22.Bölüm

7.5K 433 22
                                    

Multi : Sezen Aksu =Vay

Hastanenin arka bahçesinde kamelyada oturan Hicran kollarını birbirine sarmış sessizce ağlıyordu. Geçmişine ağlıyordu. Geleceğine ağlıyordu. En önemlisi de onlara uyarak hata yapmaktan korkuyordu. Başak gibi bir kadın değildi. Onuru ve gururu her şeyden önemliydi. Gökhan ile bir gelecekleri olmadığını bildiğine rağmen uzaklaşmamıştı ondan. Şimdi ameliyathanede olan Gökhanı kalbindeki sancı ile bekliyordu. İyi olduğunu duyduğu an gidecekti. Bir daha karşısına çıkmayacaktı. Hastaneye vardıkları zaman direk ameliyata almışlardı Gökhan'ı. Nermin Hanımın geldiğini görünce kimseye görünmeden ayrılmıştı oradan.

"Hicran ? "

İsmini duyması ile irkilip kafasını çevirdi. Karşısında duran Yasemini görünce ayağa kalkıp sarıldı. Hıçkırıkları can yakıyordu.

Yasemin elini Hicran'ın sırtına koydu.

"Durumu iyi. Ameliyattan çıktı" dedi.

Hicran elleri ile gözlerindeki yaşları silerken mutluluktan gülümsedi.

"Şükürler olsun" dedi. Konuşurken sesi titremişti.

Yasemin Hicran'ın haline üzgün gözlerle bakıyordu.

"Gözlerin hep kırmızı olmuş ağlamaktan. Tanıştığımız günden bu yana bir şey değişmemiş sende. Bu güzel gözleri nasıl ağlatabiliyorlar" dedi öfke dolu sesi ile.

Hicran "Ağlamak istemiyorum. Ama olmuyor Yasemin. Hata yapmaktan korkuyorum. Yanlış bir seçim yapmak istemiyorum. Bazen aklım karışıyor. Çıksam Gökhan'ın karşısına kalk gidelim bu şehirden mutlu olalım desem çok mu şey istemiş olurum ? Offfff ne yapacağımı bilmiyorum. Sonra aklını başına al. Onun bir  karısı ve kızı diyorum " dedi

Yasemin" Kıyamam.Seni yanlış bir tarafa da itmek istemiyorum. Ama Sinan ile nişanlısın ve Gökhandan duyduğum kadarı ile çok iyi bir adam. Onun da üzülmesini istemiyorum. Diğer yanda Gökhan ile mutlu olmanı istiyorum. Nasıl bir ikilem bu böyle"dedi sıkıntı ile nefes verirken.

Hicran kamelyaya otururken "Ben nasıl çözeceğimi biliyorum" dedi.

Yasemin kaşlarını çatarak Hicran'ın karşısına oturdu.

"Nasıl?" diye sordu merakla.

"Gökhan'ı Başak vurdu Yasemin" dedi Hicran.

Yasemin kocaman olmuş gözlerle "Ne!" diye bağırdı.

Hicran kafasını sallayıp "Gözümün önünde vurdu Gökhan'ı. Aslında beni vurmak istedi ama Gökhan önüme geçti" dediğinde bir hıçkırık daha koptu Hicrandan.

Yasemin "Delirmiş bu kadın!" dedi öfkeyle.

Hicran "Başak benim umrumda değil.O kadın benim hayallerimi çaldı. Sevdiğim adamı çaldı benden. Ama Gökhan ve kızına benim yüzümden bir zarar gelirse affetmem kendimi. Gökhan'a bir şey olsaydı ne yapardım bilmiyorum. Bu yüzden gideceğim buralardan. Sinan ile başka bir şehire taşınacağız. Daha fazla şeye katlanamam "dedi.

Yasemin" Emin misin Hicran ? Gökhan bu haldeyken gidecek misin?"diye sordu.

Hicran" Hem de hiç olmadığım kadar. Birbirimize zarar veriyoruz. Başka çarem yok "dedi.

Yasemin ayağa kalkıp" Tamam o zaman. Ben bir bakayım kimse var mı yanında. Eğer yoksa yanına çıkarsın "dedi.

Hicran ayağa kalkıp çantasını eline aldı.

AHDE VEFA (Bitti) Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin