som a vytrhla si ruku z jeho zovretia. Pošúchala som si boľavé zápästie a pri tom som prepaľovala Pottera vražedným pohľadom, ktorý mi opätoval.

     Takto sme sa tam zabíjali pohľadmi aj niekoľko minút, keď sa trochu opatrne ozval James.

„Tak, čo teraz?“

„Ja neviem,“ pokrčila plecami Rose. „Zahráme si fľašku?“ Ozvalo sa zborové „nie“. Naposledy, čo sme hrali fľašku to dopadlo katastrofálne a dostali sme od pani Potterovej riadnu lekciu. Roxanne vtedy donútila Freda vliezť cez okno k susedovej dcére do izby iba v ružových tangáčoch svojej tety( vravela som, že to dievča nie je normálne!). Lenže chudák Fred nešťastnou náhodou vliezol do spálne jej rodičov. Pani domu ho zbadala, začala vrieskať a jej manžel potom za ucho priniesol Freda späť k Potterovcom. Pani Potterová zúrila a začala Fredovi nadávať. My ostatní sme sa išli popučiť od smiechu, až kým neprišla aj za nami a nevyčistila nám žalúdky. Odvtedy sa hraniu fľašky s Roxanne vyhýbame.

„Pozrieme si nejaký film?“ chabo navrhol Hugo.

„Nefunguje mi DVD- čko,“ pokrútil hlavou James. Vzdychla som si a pozrela von oknom, kde už pomaly začala sadať tma. Zrazu som dostala nápad.

„Poďme si rozprávať strašidelné príbehy!“ navrhla som celá veselá. Všetky tváre sa prekvapene otočili na mňa.

„Čo?“ ohradila som sa. „To sa tu radšej budeme nudiť?“   

„Ja radšej idem pozerať niečo do obývačky,“ povedal Hugo a vyšiel z miestnosti v tesnom závese s Katherine a Rose. No čo, aj tak by nám to len kazili svojimi neustálymi výkrikmi a híkaniami. Otočila som sa na ostatných, ktorí zostali.

Stuck with YouWhere stories live. Discover now