10.Bölüm

9.8K 829 53
                                    

Sinan,Hicran'ın ağzından çıkacak kelimeleri bekliyordu heyecanla.Gözleri  ela gözlerle buluştu.O gözlerde aşk göremedi Sinan.Aklını kurcalayan şeyler vardı.Zamanı  geldiğinde soracaktı Hicran'a.

"Sana senin bana baktığın gözlerle baktığımı söylersem yalan olur Sinan.Ve sana yalan söylemek  yapacağım son şey bile değil.Ama seni sevmeye çalışacağım.Teklifini kabul ediyorum..."

Sinan Hicran'ın açık yüreklilikle söylediği şeylerle bir kez daha aşık oldu kadına.O da farkındaydı sevmediğinin.Ama sevdirecekti kendisini.Çünkü Hicran ile bir yuvası olsun istiyordu.

Elleriyle yanağını okşadı sevdiği kadının.Alnını alnına dayayıp konuştu ;

"Teşekkür ederim Hicran.Seni pişman etmeyeceğim"

Gökhan ise bir şekilde hayatına devam etmeye çalışıyordu.Sırtından vuran annesinin yanından taşınmış kendi evinde yaşıyordu eşi ve kızıyla birlikte.Beline sardığı havlu ile çıktı banyodan.Islak saçlarını kurutup giyinecekken Başak girdi içeri.

Başak duygularına engel olamayıp Gökhan'a yaklaştı.Elleri ile vücuduna dokunmaya başladı.Başını sevdiği adamın gövdesine dayadı.Kendisi için atmayan kalbin ne kadar acı verdiğini düşündü.Başını kaldırıp adamın güzel yüzüne çevirdi.Öpmek istiyordu adamı.Gözlerini kapatıp dudaklarına yaklaştırdı dudaklarını.

Duyduğu sesle hayal kırıklığı ile açtı gözlerini.

"Başak lütfen " demişti Gökhan.

Başak'ın kadınlık gururunu kırmak istemiyordu.O yüzden nazik bir şekilde uyardı Gökhan.

"Neden Gökhan ? Kaç yıldır bir kez olsun dokunmadın bana.Ben senin karınım Gökhan.Aklın ve kalbin başka bir kadına ait ve ben buna engel olamıyorum.Bize ihanet ettiğinin  farkında mısın ? " diye sordu Başak.Kendisini sevmeyen bir adamla yaşamak o kadar zordu ki.Bazen pişman bile oluyordu geçmişte yaptıklarından dolayı.Eliz Gökhan'ın kızı değildi ve bunu kendisinden Semra Hanım istemişti.Karnındaki çocuk engel olur oğluma demişti.Basak'ın da işine gelmişti bu durum.Sonuçta kızının  babası Basak'ı terkedip gitmişti ama hamile olduğunu bilmiyordu.Kızına bir baba gerekiyordu.

Gökhan ifadesiz bir şekilde baktı Başak'a.Bu hale gelmelerinin sebebi kendisi değildi.

"Ben sevdiğim kadına bir söz verdim Başak.Onun üzerine gül koklamam.Ne olursa olsun sözüme sadık kalacağım" dedi Gökhan.

Başak alaylı bir şekilde konuştu  ;

"O gece öyle demiyordun ama "

"Ben o gece kendimde değildim Başak.Ama sen o gece kendindeydin ve bana engel olmadın" dedi Gökhan sinirli bir şekilde.

"Çünkü seni seviyordum " dedi Başak.Yalan söylüyordu.Tek amacı kızının babasız kalmamasıydı.

"O zaman bana o geceyi hatırlatıp durma Başak. Çünkü benim için utanç dolu bir geceydi " deyip giyinmek için çıktı odadan.

Başak ise Hicran'a imreniyordu. Bir adam böyle bağlı olur muydu sevdiği kadına  ? Onun yerinde olmayı o kadar istiyordu ki .Ama imkansız olduğunun farkındaydı.

Gökhan takım elbisesini giyinip saçlarını taradı.

Uyuyan kızını öpüp çıktı evinden.Arabasına binip şirkete doğru yola çıktı.Telefonunun çalması ile kulaklığını takıp aramayı onayladı.

"Dostum" dedi Sinan önündeki dosyaları incelerken.

Gökhan uzun süredir konuşmadı dostunun sesini duyunca gülümsedi.

AHDE VEFA (Bitti) Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin