Eve Dön

37 2 0
                                    

Sonunda ayağa kalkmıştım ama heryerim acıyordu. Kafama o kadar darbe yemişimki artık uyuşmuştu. Sadece ağır olduğunu hissediyordum. Biraz yürüdükten sonra evin oraya tekrar geldim. Camda oturan Sude'nin ablasıydı. Dönüp bana uzunca baktı ve aşağı atladı. Içerden çığlık sesleri yükseliyordu. Son gücümle koşmaya başladım. Artık oraya gidecek mecalim kalmamuştı. Hastaneye kadar durmadan koşmuştum. Karnıma ağrılar giriyordu. Kapıya yakın biyerde yere yığılmışım yine. Uyandığımda babannemi görür gibi oldum, babam babannemi getirmiş diye düşündüm. Babam ve babannem başıma geldiler odadaydık. Babannemde babamda ağlıyordu. Babannem babama dışarı çıkmasını söyledi. (Bn:Babannem Be:Ben)
Bn: Oğlum noldu?
Be: Birşeyim yok babanne.
Bn: Ondan mı bu haldesin! Anlatsana oğlum.
Be: Olmaz.
Bn: Neden.
Be: Gene döver beni! dedim ve sarılıp ağlamaya başladım. Babannemse beni tutmuş dua okuyor ve benim gibi ağlıyordu.
  Bi süre ısrar etti duası bitince ama kabul etmeyince ısrarı bıraktı. Onada anlatmamıştım. Doktor 2 gün kadar rapor yazmış, bide psikoloğa görünsün demiş. Annanemde geldi bir süre sonra odaya. Kadın iyice dağılmıştı. Arkadaşlarım felan beni aradılar gitmeyince. Açıp konuşmak istemedim hiçbiriyle. O iki günün sonunda bittiğini düşünüyordum. Annem ve babam kafam meşgul olsun diye uğraşıp duruyordu ama ben kimseyle konuşamıyordum. Babamı gördükçe gene Sude olabilir korkusu bile yetiyordu. Bizimkiler ısrar etti ama psikoloğa gitmedim. Evde durmaktan sıkılmıştım artık. Üçüncü gün annem gitme desede gittim. Ordada pek kimseyle konuşmuyodum. Emre yanıma oturdu. Tüm gün sakince geçiyordu. ilk bikaç dersten sonra Emre sessizliği bozdu: (E: Emre B: Ben)

E: Alp?
B: Efendim?
E: Kanka iyisin değil mi?
B: iyiyim kanka iyi biraz rahatsızdım o kadar.
E: Kanka şu hemşirelikteki Derya varya...
B: Ee nolmuş ona?
E: Seni seviyomuş.
B: Kardeşim şimdi olmaz.
E: Amınakoyim kız merak etmiş seni bi konuşsaydın bari.
B: Konuşuruz sonra.
Tahmin etmişsinizdir zaten Derya'nın kim olduğunu. O müdür yardımcısının odasında karşılaştığım kız. Bende kafamı zor toparlayabilsemde ondan az çok etkilenmedim değil ama bu halimle beni kim sevecek. Ertelemeye çalışıyordum ama nafile. Arkadaşlar ısrar ediyordu. Öğle arası zorla indirdiler beni aşağıya. Kızıda yanıma oturttular. Bayağı mutlu görünüyordu Derya. Arkadaşlar gittikten sonra bi süre sessizce oturduk. Utanıyordum kızdan olanlardan dolayı. Sessizliği o bozdu.

D: Böyle etrafı mı izliycez Alp?
B: Kafam çok karışık şu aralar.
D: Bana anlatabilirsin neler olduğunu. Belki bi yardımım dokunur. dedi ve dudağını büzdü. O kadar sevimli duruyorduki. Bi süre göz göze baktık. Hafif kızarıp öbür yana döndü.
B: Benim sana zararım dokunabilir.
D: Neden?
B: Gerçekten öyle. Sebebini boşver.
D: Alp lütfen anlat bana söz aramızda kalıcak. dedi gene büzüşerek. O kadar sevimli söylediki dayanamadım anlattım. Bitirdiğimde ayrık gözlerle bana bakıyordu. Gözleri çok güzeldi. O kocaman bakınca onca şeyi unutuyordum.
B:...  inadına devam edicek misin benle konuşmaya bunlara rağmen?
D: Nolursa olsun edicem. Ben yanındayım. dedi. O böyle deyince gözüm yaşardı olaylarında etkisiyle. "Şşt" dedi ve ekledi "Geçer hepsi, dayanıcaz beraber" bunları derkende gözümü siliyordu. Okulun ortasında sarıldık herkes bize baktı. Umrumda değildi. Bizim tayfa oo'luyor herkeste gülüşüyordu. Sonrasında ayrıldık. Olanda burda oldu zaten.

