Hoofdstuk 11

762 23 5
                                    

Het had Ella maar enkele seconden gekost om zich ervan te overtuigen dat ze hier inderdaad enkel waren als vrienden

Deze afbeelding leeft onze inhoudsrichtlijnen niet na. Verwijder de afbeelding of upload een andere om verder te gaan met publiceren.

Het had Ella maar enkele seconden gekost om zich ervan te overtuigen dat ze hier inderdaad enkel waren als vrienden. Dat was natuurlijk de afspraak en nu ze erover nadacht, was dat het slimste dat ze kon doen. Het zou stom zijn van haar om te vallen voor de kroonprins van Chamberlain, zeker ook omdat haar beste vriendin ook voor zijn hart streed. Daarnaast was de hele situatie omtrent haar thuis al moeilijk genoeg. Door dat alles in overweging te nemen, kon ze James' antwoord en het ongemakkelijke gevoel dat ze erdoor gekregen had al snel vergeten, waardoor de rest van hun keukenafspraakje prima verliep.


Toen Ella de volgende ochtend aan de ontbijttafel verscheen, was ze in een veel beter humeur dan ze de afgelopen dagen was geweest. Maylin merkte het verschil meteen op en keek haar vragend aan, maar Ella negeerde het. In plaats daarvan nam ze een van de aardbeientaartjes met de scheef gerangschikte aardbeien, eentje waarvan ze zeker was dat James het gemaakt had, en maakte uitdagend oogcontact met de prins. Ze hadden gisteren niet meer de kans gekregen om de taartjes te proeven en hoewel ze vertrouwen had in haar eigen bakkunsten, kon ze niet hetzelfde zeggen over die van James. Het zou haar niet verbazen als er zout in de pudding zou zitten of het deeg verpest was met zijn amateuristisch gekneed. Maar toch waren ze allebei wel in geweest voor het risico om de taartjes op te dienen. James keek haar kant uit, nam ook een van de taartjes en ging plots rechtstaan.

'Dames, vandaag zou ik jullie zeker aanraden om van de aardbeientaartjes te proeven, aangezien ze gemaakt zijn door een van de beste taartenbaksters die ik ken!'

Daarmee ging hij terug zitten en stak het volledige taartje in zijn mond, of toch voor zover dat ging. De meeste meisjes keken hem verward aan, maar Ella begon te lachen en deed net hetzelfde, waarna ook Maylin volgde. Met een gezicht vol taart besefte Ella tot haar afschuw dat James inderdaad zout gebruikt had en proestte een deel van het taartje terug uit. Ondertussen hadden ook een deel van de andere meisjes een stukje taart binnen gepropt, zij het iets netter dan Ella, James en Maylin, maar toch genoeg om taart in hun gezicht te krijgen. Enkelen van hen hadden duidelijk het geluk om taartjes van Ella te hebben, maar anderen hadden taartjes van James gegeten en trokken een zuur gezicht bij de zoute smaakt van de pudding. Ook James had duidelijk een van zijn eigen taartjes gegeten en trok ook een zuur gezicht, terwijl hij probeerde te vermijden dat zijn zus een fout taartje nam. Zijn moeder was aan het lachen met het zicht van de geselecteerde meisjes die onder de taart zaten. Zijn vader keek kwaad en afkeurend rond tot zijn blik bij Ella bleef hangen en zelfs vernietigend werd. Als zijn ogen konden bliksemen, zou ze een hoopje as geweest zijn. Ze slikte een volledige aardbei binnen en verslikte zich daarbij bijna, maar keek zo waardig mogelijk de koning in de ogen. Koning Lorcan van Chamberlain had haar al zoveel aangedaan dat ze niet meer dan het recht had om dit keer de sterkste te zijn. Helaas werd hun staarcompetitie onderbroken door James die plots naast haar stond.

'Wat is er in hemelsnaam met die taartjes gebeurd?'

'Je hebt zout gebruikt in plaats van suiker!'

Voor Altijd De Jouwe (VAJ 1)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu