7.fejezet

386 20 3
                                    

Október 3. (kedd)

Éppen Zaynt vártam, mert megbeszéltük, hogy megint elmegyünk motorozni, de neki még fociedzése volt. Úgy döntöttem, végignézem az edzést, veszteni nem veszthetek vele. Az edző, Bob Morley, szigorú, de jófej, látszik, hogy mindenki bírja. Egy rövid meccset játszottak a tréning végén. A sárga megkülönböztetésre szolgáló mezt viselő csapat támadást indított a piros csapat ellen. Harry vezette a labdát, majd odapasszolta egy másik tagnak, akit én csak látásból ismerek. A tag kapuralőtte a labdát, de Luke ügyesen védett.
-Ezaz! Hajrá, sárgák! -kiáltottam. Az elmúlt két hétben jól belejöttem a szurkolásba. A pompomlány-csapat jelenleg 18 főből áll. Remekül érzem magam az edzéseken. Azokról a lányokról, akikre a folyósón simán rámondanám, hogy „ribik”, teljesen megváltozott a véleményem, nagyon rendesek. Nagy nehezen apa is elfogadta, hogy befejeztem a teniszezést. A legnehezebb a búcsúzkodás volt, Nina és Adam is roppant szomorúnak tűnt, amiért kiszállok a csapatból, hát még én. Iszonyatosan szerettem teniszezni, és nagyon odavoltam a közösségért is, de a megérzéseim azt súgták, hogy a szurkolást kell választanom.
Arianával egy szót sem váltottam az elmúlt két hét alatt, pedig lassan neki kéne állnunk a makettnek. Zayn és Shawn sem állnak jobban a modellezéssel, de ők nem is fognak jobban állni, nem hajlandóak egymáshoz szólni.
Tina beiratkozott a suliba (mint kiderült, eddig nem ide járt), és azóta Shawn egyre furábban viselkedik, sokszor tűnik el csak úgy, titkolózik és egész álló nap mobilozik.
-Átöltözök, aztán indulhatunk-szólt oda nekem Zayn.
-Oké.
Olyan sokat nem vártam rá, tíz perc alatt lerendezte az átöltözést és a zuhanyzást.
Zayn a jól bevállt helyre vitt. Ugyanazon a dombon álltunk meg, ahol a legutóbb, mikor a fiú mesélt a múltjáról.
-És mi újság veled mostanság? -kérdeztem.
-Testvérem lesz -felelte egyszerűen. -Mármint féltestvérem.
-Oh, gratulálok. Akkor lesz egy kicsi-Zayn? -lelkesedtem.
-A nemét még nem tudjuk -nézett rám kissé hunyorogva, mert a Nap pont a sötétbarna szemeibe világított. Azokba a gyönyörű sötétbarna szemeibe.
-És neki is olyan szép barna szemei lesznek, mint neked? -kérdeztem hirtelen.
-Nem hiszem. Apának és Vanessa-nak kék szemük van -nyelt nagyot. A francba, már megint olyan dologra kérdeztem rá, amire nem kellett volna. Szerintem nekem ez a különleges képességem.
-És te honnan ismered Tinát? -tereltem gyorsan a témát.
-Mellettem ül biológián és földrajzom -válaszolta. -Különleges lány -jegyezte meg csak úgy mellékesen.
-Bejön? -tettem fel a magától értetődő kérdést. A szívem rettentő hevesen vert, féltem a válaszától.
-Őszintén szólva ezen már nagyon sokat gondolkoztam -húzott ki egy cigis-dobozt a zsebéből. -Simán bejöhetne, de úgy érzem, mintha valami belső erő eltaszítana tőle. Mintha a tudatalattim tudna valamiről, amiről én nem, és azt üvöltözné, hogy Zayn ezt nem szabad, nem szerethetsz bele, nem mondhatom el, miért, de nem szerethetsz bele ebbe a lányba! -gyújtotta meg egy szál cigaretta végét.
Ezután csend telepedett ránk. Az agyam egyre csak azon kattogott, vajon miért dobogott annyira gyorsan az imént a szívem. Talán az én tudatalattim is tud valamit, amit én még nem?
-Pedig szerintem összeillenétek. Mindkettőtök olyan szépen, költőien gondolkozik, és úgy is fejezitek ki magatokat. Ami pedig a külsőtöket illeti... -És ekkor ugrott be! Hogyan nem vettem észre eddig? Zaynnek van ugyanolyan gyönyörű, sötétbarna szeme, mint Tinának.
-És ami a külsőnket illeti? Mi van vele? -kérdezett rá Zayn.
-Ugyanolyan a szemetek - feleltem.
Ezután ismét némán bámultunk magunk elé. Úgy tűnt Zayn nagyon gondolkozik valamin. Néhány perc csend után megszólalt.
-Allison, kérdezhetek valami fontosat?
-Persze.
-Te ráfüggtél a szemeimre? -nevette el magát.
-Nem, miért? -csodálkoztam.
-Egyfolytában a szemeimről beszélsz. Mi van a szemeimmel, amitől olyan érdekesek? -ingatta a fejét.
-Különlegesek -válaszoltam.
-Miért lennének különlegesek? Ez csak két barna szem és kész -nézett rám Zayn elég furcsán.
-Hány napig fogsz még ezután ezzel csesztetni? -kérdeztem.
-A lehető legtovább -felelte.
-Sejtettem...

Váratlan találkozások |✔|Where stories live. Discover now