~ 31. Bölüm ~

4.4K 326 139
                                    

Loki, Asgard'a geri döner dönmez odasına gitti. Eşini orada bulacağını biliyordu. Odaya girdiğinde kızı kara kara düşünürken gördü ve usulca yanına oturup elini saçında gezdirdi. Kız o kadar dalmış gitmişti ki ancak kafasında bir el hissedince Loki'nin geldiğini anladı. İrkilerek ona döndü ve "Aa sendin demek." diyerek sakin bir şekilde nefes verdi.

Loki "Kimi bekliyordun?" diyerek gülmüştü.

"Kimseyi. Sadece olanları düşünüyordum. Her şey o kadar hızlı gelişti ki ve sanki ölümüm yakın gibi hissediyorum Loki." kız bunu der demez Loki kızın elini tuttu ve kaşları çatık bir şekilde yanıtladı.

"O ne biçim söz öyle? Ölmeyeceksin. Buna izin veremem." kızı neşelendirmek için ne yapması gerektiğini hiç bilmiyordu bu yüzden belli bir süre sadece onun umutsuz gözlerine baktı.

"Senin izninle olsaydı..." kız başka bir şey demeden Loki'ye sarıldı. Bunu beklemeyen tanrı önce şaşırdı sonra da kızı kolları arasına alarak "Bugün teskin edeceğim ikinci kadın olacaksın ama pekala." diyerek kıkırdadı.

Kız aceleyle geri çekilerek "Ne? Nasıl yani? Kimi teskin ettin sen? Annendir herhalde?" sorgulayıcı bir ses tonuyla Loki'ye doladığı kollarını gevşetip ondan uzaklaştı ama elleri hala Loki'nin üzerinde duruyordu.

"Hayır annem değil." daha da güldü ve en sonunda gülüşü bir kahkahaya dönüştü.

"Komik mi bu? Akşamı başka birinin yanında geçirmek istiyorsan git o halde!" hem kızgın hem üzgün bir şekilde kollarını kendine çekti ve yatakta Loki'den uzağa doğru kaydı.

"Hemen sinirlenmesene, Hel'den bahsediyordum." dedi muzip gülüşünü takınarak.

"Hel mi? Ne alaka peki? Neden onu teskin edesin?" kız daha sakin ama hala endişeliydi.

"Sanırım ben iyi bir baba olma konusunda o kadar da iyi değilmişim. Bugün ondan bir istekte bulunmak için yanına gittiğimde... İlk defa ağladığını ve güldüğünü gördüm. Bir şeyleri yanlış yapmışım. Çocuklarıma iyi bir-"

Kız işaret parmağını Loki'nin ağzına koydu. "Hayır eminim ki bunu isteyerek yapmamışsındır. Bundan sonra onlarla daha fazla ilgilenerek bunu telafi edebilirsin. Evet, belki geçmişte yeterince ilgili değildin ama bundan sonra da öyle olmak zorunda değil Loki. Kendini suçlama." dedi kız. Olayın bundan ibaret olduğunu anladığında kendine fazlasıyla kızmıştı.

"İşte ben de Hel'e aynı buna benzer bir şey söyledim ama nedense hep onun benim kadar kötülük dolu olduğunu düşünürdüm. Bu zayıf yönünün hiç farkına varamamışım." Loki gözlerini zemine kilitleyerek konuşmasına odaklanmıştı.

"Belki de sen ve Hel tahmin ettiğin kadar kötü değilsinizdir." dedi kız şirin bir ifade takınıp Loki'ye sokularak.

"Ne? Elbette hayır. Biz kötüyüz. Yani en son öyleydik." bu cümlesiyle beraber düşüncelere dalan Loki, kızın onu yanağından öpmesiyle ona bakıp "Ne yapıyorsun sen?" dedi.

"Kocamı öpüyorum? Yasak mı?" diye masumca sorunca düşüncelerinden uzaklaşarak "Hayır. Hayır, değil." diyerek gülümsedi ve "O halde bir de buradan öp." diyerek parmağıyla dudağını işaret etti.

Kız utanarak "Ahlaksız tekliflerin diz boyu bakıyorum da!" dedi ve güldü.

"Öyledir."

*****

Loki o gece planını kıza da anlatmıştı.

"Yani diyorsun ki büyükbaban Thanos'u yenebilir."

"Aslında bundan pek emin değilim."

"Ne? Ne demek emin değilim!"

"Eğer Sonsuzluk Taşları'nın birçoğunu ya da en azından iki tanesini bile toplarsa bu kötü olur. O taşlar cidden güçlü. Ama eğer bir tane var veya hiç yoksa o zaman büyükbabam onu fena benzetir!"

Asgard'ın Kurtuluşu (Loki Fanfiction)Where stories live. Discover now