Hoofdstuk 1

1K 29 0
                                    

Ella keek verbijsterd in het rond

Deze afbeelding leeft onze inhoudsrichtlijnen niet na. Verwijder de afbeelding of upload een andere om verder te gaan met publiceren.

Ella keek verbijsterd in het rond. Skyler sprong enthousiast recht.

'Je bent erbij!'

Ella had geen idee hoe dat kon. Ze had zichzelf niet opgegeven. Ze staarde naar het gezicht van de prins die verder ging met de namen. Ella hoorde niets meer. Hoe kon het dat de kroonprins nog geen minuut geleden haar wereld op zijn kop gezet en nog zo rustig leek? Zijn groene ogen leken lichtjes nerveus, maar niet onrustig en hoewel zijn lichtbruine krullen nog steeds perfect in model lagen, was er toch een weerbarstige krul die ontsnapt was. Toch kon Ella er niet aan uit hoe hij zo kalm kon blijven. Zelf voelde ze de paniek omhoog komen. In de verte hoorde ze een regen van felicitaties over zich neerkomen, maar ze had nog steeds geen idee hoe het zover had kunnen komen.

'Ella!'

Skyler schudde haar door elkaar. Ella schrok wakker uit haar waas en keek in de ogen van haar beste vriendin, die haar bezorgd aankeek.

'Het spijt me, ik moet gaan.'

Met veel kabaal schoof ze haar stoel naar achter. Ze lette niet langer op de rest van de mensen in de keuken en vluchtte weg. De paniek verslond haar ondertussen. Hoe had dit kunnen gebeuren? Ella had haar naam niet opgegeven. Skyler had het haar meerdere keren gevraagd, had haar zelfs een formulier gegeven, maar Ella had het zonder het zelfs maar te bekijken in de vuilbak gegooid. Ze wilde niet deelnemen aan de Selectie. Ella was ervan overtuigd dat prins James haar tijd niet waard was. En eerlijk gezegd kon ze zich niet inbeelden dat hij ooit kon vinden dat een simpele dienstmeid zijn tijd waard was. Ze probeerde zichzelf te kalmeren, maar het lukte niet. Wat als hij even erg is als zijn broer? Misschien is deze Selectie gewoon een spel voor hem om prooien te vinden. Ze zette het weer op een rennen, in de hoop dat dat haar hoofd leeg zou maken. Ella dwaalde rond in de paleisgangen. Ooit, een heel lange tijd geleden, had ze zich hier veilig gevoeld, maar nu voelden die meer vijandig dan ooit.


Uiteindelijk belandde ze weer in de keuken. Debbie en Skyler waren bezig met de stoelen op te ruimen. Dat betekende dat alle meisjes ondertussen bekend waren. Hoe lang had ze dan wel niet rondgedwaald? Debbie kreeg haar in het oog en kuchte. Skyler keek op van haar werk en zuchtte opgelucht.

'Ella! Ik heb je overal gezocht. Je was niet op je slaapkamer en de tuin was ook leeg.'

'Ik...'

Ella's stem stierf in haar keel. Ze had geen idee wat ze moest zeggen. Haar paniek vormde nog altijd een knoop in haar maag. Skyler keek haar medelevend aan, maar stelde verder geen vragen. Ze trok Ella in een omhelzing en hield haar een tijdje vast.

'Het komt wel goed. Je gaat zijn hart winnen. Als er iemand is die dat kan, dan ben jij dat wel.'

Voor de eerste keer in haar leven had Ella het gevoel dat Skyler een vreemde voor haar was.


Ella had de hele nacht gewoeld en had geen zin om uit haar bed te komen, maar ze had geen andere keuze. Hoewel ze nu een officiële Geselecteerde was, had Debbie haar op het hart gedrukt dat ze geen andere behandeling zou krijgen totdat de Selectie officieel gestart was. En dat was morgen pas. Dus moest ze opstaan om te starten aan haar ochtenddienst. Ella vond het anders geweldig om taartjes te bakken, maar nu had ze er geen zin in. Ochtenddienst hield immers ook in dat ze het ontbijt moest opdienen aan de koninklijke familie en ze wilde prins James niet onder ogen komen. Gelukkig had Skyler ook ochtenddienst toegewezen gekregen. Hoewel Ella zich op dit moment een beetje vervreemd voelde van haar beste vriendin, zou ze ook niet zonder haar kunnen overleven op dit moment. Skyler was in tegenstelling tot Ella nog steeds haar enthousiaste zelf en deed haar uiterste best om haar op te fleuren. Skyler deed er alles aan om het onderwerp Selectie te vermijden en slaagde er zelfs in om de andere keukenhulpen af te wimpelen. Ella had geen idee hoe ze daar mee om zou moeten gaan. Volgens Debbie was het zelfs verboden om reactie te geven over haar deelname aan de Selectie tot aan de officiële start. Hoewel Ella veel zin had om haar eigen deelname te saboteren, durfde ze dat niet. Ze had geen idee welke straffen de koninklijke familie bereid was uit te reiken aan de meisjes die hun zoon zijn zin niet gunden.

Voor Altijd De Jouwe (VAJ 1)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu