👬👬 BİRLİK VE BERABERLİK 👭👭

76 18 25
                                    

ﺑِﺴْﻢِ ﺍﻟﻠّٰﻪِ ﺍﻟﺮَّﺣْﻤٰﻦِ ﺍﻟﺮَّﺣِﻴﻢِ

Selamunaleyküm kardeşlerim..! ✋

Aslında bu bölümde ki konumuz "Gıybet" olacaktı ama birtakım sebeplerden dolayı "Birlik ve Beraberlik" olsun istedik. Bu konuya kısaca bir değinelim.

Bir müslüman tek başına, diğer müslümanlardan ayrı, kendi halinde yol alamaz. İslam cemâatle olur. Birlikle, beraberlikle... Allah Teâla Kur'an-ı Kerim'de
ﺑِﺴْﻢِ ﺍﻟﻠّٰﻪِ ﺍﻟﺮَّﺣْﻤٰﻦِ ﺍﻟﺮَّﺣِﻴﻢِ

ﻭَﺍﻋْﺘَﺼِﻤُﻮﺍ ﺑِﺤَﺒْﻞِ ﺍﻟﻠّٰﻪِ ﺟَﻤِﻴﻌًﺎ ﻭَﻟﺎَ ﺗَﻔَﺮَّﻗُﻮﺍ ﻭَﺍﺫْﻛُﺮُﻭﺍ ﻧِﻌْﻤَﺖَ ﺍﻟﻠّٰﻪِ ﻋَﻠَﻴْﻜُﻢْ ﺍِﺫْﻛُﻨْﺘُﻢْ ﺍَﻋْﺪَٓﺍﺀً ﻓَﺎَﻟَّﻒَ ﺑَﻴْﻦَ ﻗُﻠُﻮﺑِﻜُﻢْ ﻓَﺎَﺻْﺒَﺤْﺘُﻢْ ﺑِﻨِﻌْﻤَﺘِﻪِٓ ﺍِﺧْﻮَﺍﻧًﺎ ﻭَﻛُﻨْﺘُﻢْ ﻋَﻠٰﻰ ﺷَﻔَﺎ ﺣُﻔْﺮَﺓٍ ﻣِﻦَ ﺍﻟﻨَّﺎﺭِ ﻓَﺎَﻧْﻘَﺬَﻛُﻢْ ﻣِﻨْﻬَﺎ ﻛَﺬٰﻟِﻚَ ﻳُﺒَﻴِّﻦُ ﺍﻟﻠّٰﻪُ ﻟَﻜُﻢْ ﺍٰﻳَﺎﺗِﻪِ ﻟَﻌَﻠَّﻜُﻢْ ﺗَﻬْﺘَﺪُﻭﻥَ

Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla

Hep birlikte Allah'ın ipine (İslâm'a) sımsıkı yapışın; parçalanmayın. Allah'ın size olan nimetini hatırlayın: Hani siz birbirinize düşman kişiler idiniz de O, gönüllerinizi birleştirmişti ve O'nun nimeti sayesinde kardeş kimseler olmuştunuz. Yine siz bir ateş çukurunun tam kenarında iken oradan da sizi O kurtarmıştı. İşte Allah size âyetlerini böyle açıklar ki doğru yolu bulasınız. (Âl-î Îmran_103)

ﺑِﺴْﻢِ ﺍﻟﻠّٰﻪِ ﺍﻟﺮَّﺣْﻤٰﻦِ ﺍﻟﺮَّﺣِﻴﻢِ

ﻭَﺍَﻃِﻴﻌُﻮﺍ ﺍﻟﻠّٰﻪَ ﻭَﺭَﺳُﻮﻟَﻪُ ﻭَﻟﺎَﺗَﻨَﺎﺯَﻋُﻮﺍ ﻓَﺘَﻔْﺸَﻠُﻮﺍ ﻭَﺗَﺬْﻫَﺐَ ﺭِﻳﺤُﻜُﻢْ ﻭَﺍﺻْﺒِﺮُﻭﺍ ﺍِﻥَّ ﺍﻟﻠّٰﻪَ ﻣَﻊَ ﺍﻟﺼَّﺎﺑِﺮِﻳﻦَ

Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla

Allah ve Resûlüne itaat edin, birbirinizle çekişmeyin; sonra korkuya kapılırsınız da kuvvetiniz gider. Bir de sabredin. Çünkü Allah sabredenlerledir.(Enfal_46)

Hadiste
Mü'minler birbirlerini sevmekte, birbirlerine acımakta ve birbirlerini korumakta bir vücuda benzerler. Vücudun bir uzvu hasta olduğu zaman, diğer uzuvlar da bu sebeple uykusuzluğa ve ateşli hastalığa tutulurlar.

