HIZLI SAÇ UZATMA YÖNTEMLERİ

24.6K 83 15
                                    

Saçlarınızı kestirdiniz ve çok pişmansınız! Hızlı saç uzatma yöntemleri, hızlı saç uzatma formülleri şu sıralar en popüler kelimeleriniz! Çünkü postiş, kaynak gibi kurtarıcılar olsa da siz eski ve uzun kendi saçlarınızı istiyorsunuz! 

Saçlarınızın hızla uzaması için…

• Saç uçlarınızdaki kırıkları sık sık kestirin.

• Saçınızı yıkarken, saç derinize yavaş ve nazik bir şekilde masaj yapın. Bu uygulama saç diplerini uyarır, kan akışını hızlandırarak, saçınızın çabuk uzamasına yardımcı olur.

• Saçlarınızın uzaması için beslenmenize de dikkat edin. Abur cuburdan uzak durun ve taze sebze, meyve, balık tüketiminizi arttırın. Özellikle protein yönünden zengin yiyecekleri bolca tüketin.

• Günde 1,5-2 litre su için.

• Saçınıza haşlanmış patates suyu, bal ve yumurta sarısı ile yapacağınız maske de saçlarınızın hızla uzamasına yardımcı olabilir.

• Jojoba yağı, hindistan cevizi yağı, zeytin yağı gibi yağlardan yardım alın.

HIZLA SAÇ UZATAN MASKE ÖNERİLERİ

Zeytinyağı Maskesi: 2 yemek kaşığı zeytinyağını ısıtın. Saç diplerinize masaj yaparak iyice uygulayın. Nemlendirilmiş bir havlu ile saçlarınızı sarın ve yarım saat bekletin. Daha sonra ılık su ile iyice yıkayın.

Yağ Karışımı: Hint yağı, Badem yağı, Susam yağı, Yılan yağı alın. Bunların hepsinden eşit miktarda bir kaba koyun. Karışımı saç diplerinize masaj yaparak iyice yedirin. Streç film ile saçlarınızı sarın ve 45 dakika bekleyin. Daha sonra ılık su ile iyice durulayın. Havuç Maskesi: İki adet havucu rendeledikten sonra üç bardak suyun içinde kaynatın. Daha sonra ılınmaya bırakın ve posasını atın. Elde ettiğiniz suyun içine 1 adet yumurta sarısı ilave ettikten sonra saçınıza sürün. Başınızı havluyla sarın ve yaklaşık 1 saat kadar bu şekilde bekletin. Haftada 1 kez uygulayın.

Bitkisel Kür: Bir fincan kaynar suya keten tohumu yağı ve limon suyu ekleyin. Biraz bekledikten sonra karışımı saç köklerinize sürün. 50 dakika bekledikten sonra yıkayın.

Bir Kızın Güzellik SırlarıWhere stories live. Discover now