Capitol 24

3.8K 259 14
                                    

-El a ucis o zână ! Liel al vostru !

-Amaris , Liel nu le ucide , el le salvează !

-Dar , dar am văzut ce i-a făcut zânei era și Aaron acolo.

Schips își trecea mâinile prin păr , și respira mai repede în ochi lui se vedeau o sclipire luminoasă , dar cum a apărut la fel de repede a dispărut ,nimeni nu spunea nimic iar liniștea părea că ne înghite pe rând , dar apoi Schips spune : Nu e treaba voastră ce facem noi , tot ce trebuie să știți este că Liel nu a ucis pe nimeni ! 

-Dar ...

-Amaris , spune Aron , mai bine te-ai opri din a pune întrebări , dacă Schips spune că Liel nu a omorât pe nimeni atunci așa trebuie să fie .

-Bine , dar asta nu înseamnă că am încredere în el !

-Puiff , spune de odată Sibil cel puternic , de parcă noi am avea încredere în voi , dacă tu nu ai încredere în Liel atunci , noi de ce ar trebui să avem în tine , ești doar un pui de om , care va fi o piedică pentru noi . Liel e ceea mai de încredere persoană din câte cunosc !....

Liel în tot acest timp urmărea scena fără nici o expresie pe față , de parcă nici nu am vorbi despre el , părea pur și simplu absent , de parcă trupul lui ar fi aici dar sufletul în altă parte . Pentru o clipă , sa uitat fix în ochii mei și în sfârșit le-am putut vedea culoarea erau de un verde albăstrui dacă te-ai uita mai atent ai putea credea că în ochi are mici floricele desenate , în mijloc verzii dar pe margini albastru ,  iar șocul simțit de privirea sa a fost de nedescris. Am crezut că văd cruzime dar nu , eu asta era ci goliciune , durere și ceva poate o parte din suflet dar nu știu dacă asta era. Părea că în sfârșit m-a observat dar apoi părea din nou absent . Ceva e în neregulă cu Liel . Dar ce ?

-Mi-sa făcut foame ! spune Avor 

-Zău că ai cele mai ciudate momente când ți se face foame ...îi spune Sibil 

-Dar nu numai mie mi-e foame lui Morvurt îi chiorăire mațele iar Liel nu a mâncat nimic de ieri de când a plecat iar Schips pare un drăcușor la cum se mișcă , sunt sigur că lui îi e cel mai foame dintre noi , doar că el nu spune , și mai sunt sigur că omului îi e foame . Pentru numele Sfintei Zâne sunt în creștere am nevoie de mâncare ! Acum , mâncare ! Mi-e foame ! Vreauuuuuu, mâncare ! Țipă Avor . Liel , Liel iubirea mea nu-i așa că-mi vei face ceva de mâncare ? Ooooo Liel , iubirea mea !

Liel pare că a ieșit din transa sa și spune desigur . Pentru o clipă am fost șocată de blândețea voci sale , ceva ce pare imposibil pentru un bărbat ca el .

-Vedeți , Liel este cel care îmi oferă iubire ! Oooo Liel , iubirea mea dacă nu ai fi fost tu atunci , bandiți ăștia m-ar fi înfometat !

-Avor mai taci din gură ! spune Sibil .

-Liel , Liel iubire , Sibil e gelos pe iubirea dintre noi !

-Întradevăr , dar dacă cineva e gelos atunci acel cineva nu e Sibil ci ........

-AAaaaa tu Schips ști cum să frângi inimi nu-i așa , nu mai continua altfel mă tem că inima mea nu va mai rezista !

Morvurt urmărea tot , părea că avea o strălucire de când a  venit Liel , iar lui Avor îi arunca priviri urâte . 

-Amaris , bestie ........pardon Aaron să mergem să l-om cina apoi vom discuta mai multe despre Alena . spune Schips făcându-ne semn cu capul să-l urmăm prin tunel . Torțe cu flacăra verde sau aprins de jur împrejur iar Schips mergea înainte, oprindu-se în fața unei uși .

Acum dragi mei oaspeți vă invit în orașul zânelor exilate ! 

Schips deschide ușa și sare în gol . Se pare că ușa e ca un fel de crăpătură într-o alta lume nu într-o altă dimensiune , jos puteam vedea casele și zânele care zburau  și lumina veselia , totul părea diferit ce ce era deasupra . Sibil îl urmează pe Schips imediat , apoi Avor . Morvurt vorbea pentru prima dată cu noi .

Se pare că eu și Liel trebuie să vă cărăm , minunat ! ....spune în timp ce îl ia pe Aaron în brațe acoperind-ul cu o pelerină și aruncându-se în gol. Am mai rămas doar eu și Liel  , iar pentru prima dată după mult timp , regret că am judecat pe cineva la prima vedere . Liel cel pe care îl văd acum urmărind cum prieteni lui pleacă pe rând e o priveliște sfâșietoare . Liel își reia privirea absentă , își dă jos pelerina cu care ara acoperit , și o pune pe mine oprindu-și mâinile pe umeri mei și uitându-se în ochi mei spune .

-Indiferent de ce vei vedea sau auzi nu spune nici un cuvânt și nu îți da jos pelerina ,bine?

-Da ...reușesc eu să spun .

-Acum urcă-te în spatele meu și ținere bine .

-Dar cum ? Aripile tale ..

- Vei vedea ..

Liel îngenunchează pentru a mă putea urca ,îmi înfășor mâinile în jurul gâtului său , iar el se ridică și spune .

- Ești gata? iar drept răspuns eu îmi  strâng mai tar mâinile în jurul său . Liel se aruncă și el prin ușă ,iar ușa se închide cu un scârțâit puternic. Mâinile lui Liel se transformă în aripi care devin transparente permițându-mi să văd orașul de jos .După câteva minute de zbor puteam să îi văd și pe ceilalți prin pelerina lui Liel . Păream un fel de cârd de ciori , zburam în formație Ships în față puțin mai în spate Sibil iar în dreapta lui Avor iar ultimi erau Morvurt și Liel . Morvurt părea că duce un sac de cartofi , nimeni nu și-ar fi închipuit că acolo e Aaron .

Prințesa regelui întunecatWhere stories live. Discover now