Derya gilin dersi bedenmiş. Bende bi wcye girim dedim. Aynaya bakmamla Sude'yi gördüm. Ayağım kaydı ve yere düştüm. "Anlatmıycaktın!" diye bağırıyordu. Etrafta kimse yoktu. Koşup kapıyı çekmeye çalıştım ama açamıyodum.

Kapıyı zorlarken bi yandan bağırıyordum. Bizim gıcık bi müdürümüz vardır. Sude arkamda belirdi. Müdürde o sıra benim bağırma sesimi duymuş. Noluyo lan felan diyerek kapıya yaklaştı. Onu tam hissederken Sude kapıya yasladı beni. Tırnaklarını önce belimde gezdirdi sonra belimden içeriye doğru yavaşça sokmaya başladı. Son gücümle haykırıyordum. Yavaş yavaş iç organlarıma kadar hissettim. Akan kanı bile hissettim. Bir süre sonra karnımdan çıkan tırnakları kapıya dayandı ve onuda aşındırdı. Artık emindim ölüyodum. Kendimi tamamen bırakınca yere yapıştım. Müdür biraz korkaraktan kapıyı açtı. Zor nefes almış yere yığılmıştım. Kulağımdaysa Sude'nin gülüş sesleri yankılanıyor. Belime elimi attığımda acıyordu ama kan yoktu. Sonra aklıma Derya geldi. Müdür beni yerden kaldırmaya çalışıyordu. Biraz destek alarak ayağa kalktım ve wc'den çıktım. Karnımda bir şey yoktu. Sırtımda iyiydi. Yakınlardaki sınıflar dışarı çıkmıştı. Ayakta zor duruyordum. insanlar yığıntı oluşturmuştu. İtip onları yararak Derya'nın sınıfına doğru koşturmaya başladım. Zar zor ayakta durup yürüyordum.

Sınıfına ulaştığımda derya sınıfta tek başına köşede yere oturup dizlerini kafasına dayamış oturuyordu. Derya diye bağırdım.arkamda birsürü kişi birikmişti. Derya ayağa kalktı ve "Ama sen...  Ordan... " deyip pencereyi işaret etti. Zor konuşuyordu. Koşup yanına sarıldım ona. Müdür gelip bizi odasına aldı sonrada ailelerimizi çağırmış. O gün ne demek istedi anlamadım. Sonradan Derya bana olanları telefonda anlattı önce söylediklerini yazim:
"Deli, ben sınıfta tek başıma oturmuş müzik dinleyip anlattıklarını düşünüyordum. Sonra sen girdin içeri. Ben gülümsedim ama sen yüzüme sinirli bi şekilde bakıyodun. Biraz korkmaya başladım. Sonra gelip bana tokat attın ve anlattıklarım aramızda kalacak diye bağırdın. Beni alıp duvara doğru attın ve"deyip duraksadı. "Ve??" dedim " Pencereden atladın." bunları anlatırken hüngür hüngür ağlıyodu. Sonra konuşmayı kesip kapattım telefonu.

Babamla müdür konuşuyodu. Babam "Tamam hocam. Merak etmeyin." tarzı bişeyler dedi. Derya hala köşede ağlıyordu. ilk günümüzden böyle olması canımı sıkmıştı. Okuldan çıktık. Arabaya bindik.

Ba:(ağlayarak) Oğlum artık anlat noluyo?
Be: Bilmiyorum baba. dedim ağlayarak.
Ba: Biraz daha evde dur gitme okula.
Be: Öyle yapıcam.

Çok konuşmadık ve eve gittik. Ben odama geçtim. Babannem gene bizdeydi. Odaya girdiğimde Sude karşımdaki yatakta oturuyordu. Sırıtarak "Ben seni uyarmıştım" dedi. Sadece ağladım. Saatlerce kapıyı kitleyip ağladım. Oysa durmadan önümde gülümsüyor ve yatakta sağa sola dönüyordu. Bi süreden sonra arkamı dönüp battaniyeyi üstüme çektim. Arkam ona dönük ağlamaya devam ettim.

Rüyalarda SıkışmakWhere stories live. Discover now