Vybraní~Kapitola XVI.

199 15 4
                                    

Eragon přišel ke kašně a uviděl čtrnáct papírků plujících ve vodě nebo potopených, podle toho, co použili za kouzlo.

Eragon něco zašeptal a všechny papírky vylétli ven. Všiml si, že jeden je rozmočený a jen taktak přečetl jméno: Trosine & Fred, to byla nová jezdkyně, co tu není ani rok, takže bylo možné, že by kouzlo naformulovala špatně a ochránila jen to písmo místo celého papírku. Proto její papírek odložil a zbývalo jich jen třináct.

Rozhodl se, že to udělá bez kouzel a vyhodil všechny papírky do vzduchu. Vyskočil vysoko a chytil dva papírky. Na prvním bylo napsáno: Düloon & Dormina a na druhém: Gazill & Leya

Eragon poslal Safiře do mysli obrázky těch pergamenů, protože byla na druhém konci tábora a potom ucítil jak se zachvěla zem, takže se zvedla Safira ze země. O pár vteřin později přilétla sem a mohutně dosedla.

Safira na nic nečekala a zařvala tak hlasitě, že to museli slyšet snad i v Alagaësii. Bylo to svolávací znamení, takže o pár minut později se opět všichni seskupili na náměstí.

,,Už jsme vylosovali dva šťastlivce, kteří poletí do Alagaësie. První je Düloon s Dorminou," zakřičel Eragon a mladý elf vítězoslavně vyskočil, ,,a jako druzí půjdou na výpravu Gazill a Leya!"

Leya, tmavě rubínova dračice radostně zakřičela a Gazill, což je člověk, jí objala její velkou nohu.

Výborně, ti kteří byli vybraní, tak si zabalte a za hodinu vylétáte, oznámila Safira, a také se tam musíte dopravit velice rychle. V letu se zrychlete kouzlem a snad tam budete do tří dnů, dořekla a všichni se rozešli pryč.

Helgi🌌

Brave Enough (Eragon ff) ✔Where stories live. Discover now