Κεφάλαιο 10

2.7K 173 2
                                    

Περιμένω να μιλήσει,να μου εξηγήσει μα δεν το κάνει. Κάθεται και με κοιτάει σαν χάνος. «Λοιπόν;» λέω περιμένοντας να μου δώσει τις εξηγήσεις μου.

Ξεφυσάει. «Ωραία,λοιπόν» λέει και κάθεται στον καναπέ λες και πρόκειται να μου πει μια μεγάλη ιστορία. «Εγώ και ο Μάρτιν γνωριστήκαμε όταν μας πήραν και μας πήγαν στην συμμορία που σου είχα πει. Εκεί γίναμε κολλητοί» ξεκινάει. Κολλητοί με τον Μάρτιν; Πρέπει να ήταν απελπισμένος. «Αυτό όμως δεν κράτησε πολύ για προφανείς λόγους. Βλέπεις,ο ανταγωνισμός ανάμεσα μας ήταν μεγάλος. Εκείνος ήθελε να είναι πάντα πρώτος,να είναι ο καλύτερος» Μα δεν ήταν. «Δεν είχε μάθει πως δεν γίνεται να είμαστε πάντα οι καλύτεροι και ακόμα δεν το έχει μάθει» εξηγεί, «Εγώ είμαι καλός σε όλα. Καλύτερος από τον Μάρτιν και ήξερα πως αυτό θα δημιουργήσει πρόβλημα,αλλά δεν με ένοιαζε. Έκανα ότι έπρεπε να κάνω όπως ήξερα να το κάνω,δεν έφταιγα εγώ που εκείνος ήταν χειρότερος από εμένα. Ωστόσο,συνεχίζαμε να είμαστε κολλητοί. Αν και συνέχεια τσακωνόμασταν και ερχόμασταν στα χέρια,δεν είχε σημασία. Στο τέλος της ημέρας όλα ήταν εντάξει μεταξύ μας». Παίρνει μια ανάσα. «Τα πράγματα όμως άλλαξαν όταν εγώ βαρέθηκα να είμαι σε εκείνη την συμμορία. Δεν συμφωνούσα με όσα κάναμε, όποτε έφυγα. Το θεώρησε προδοσία ο Μάρτιν» λέει και καταλαβαίνω γιατί ήθελε να φύγει,μα δεν καταλαβαίνω γιατί στην συνέχεια έφτιαξε την δική του συμμορία. «Μπορούσα να είχα βάλει τέλος σε αυτό τον τρόπο ζωής,μα δεν το έκανα. Έφτιαξα την δική μου συμμορία, αυτή την συμμορία και ο Μάρτιν ήταν πιο έξαλλος από ποτέ μαζί μου» λέει και τώρα μπορώ να καταλάβω γιατί ο Μάρτιν νιώθω προδομένος. Δεν τον δικαιολογώ για τις πράξεις του,αλλά μέχρι ένα σημείο μπορώ να τον καταλάβω.

«Γιατί δεν μπορούσες;» αναρωτιέμαι με μεγάλη περιέργεια. Βγήκε από την συμμορία, μπορούσε να είχε τελειώσει για τα καλά με αυτόν τον κόσμο. Γιατί δεν το έκανε λοιπόν; Θα μπορούσε να είχε μια απόλυτα φυσιολογική ζωή χωρίς παρανομίες,γιατί δεν την επέλεξε;

«Η συμμορία είναι πλέον κομμάτι του εαυτού μου,είμαι εγώ. Ξέρω πως δεν είμαι και το καλύτερο, αλλά είμαι εγω. Έτσι έμαθα. Δεν μπορώ να ζήσω χωρίς την συμμορία. Και ναι, μ'αρέσει όλο αυτό,οι παράνομοι αγώνες,ακόμα και οι τσακωμοί με τις άλλες συμμορίες» λέει μα δυστυχώς δεν μπορώ να το καταλάβω αυτό.
Δεν μπορώ παρά τις προσπάθειες μου. Αυτό μου φαίνεται ανόητο.

«Γιατί δημιούργησες νέα συμμορία;» ρωτάω, «Θα μπορούσες να είχες μπει σε κάποια άλλη, μα επέλεξες να δημιουργήσεις δικιά σου. Γιατί;» ρωτάω με περιέργεια. Θέλω να καταλάβω. Πραγματικά το θέλω.

Dared [ Υπό διόρθωση ]Where stories live. Discover now