Ona je přece princezna!

1.9K 121 6
                                    

,,Nemám z něj dobrý pocit," přiznala Feliciana po chvíli váhání. Sheila jen chápavě přikývla a pokynula jí, aby pokračovala.

,,Má takový zlý pohled. Děsí mě. A to jak s tebou mluví! Kdo mu dovolil ti tykat? Vždyť ty jsi princezna a on je jen... nějaký hrubián z balíkova! A to se radši ani nezmiňuji o tom oslovení. Šae? Co to sakra je? Vaši rodiče snad neměli všech pět pohromadě, když tě mu zaslíbili," zakončila Feliciana rozhořčeně svůj proslov, když si však povšimla Sheilina výrazu, zarazila a rychle se doplnila. ,,Promiň, já vím, že neměli na výběr," dodala smířlivě.

Sheila jen přikývla. Byla s Felicianou zajedno a co se týkalo jejích rodičů, začínala mít Sheila stejný pocit.

,,Myslím, že by bylo dobré zjistit, co si myslí ostatní obyvatelé hradu," prohodila Sheila po chvíli ticha.

,,To je jasné, já i Sienna budeme mít jako obvykle oči i uši otevřené," přitakala Feliciana okamžitě a mírně se přitom usmála. V odposlouchávání cizích rozhovorů měli se sestrou praxi. Jak by jinak ony i jejich paní přežili na tak nebezpečném místě jako je královský palác? Zvlášť pokud byl králem Sheilin bratr Theon.

Vtom se ozvalo zaklepání a po Sheiliné tiché výzvě do dveří tiše a způsobně vplula Sienna. Sheila se nad tím chtíc nechtíc, musela pousmát. Jaký rozdíl oproti Felicianě, jež rozrazila dveře a s téměř křikem vrazila do pokoje.

,,Vaše koupel je přichystaná,"  uklonila se Sienna. 

,,Děkuji ti, Sienno," usmála se Sheila na svou komornou a zvedla se k odchodu do dalšího pokoje, jež sloužil jak koupelna. Vedli do něj dvoje dveře, aby Sheilu nikdo nerušil kbelíky horké vody a aby nešikovní mládenci nezničili vybavení pokoje.

,,Kolik je hodin?" napadlo Sheilu najednou.

,,Půl šesté." Oznámila Feliciana poté, co vrhla rychlý pohled na hodiny, jež stály za Sheilou.

,,To už je tolik? To nemám šanci se připravit na večeři," zděsila se Sheila a oprávněně. Večeře se vždy podává v půl sedmé a její přípravy, navíc po tak náročné cestě budou trvat přinejmenším hodinu a půl.

,,Klid, večeře se tady podává až v půl sedmé. Ptala jsem se kuchaře," pospíšila si Feliciana s uklidněním. Sheila si s ulehčením vydechla a sesunula se zpátky na postel. Ve svém zděšení si ani neuvědomila, že vyskočila na nohy.

,,Princezno Sheilo, jaký účes bych vám měla učesat?" zeptala se Sienna nesměle.

,,Nechám to na tobě. Vyber některý z mých oblíbených," mávla nad tím Sheila rukou.

,,Ale princezno, vždyť já nevím jaké účesy se zde nosí..." odvětila Sienna nešťastně, skoro až v panice. To Sheilu trochu zarazilo. Až teď si totiž teprve uvědomila, co ji to vlastně čeká. ¨

,,Nosí se tu stejné účesy jako v paláci. To co se nosí, určujeme my ve městě. Vlastně to určujeme pouze já a má sestra Theresa. Tihle balíci by měli být vděční, že sem zanesu trochu stylu," řekla Sheila rozhodně po chvíli přemýšlení a váhaní. Ona je přeci princezna! Nikdo jí tu nesahal ani po kotníky!



Dívka drakůKde žijí příběhy. Začni objevovat