(Buharî, Edeb 27; Müslim, Birr 66)

Peki kardeşim biz ne yapıyoruz? Ses çıkartıyor muyuz bu İslam düşmanlarına? Umrumuzda bile olmuyor yaptıkları saçmalıklar!
ﺑِﺴْﻢِ ﺍﻟﻠّٰﻪِ ﺍﻟﺮَّﺣْﻤٰﻦِ ﺍﻟﺮَّﺣِﻴﻢِ

ﻭَﺍﻟَّﺬِﻳﻦَ ﻛَﻔَﺮُﻭﺍ ﺑَﻌْﻀُﻬُﻢْ ﺍَﻭْﻟِﻴَٓﺎﺀُ ﺑَﻌْﺾٍ ﺍِﻟﺎَّ ﺗَﻔْﻌَﻠُﻮﻩُ ﺗَﻜُﻦْ ﻓِﺘْﻨَﺔٌ ﻓِﻰ ﺍﻟْﺎَﺭْﺽِ ﻭَﻓَﺴَﺎﺩٌ ﻛَﺒِﻴﺮٌ
Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla

Kâfir olanlar da birbirlerinin yardımcılarıdır. Eğer siz onu (Allah'ın emirlerini) yerine getirmezseniz yeryüzünde bir fitne ve büyük bir fesat olur. (Enfal_73)

Görüyoruz ya inkar edenleri. Ne kadar birbirlerini savunup duruyorlar. Bir tartışma çıksın hemen de hepsi birlik olup bir müslümana karışırlar. Biz de görürüz müdahale etmeden. Sadece izleriz. Sessiz kalırız. İsrail'e de sessiz kalmamış mıydık zaten?! Yine aynısını yapıyoruz. Yine sessiz kalıyoruz. Yine inkar edenlerin aramızı bozmasına izin veriyoruz. Onlar sadece bizim aramızı da bozmaz. Onlar sayımızı da azaltmaya çalışırlar. Saçma sapan, hiç araştırmadan, araştırdığı halde yanlış araştırılmış soruları alır bizim bilinçsiz müslümanlara verir kafalarını karıştırırlar. Sonra da yavaş yavaş koparırlar onu bizden. Zaten onu bizden koparanı da bizden koparmamışlar mıydı?
Aynı durum bu sitede de oluyor. Burada da sadece izleriz İslam'a hakaret edenleri. Tek bir müdahale olmaz. Müdahale edemiyorsan hiç olmazsa engel at veyahut şikayet et ama hanımefendilerin, beyefendilerin takipçileri azalacak... Bırak takibi artık dinine hakaret ediyorlar... Nasıl sessiz kalıyorsun. Onların yaptığı gibi yapmak gerekirdi. Bir iki müslüman sayıları fazla olan o inkarcılara karşı olmamalıydı. Peygamber (s.a.v) ümmetinin hali bu olmamalıydı. Peygamberimiz (s.a.v) daha peygamber olmadan bile Hılfulfudul cemiyetine katılmamış mıydı? Hayatı byunca hakkı savunmadı mı? Bu ümmet yapamayacak mı bunu da?!
Bakıyorum hanımefendi gitmiş takipçi saysı artsın yada o beni takip etti ben de edeyim diyip takip etmiş inkar edeni. Kiminle dost olursan onlardan olursun demedi mi peygamber (s.a.v) ? "Dost değilim ki?" diyeceksin değil mi kardeşim? Hiç farketmez..! Aklını başına al ve kanma artık bu saçmalıklara. Kanmayacağız artık inşaALLAH

Bir müslüman olarak yeryüzünden Allah'ın huzurunda secde etmeyen tek fert kalmayıncaya kadar İslam'ın hakim kılınması yolunda kendimi görevli hissediyorum... (Malik El Şahbaz Malcolm X)

de ve yola koyul artık Müslüman!

Çok kısa bir şekilde anlatmaya çalıştık. Bu konuyu bayan kardeşlerim ile özelden de konuşuyorum zaten. Duyarlı davranan tüm kardeşlerimden Allah razı olsun. Hakkınızı helal edin.

Selamunaleyküm...

İÇTEN GELENLERWhere stories live. Discover now