ЕdkovÉ MúdrA #3

351 35 75
                                    

Ach jaj... Prečo si na seba kopem hrob?

Nič menej, keďže som bol celý deň doma (škola je už 8 dní a ja som bol v škole 3, lol) a pozeral som Kotlebové videá + som čítal komentáre (nikdy to nerobte), tak som mal veľa času nad zamýšľaním.

Robím si piču, napadlo mi to asi pred minútou.

Ale, nič menej, téma bude: hudba.

Poznáme veľa druhov hudby, každému sa páči niečo iné, to je prirodzené. Avšak, aj tak niektoré veci moja hlava nepoberá.

Ale začneme postupne, inak napísané: napíšem tu, akú hudbu som počúval a akú počúvam.

Keď bol Edko little fucker, tak som počúval to, čo moja matka pustila. Mali sme ešte také dve veľké veže a pesničky na CD. Moja matka ma vychovala na Horkýžoch Slížoch, Iné Kafé, Eláne (fuj), tuším aj Michalovi Dávidovi... Ale najviac tam bolo H.S.

Ako som tak rástol, tak som vo veku cca 5-11 nepočúval žiadnu hudbu. Ja som chodil von (fuj to), hral som sa a môj jediný kontakt s počítačom bolo keď som hral GTA San Andreas alebo keď sme s bratrancom pozerali porno (nepýtajte sa, mal som vtedy asi 7). Bol som také to decko, čo nevedelo s technikou vôbec manipulovať.

V ďalšom období môjho života (cca 11,5-13,5) som počúval niečo, za čo sa doteraz hanbím...
.
.
.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Slovenský rap.

Áno, bol son decko, viem.

Počúval som len Kaliho, lebo mi prišlo, že mi úplne rozumie (mal som vtedy celkom samovražedné myšlienky, lol) a chápe ma. Alah, ja som bol ale sprostý. Až neskôr mi došlo, že takéto texty sú pre ľudí 12-15/6 a sú úplne bez pridanej hodnoty. Rapuje tam o tom, o čom vie, že to priláka teens.

Texty sú o tom, ako ho nikto nechápe, všetkým okolo jebe, chce sa zabiť, o zlomenom srdci a rôznych takýchto kokotinách. Rovnako to majú aj ostatní slovenskí, a aj českí, raperi. Akože sorry, ale podľa ich počúvajú len deti a hlúpi ľudia.

No, a teraz k tomu, čo počúvam momentálne. Tu je to celkom easy, počúvam najviac: Marilyn Manson, Sex Pistols, TOMM¥ €A$H, LITTLE BIG, Nirvana a potom tak rôzne; mám niečo od BOTDF ale aj od Хлеб ( to mám len Район) a iné kokotinky.

Ako ste si mohli všimnúť, okrem matalu počúvam aj Tommyho, ktorý je raper. Takže už nepatrím k takým obrovským haterom rapu. Aj keď, okrem Tommyho mi príde 99,8% rapu trash sračka. Od Eminema až po Rytmusa.

Je ale žáner, ktorý som nikdy nepočúval a príde mi ako ten najhorší: pop.

To je tak trash kokotina, že sa ani nedá opísať. Je to trápne, úbohe, sprosté a jebnuté, že to proste počúvajú len 13-tky a totálne jebnutí ľudia. #SorryButNotSorry

Ja počúvam hlavne Marilyna, pretože je geniálny. Ako hudbou, tak ako osoba. Nikdy ma nikto tak neoslovil a nikto ma tak nikdy neohromil. On proste patrí k ľuďom, ktorý keby mi povedal: „Vyfajči ma.“, tak si kľaknem a vyfajčím ho. Ja ho absolútne milujem a podľa mňa nie je lepšieho umelca, respektíve, hudobníka.

Môžete v komentoch viesť diskusiu na túto tému, aspoň bude srandy kopec.

Čavelo

Dafuq?Where stories live. Discover now