14

347 15 3
                                    

Lizz p.o.v.

'Lizz wordt wakker!' Wild wordt ik uit mijn slaap geschud. 'Mam! Laat me slapen!' Zonder enige twijfel gaat mijn moeder weg, wow dat was easy. Ik begin juist weer in slaap te vallen en voel dan een koude vloeistof over mij heen. Shit! Te vroeg gejuicht, voor ik het weet heeft mijn moeder een hele emmer koud water over me heen gegooid. Geschrokken kom ik uit mijn bed. 'Moest dat mam!' mijn moeder grinnikt en loopt weg. 'Klaarmaken! Het is al 7 uur!' Snel kijk ik op mijn gsm. Ik zucht, donderdag. Ik was mij en besluit vandaag geen laagje make up op te doen. Mijn krullige haar valt mooi over mijn schouders en past perfect bij mijn outfit.

 Mijn krullige haar valt mooi over mijn schouders en past perfect bij mijn outfit

Deze afbeelding leeft onze inhoudsrichtlijnen niet na. Verwijder de afbeelding of upload een andere om verder te gaan met publiceren.

Snel doe ik mijn Adidassen aan en ruim mijn boekentas op. Ik loop naar beneden waar mijn moeder een uitgebreid ontbijt klaar heeft liggen. 'Hey mam' zeg ik nep-boos. Ze knipoogt en papa lacht vanachter zijn krant. 'Weet je het ook al, pap?' 'Uhm het was mijn idee!' zegt hij trots. Ik pak zijn krant af en giet er wat water over. 'Lizz!' roept hij paniekerig. 'Komt er van!' zeg ik lachend. Mama lacht mee, 'Lieverd, zet je dan gaan we ontbijten'. Tijdens het ontbijt herinner ik me iets, 'Mam, pap na school kom ik wat later thuis. Ik krijg namelijk bijles wiskunde van iemand' Papa trekt 1 wenkbrauw op. 'Hij zat bij mij in het huis op schoolkamp. Hij heet Zach' Omdat ik weet dat mijn vader er opmerkingen over zal maken, sta ik op en pak mijn rugzak. 'Doei lieve ouders!' zeg ik lachend. Ik zet mijn oortjes in en loop naar Kylies huis. Als ik daar ben, zie ik dat Jess er ook is. 'Heyyy Lizz!' zeggen ze vrolijk. 'We gaan toch met de auto hein?' zeg ik als ik Jess haar mooie Porsche zie staan. 'Duhhh' zegt Jess. We stappen alledrie in. Luid zingen we mee met de muziek op de radio.

We ploffen neer op onze vaste tafel in de kantine. 'Ik rammel' zegt Jess, terwijl ze een doosje met mini-pizza's uit haar boekentas pakt. Snel pakt Kylie de doos, Jess kijkt haar aan met een kinderblik. 'Dat zijn mijn pizza's!' zegt ze kinderachtig. 'Delen!' zegt Kylie. Ik moet lachen, 'Wat hebben jullie toch met pizza?' 'Pizza is gewoon leven!' antwoord ze met een bek vol pizza. Net op dat moment tikt iemand me aan, 'Hey Lizz!' Ik kijk om en daar zie ik Zach staan. 'Hey' antwoord ik. 'Straks de bijles niet vergeten he!' 'Ik zal er zijn' zeg ik zuchtend. 'Heyyyyyy!' roept iemand vrolijk. Jonah, Daniel, Cobryn en Jack komen bij ons aan tafel zitten. Zach twijfelt maar zet zich uiteindelijk toch. Ons gezellig gesprek wordt verstoord door de irritante schoolbel. Zuchtend staan we op en we lopen naar onze lessen.

15:30

Tringggg!

'Eindelijk school gedaan!' roep ik vrolijk. 'Nou jij hebt nog een uurtje!' lacht Kylie. 'Uhggg ja!' Snel pak ik mijn gsm erbij.

Lizz🎀: Hey waar ben je?

Zach⭐️: Sta aan de schoolpoort

Lizz🎀: Oke kom af

Ik neem afscheid van de meisjes en loop naar de schoolpoort. Als Zach me ziet zwaait hij enthousiast. Ik zwaai verlegen terug, 'Kom we gaan met de auto' zegt Zach. 'Zach!' hij draait zich snel om. Daar staat Sara, urghhhh ik weet niet waarom maar ik kan haar echt niet af. 'Waar gaan jullie heen?' vraagt ze lief. Ze is zoooo fake. 'Zach geeft me bijles wiskunde' zeg ik droog. 'Dan ga ik mee! Ik kan het dringend gebruiken!' zegt ze lachend. Wat is ze toch van plan? Zach knikt hevig, 'J..ja k..kom maar!' stottert Zach. Waarom stottert hij? Bij mij deed hij dat niet. Wacht... vindt hij Sara leuk? Denkend zet ik me naast Zach, 'Lizz sta op! Ik wil daar zitten!' zegt Sara sletterig. 'Uhm nee, je ziet toch dat ik hier zit!' 'Uehhh ja, maar ik wil daar zitten!' 'Dan heb je pech!' zeg ik droog. 'Zachyyyyy?' vraagt ze met puppy-oogjes, 'Mag ik daar zitten?' Zach knikt hevig. 'Serieus?' Ik geef Zach een doodsblik en zet me vanachter in de auto. Na een kwartiertje rijden zijn we bij Zach's huis. Mijn mond valt open, 'Woon jij hier?' Hij knikt onzeker. 'Wauwwwww! Je hebt echt een prachtig huis!' Blij kijkt Zach me aan. Zach leeft in een modern,groot, wit huis. De voortuin is goed verzorgd. En zijn hondje loopt vrij rond. Als het hondje ons ziet, komt hij vrolijk op ons af. Hij springt vrolijk op Zach en Zach kietelt hem rustig op zijn buik. Ahww dat is zo schattig. 'Wil jij ook?' vraagt hij aan Sara. 'Nee ieuw, zorg ervoor dat dat mormel me niet aanraakt!' zegt ze walgend. Zach kijkt triest weg, 'Mag ik?' vraag ik troostend aan Zach. Hij knikt, ik buk me naast hem en begin het hondje te aaien. 'Hoe heet hij?' 'Zij heet Zoë' verbeterd hij me. 'Hey Zoë! Hoe gaat het buddy?' Zoë begint vrolijk te kwispelen. Ze springt en likt mijn hand vrolijk.

Na een tijdje met Zoë te hebben gespeeld lopen we naar binnen. 'Oke let's start!' zegt Zach. Ik probeer gefocust te werken en al snel heb ik de leerstof onder de knie. Sara legt haar hand op die van Zach. 'Zachy? Gaan we stoppen?' Zach zijn hoofd wordt helemaal rood. 'Eu..Euh...j..ja' 'Nee Zach ik heb hier morgen toets van' zeg ik serieus. Sara haalt haar schouders op. 'We zijn al een uur bezig' zegt hij kijkend naar Sara. 'Euh oke...Ik ben dan weg..' ik ruim mijn spullen op. 'Oke' zegt Zach zonder op te kijken. Wat gekwetst loop ik de deur uit. Snel bel ik Kylie en vraag haar of ze me komt ophalen.

She called me her friend.. ft. Why Don't WeWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu