EPILÓGUS *

6.8K 405 32
                                    

három év múlva,
az első egyetemi év vége.

Valery 19 éves.


- Keith és Sage is jönnek? - kérdezte Axel, miközben az ujjait gyengéden az enyéimbe fűzte. A hosszú folyosón sétálva szembe tűnt, hogy mennyi ember mászkált fel-alá, feltehetőleg mindenki a lehető leggyorsabban próbálta elhúzni a csíkot a vizsgahelyszínről. Akárcsak mi.

Hanyagul megvontam a vállam, és kissé közelebb bújtam hozzá. - Szerintem ja. Eric és Cam?

- Azt mondták igen, mert - idézem - "ki nem hagynának egy ilyen lehetőséget!" "Tengerpart, dögös csajok fürdőruhában" - imitálta őket szórakozottan. A közhelyes megjegyzésén nevetnem kellett, mert a fiúk tényleg ennyire kiszámíthatók, így már meg sem lepett.

- Csak gyorsan menjünk a koleszba átöltözni, és zúzzunk a kocsihoz - vetettem fel, majd gyorsítani kezdtem a lépteimen. Egész pontosan egy éve nem jártam a tengerparton, és minél előbb érezni akartam a puha homokot a talpam alatt, és a sós tengeri szellőt, ami az arcomat simogatja.

Úton a koleszok felé összefutottunk Sage-el és Keithhel, amint kézenfogva cseverésztek és nevetgéltek valamin. Amint megláttuk őket, Axellel egyszerre kezdtünk "úú"-zásba.

Sage kínosan felnevetett, Keith pedig mosolyogva Axel vállába bokszolt.

- No, lám, egy szerelmespár - húzta az agyukat tovább Axel. Mindketten elvörösödtek, és elkapták a fejüket. Azt kérditek mikor jöttek össze? Inkább az a kérdés, hogy mióta alakult köztük valami. Már a verseny előtt is feltűnően sok időt töltöttek együtt, de szerintem akkor még nem vallották be maguknak, hogy mit is éreznek a másik iránt. Két éve Keith bevallotta az érzéseit Sage-nek, aki habozás nélkül viszonozta azt.

- Jöttök partra? - kérdeztem végül. Mindketten egyszerre bólogattak.

- Mi van Erickel és Cameronnal? - kérdezte a haverját Axel. Keith elmondása szerint egész nap nem találkozott velük, de ha a két nőcsábászáról van szó, akkor biztosan számíthatunk a társaságukra.

Mindenki besietett a kolesz szobájába átöltözni, ezért Sage és én köszönés nélkül rontottunk be a helyiségbe. Lucy, a másik lány akivel osztozunk egy szobán, épp a laptopján gépelt valamit, mikor kishíján rá rúgtuk az ajtót. A meglepettségtől megugrott a székén, amitől Sage-el felröhögtünk.

- Bocsi, nem akartunk megijeszteni - szabadkoztam nevetve. A szőke lány feljebb tolta a szemüvegét az orrán, ás morcosan nézett ránk.

- Haha, hát persze - forgatta a szemeit mosolyogva, majd visszafordult a képernyőhöz a rózsaszín gurulós székével.

- Jössz te is tengerpartra? - kérdezte rá se nézve Lucyra Sage, és kibújt a felsőjéből. A szőke lány kissé elgondolkodott, majd hirtelen lecsapta a széjjel matricázott laptopja fedelét, és felpattant.

- Naná! - csapta össze a tenyerét, és egyből a szekrényéhez lépett.

Időközben én már egy egyszerű strandruhában, alatta szolid piros bikiniben feszítettem - pontosabban unott képpel álltam az ajtóban és vártam a többieket -, mikor Sage is mellém lépett egy zöldes-kékes mandalás bikiniben.

KikosaraztakWhere stories live. Discover now