Kerstmis in augustus

43 1 0
                                    

We hebben gisteren een prachtige route door de White en Green mountains van Vermont en New Hampshire gereden om vanuit Stowe bij onze volgende bestemming te komen. We hebben overnacht in het Top Notch Inn motel in New Hampshire. 

Het was een ouderwets motel aan de doorgaande weg, waarbij je de auto letterlijk voor de deur kan parkeren

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Het was een ouderwets motel aan de doorgaande weg, waarbij je de auto letterlijk voor de deur kan parkeren. Wij zijn zelf wat meer fan van de keten hotels, omdat we dan weten dat je een bepaalde minimale standaard krijgt. Helaas moeten we concluderen dat in dit deel van Amerika, in de bergen weinig van deze keten hotels zitten. Dit motel stond als beste aangeschreven in de buurt dus hebben we het maar gegokt. Bij aankomst in de receptie bleek dat de kamer nog niet beschikbaar was, of we over een uurtje konden terugkomen. Dat was natuurlijk geen probleem, zeker niet omdat we hadden gelezen dat er op 2 kilometer van het motel een Wallmart Supercenter lag. Het was na onze stop in Toronto in de kleine supermarkt ons eerste bezoek aan 1 van onze favoriete winkels, de Wallmart en we hebben daar voor die betreffende avond wat magnetron maaltijden meegenomen en wat eenvoudig ontbijt, omdat het motel zelf niet over een restaurant beschikt en de overige keuzes ons niet al te aantrekkelijk leken. Bij terugkomst in het motel was de kamer inmiddels wel gereed en konden we op ons gemak inchecken. Kamer 109 kregen we toegewezen en we kregen een tweetal echte sleutels mee voor de kamer. Dat is me toch al lang niet meer gebeurd dat je een ouderwetse sleutel met sleutelhanger mee krijgt.

In de "tuin" van het motel stonden wat tuinstoelen en een tweetal gas barbecues die gratis te gebruiken waren voor de gasten

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

In de "tuin" van het motel stonden wat tuinstoelen en een tweetal gas barbecues die gratis te gebruiken waren voor de gasten. Ideaal dus om een hapje op te koken. We hadden wat hotdogs meegenomen uit de Wallmart en deze hebben we lekker gegrild en opgegeten. Daarna zijn Kaley en ik nog even een paar uurtjes zoet geweest in het zwembad alwaar we voor het eerst een andere Nederlandse familie tegen het lijf liepen. De nacht in het motel is er eentje om snel te vergeten omdat de bedden hier ook niet al te denderend waren en de deuren en muren van de kamer zo dun waren dat je alles kon horen wat er om je heen gebeurde. We waren dan ook alweer vroeg wakker de volgende ochtend en om 8 uur was iedereen aangekleed, de auto weer ingepakt en klaar voor vertrek naar onze attractie voor vandaag: Santa's Village. Een attractiepark in Jefferson NH waar het 365 dagen per jaar kerst is.  Doordat we veel te vroeg wakker waren en omdat we niet goed naar de openingstijden hadden gekeken waren we veel te vroeg bij de ingang van het park. Hierdoor moesten we nog zo'n 45 minuten onszelf vermaken. Helaas is in de bergen het bereik van de wifi en de 4G zeer dramatisch, dus uit pure verveling zijn we nog maar even wat gaan rijden met de auto om de tijd te doden. Uiteindelijk waren we om 10 over 9 weer terug bij de ingang en het park ging om half 10 open. 

Op Avontuur - Road Trip USAWhere stories live. Discover now