2. Nu te uita acolo, nu te uita acolo!

1.1K 58 22
                                    

2. Nu te uita acolo, nu te uita acolo!

Perspectiva lui Liviu

Pe tot parcursul mesei George nu și-a dezlipit privirea de la mine. Probabil îi place părul meu sau îmbrăcămintea. Mama și tata nu ne-au dat nicio atenție pe tot parcursul mesei. S-au plâns numai despre cât de greu este la serviciu sau cu cine vor vota la nu știu ce electorale. Chestii care ar plictisii și o salcie.

Nu mai suport să stau să-i ascult pe ei, așa că-mi îndrept atenția spre George, care acum mânâncă cu căștile în urechi. „Cum să sparg gheața? Poate joacă fotbal, cine nu iubește fotbalul?”

- Și, George, cu ce echipă ții? George scoate o cască din ureche, aplecându-se peste masă, cu urechea liberă spre el.

- Poftim?

- Te-am întrebat cu ce echipă ții, știi tu, la fotbal. George pare că explodează, dar își revine încetul cu încetul, întreptându-și spatele. „Oare am spus ceva greșit?”

- Urăsc fotbalul, spune el ștergându-și gura cu șervețelul. Este cea mai mare prostie, după umila mea părere. Ce plăcere poți să ai când alergi după o sferă din piele? Acum privirea lui este batjocoritoare. Ție îți place, nu-i așa?

Pentru un moment nu-mi pot crede urechile. Am impresia că văd dublu. Niciodată nu m-a privit cineva cu așa un dispreț doar pentru că joc fotbal.

- D-Da... îmi place la nebunie... De fapt voiam să te invit la un meci în weekend-ul acesta. Vine și iubita mea și mă gândeam că poate vrei să o cunoști. George zâmbește binevoitor de data asta.

- Desigur că vreau să o cunosc. Voi sta în tribună și voi urmări meciul. Îi voi ține de urât pentru tine.

- Mă bucur să aud asta.

Restul mesei decurge normal. Nici un cuvânt în plus între mine și George. Părinții observă că s-a făcut târziu așa că ai lui George pleacă lăsându-l acolo pentru trei luni. „Trebui să-mi amintesc să nu-i mai pomenesc de fotbal, nu am de gând să-l scot din sărite cu subiecte care nu-l interesează.”

Părinții lui George îl îmbrățișează pe rând, foarte strâns. George își dă ochii peste cap. Trebuie să fie învățat să-și nu-și mai vadă părinții pentru perioade îndelungate de timp.

- Haide să te îmbrățișăm și pe tine, îmi spune mama lui George veselă de la prea mult vin.

Fiecare dintre ei mă strânge în brațe drăgăstos, cu toate să nu m-au văzut niciodată și nici nu am vorbit vreodată. Ce pot să spun, familiile sunt ciudate. George îmi zâmbește de după mâna pe care o ține în dreptul gurii. Cel puțin unul dintre noi se distrează.

Părinți mei îi însoțește până la mașina lor, așa că eu rămân singur cu George. Îmi bag mâinile în buzunare stingherit. Nu știu ce aș putea să-i spun pentru a nu părea un idiot și mai mare. Dar poate dacă-l întreb de istoricul iubitelor lui își va da drumul la limbă. Cui nu-i place să vorbească despre cuceririle lui?

- Și... ai iubită?

George își îndreaptă privirea spre mine și știu că am dat-o în bară, din nou, a doua oară pe seara asta. Nu puteam și eu să fiu mai discret? Poate lui nu-i place să vorbească despre relații, sau poate nu are o iubită, nu toată lumea este adepta relațiilor.

- Știi ceva? îi spun întinzând mâna în față pentru a-l liniști. E în regulă, nu vreau să știu. Uită că te-am întrebat.

- Dar e în regulă. Și ca să-ți răspund la întrebare, nu, nu am iubită.

Ai ajuns la finalul capitolelor publicate.

⏰ Ultima actualizare: Apr 05, 2015 ⏰

Adaugă această povestire la Biblioteca ta pentru a primi notificări despre capitolele noi!

You want to suck my what?? (boyXboy)Unde poveștirile trăiesc. Descoperă acum