19. Licht verdrijft de duisternis.

135 6 0
                                    

Song: Loved Me Back To Life by Céline Dion.

Licht verdrijft de duisternis; vaak geïnterpreteerd als 'Het goede verdrijft het kwade." Kan ook een Goddelijke betekenis hebben. 

"All stars are born in the dark and all darkness dies in the light."

Ze zeggen dat je heel je leven voorbij ziet flitsen als je sterft

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Ze zeggen dat je heel je leven voorbij ziet flitsen als je sterft. Wel, ik zie mijn familie. De familie die ik nooit meer zou terug zien. Ik zie mijn vader met zijn gebruikelijke glimlach, mijn zusje die mij zo erg kan irriteren mar me ook zo hard kan laten lachen als ze wilt. Ik zie mijn opa in de tijd dat hij nog niet ziek was, in de tijd dat hij nog leefde. Ik zie zelfs Josh. Ik herinner me onze eerste kus, elke keer dat hij zei dat hij van me hield, de zachtheid van zijn haar, zijn lach, alles...

Ik wist dat ik doodging. Ik was erop voorbereid om de eeuwige pijn achter te laten en te gaan naar waar het ook was dat je naartoe ging na je dood. Misschien ging je ook nergens naartoe. Ga je gewoon dood en dat is het. Wat het ook was, ik was erop voorbereid.

Ik zie de gezichten van mijn familie en Josh vervagen totdat alleen zwart over is. Het omhult me, verteert me. Een stekende pijn doorboort ieder bot in mijn lichaam. Ik wil het uitschreeuwen, maar heb er de kracht niet voor. De pijn wordt erger en erger tot het voelt alsof mijn ledematen van mijn lichaam worden gescheurd.

Dan stopt de pijn.

Mijn ogen gaan open en licht verdrijft de duisternis.

~

Ik hoorde stemmen van alles schreeuwen. Het deed pijn aan mijn oren maar mijn keel was te droog om er iets van te zeggen.

Ik keek rondom mij en zag mensen naar me toe lopen. Ik probeerde hun gezichten te zien, maar mijn zicht was te wazig om hen te onderscheiden.

Ik sloot mijn ogen terug en zag het zwart waar ik de voorbije dagen zo gewend aan was geraakt.

Ik voelde een warme hand op mijn veel te koude huid. Het brandde. Ik probeerde mijn hoofd in te trekken, maar vond de kracht niet. Zelfs mijn ogen weigerden terug te openen.

Al snel dommelde ik terug weg in de duisternis.

~

"Hoe lang zou het duren voor ze terug op krachten komt?" Hoorde ik een stem zeggen. Ik herkende die stem.

Lee.

"Gezien dat haar lichaam zich lang heeft proberen te verzetten tegen het gif, kan het nog weken duren eerdat ze al haar kracht terug heeft.", zei een andere stem. Ik herkende die stem ook, maar kon mijn geheugen niet bevelen er een gezicht op te plakken.

Ik probeerde mijn ogen te openen, maar zoals daarvoor weigerde ze. Ik kon ze alleen tot spleetjes openen en twee wazige figuren voor mij zien staan.

Storm of Pirates [NL] ✓Where stories live. Discover now