Part 14 - Deres, Királyvár meg állatok

20 4 0
                                    

By: Saci

Part 15 - Deres, Királyvár meg állatok

- Mi volt ez? - nézett kigúvadó szemekkel Arya Stark, miután Batman tanárnő elvitte Cercei maradékát, és csak a kezeket, meg a lábakat hagyta ott.

- Batman tanárnő - felelte Saci. - A koronázáson is megjelent, de elkergettük. Biztosan készül valamire.

- Derítsük ki mire! - javasolta Anna.

Összehívták, hát a főtanácsot, aminek tagjai a koronázás óta Tyrion, Jorah, Liana Mormont, Varys, Luke Skywalker (aki persze megint ellógta a gyűlést), Bronn és természetesen hőseink voltak.

- Na mi legyen? - kérdezte Dzsó Varysra nézve. - Te tudsz valamit Varykám?

- Először is, kérlek, ne hívj így! - mondta Varys számító hangon. - Másodszor a kis madárkáim azt csiripelték van köztünk, aki többet tudhatna, ha akarna.

- Mi van? - szólt álmélkodó hangon Damon nyuszi, egy üveg kerítésszaggató tatratea elegy fölött, a hajában egy adventi koszorúval.

- Varys barátom arra szeretne utalni - magyarázta Tyrion -, hogy a királynőnk talán kihasználhatná 3 szemű pingvin képességeit, hogy információt szerezzen.

Ezt az ötletet mindenki támogatta, csakhogy Saci nem tudta, hogyan aktiválhatná erejét, ezért pár likőr legurítása után megegyeztek, hogy segítséget kérnek a (minden értelemben) nyomorék Bran Starktól.

Fel is pakolták a lovakra a megfelelő piamennyiséget, és készültek is indulni.

- Tyrion, Jorah, Varys, Damon és Anna - kezdte Saci. - Ti maradjatok itt, és vigyáztok Királyvárra!

Elővette zsebéből a király segítője kitűzőt, és elindult Anna felé.

- Anna te vagy a segítőm. Felhatalmazlak, hogy vezesd Westerost, míg visszatérek, csak ne ölj meg mindenkit, és főleg ne Jamiet. Tudom, hogy rühelled, de jól jöhet még. Ha pattog, csapd le valamiét!

Anna boldogan elfogadta a tisztséget, és a csapat (Bronn, Alaröff, Dzsó, Liana, Arya és Saci) elindult Deres felé.

Úton Deresbe. 12. nap. Tucsok árok - Deres közelében.

- Na innen már boldogultok - jelentette ki Bronn, és miután Alaröff odaadta neki a havi fizetését, felpattant a lovára, és visszaindult Királyvárba.

Liana, már két nappal ezelőtt elvált a csapattól, és a Medvesziget felé vette az irányt.

A pia már fogyóban volt, ezért hát hőseink siettek, és nemsokára elérték Derest, és pótolták készletüket.

Szóval 7 óra piálás után, végre elbukdácsoltak Branhez, és elmondták miért jöttek, mire ő mindenkit kizavart a szobából Sacin kívül.

Eközben Királyvárban. ANNA:

Csak néztem a papírokat magam előtt. Már majd két hete, hogy Saciék elmentek. Olvasom a sok okiratot és levelet. Gondolkozom. A tequila kissé elhomályosítja az emlékeimet. Próbálok rájönni miért. Nem megy. Nem tudom. Ez őrjítő. MI A FRÁSZ AZ A HARMADRENDŰ CSIRKECSONKOLÓ BIRTOKHÁBORÍTÁS?

És mit kéne mondanom erre? Tyrion és Varys próbálja magyarázni, de leszarom.

Damon elnyúlt a csilláron, és csak az óránkénti pialötyögésből tudom, hogy még él.

Ez nehezebb, mint hittem. Hogy bírja ezt Saci?

DAMON:

Vége van. Elmentél. Már nem jössz vissza. Hiányzol. Úgy hiányzol, de el kell engedjelek. Nem várhatok rád többé. Sajnálom. Tudom, hogy te nem akartál elhagyni, de muszáj volt. Viszlát, szerelmem.

NARRÁTOR:

Ekkor egy üres rumosüveg csörömpölve tört szét, Varys kopasz fejét, és már csak Damon sírása hallatszott.

Deres - Bran szobája. SACI:

Bran ült a kerekesszékében. Én is leültem. Ő meresztette rám azokat a bamba szemeit, és nem mondott semmit. Már 5 perce ülünk. Na jó, akkor elkezdtem én.

- Szóval, azért jöttem ...

- Tudom - vágott közbe. - Tudni akarod, hogyan láss.

Mekkora bunkó.

- Igen.

- Akkor hát tanítani foglak. Most pedig figyelj, és láss!

A szeme fehérbe fordult, és vagy 10 percig nem történt semmi. Meglengettem a kezem az arca előtt, de semmi. Megböktem. Semmi reakció. Elkezdtem befonni a haját rózsaszín szalagokkal, és amikor végeztem, gyorsan ki is szedtem őket.

Megpaskoltam a vállát, és hirtelen egy szürke fémlapokkal körülvett teremben álltam. Mindenhol műszerek voltak. Kinéztem az ablakon, és az űrt láttam. Hallottam, hogy kinyílik mögöttem egy ajtó, és belépett Kylo Ren, a sisakja nélkül. Felkiálltottam és eltakartam a szemem. Elég rosszul nézett ki a gyerek.

Visszapillantottam az ujjaim között, és megláttam mögötte Batman tanárnőt, egy lézer röplabdahálóval a kezében. Batman megsuhintotta fegyverét, és a padló tele lett apró Kylo darabkákkal, mint mikor felkockázzuk a sütit. Csak kevésbé ínycsiklandozó és jó érzés.

Batman tanárnő ördögien felnevetett (vagy inkább vonított), és odalépett a vezérlőhöz. Nyomkodni kezdte a gombokat, én pedig odamentem mögé, és megláttam Westeros térképét, és képeket Cerceiről, meg a többi otthoniról.

- Mi a redva? - kérdeztem hangosan mire visszakerültem Deresbe. Bran még mindig vargüzemmódban volt, de nekem piára volt szükségem szóval a pince felé vettem az irányt egy üveg borért.

ALARÖFF: **************************************************

DZSÓ:******************************************************

NARRÁTOR:

Alaröffék elég hangosak voltak (a monopolyban természetesen).

Hőseink még 3 hetet töltöttek Deresben, ami alatt rájöttek, hogy Saci erejét, nem lehet szándékosan előhívni, mert olyan, mint a MÁV. Jön, ha kedve van. Csak sokszor nincs kedve jönni.

Azt viszont megtudták, hogy Kylo halott (aminek örültek), és, hogy Batman tervez valamit, amihez már van halálcsillaga is , és amire fel kell készülni.

Elérkezett a távozás napja. Mind kint álltak Deres kapujában, amikor megjelent Sansa is valahonnan, mögötte pedig egy csomó ember, akik két ketrecet hoztak.

- A királynőnek, és segítőjének - magyarázta Sansa. - Jó szándékunk és támogatásunk jeléül.

Az emberek szétváltak, és hőseink meglátták az egyik ketrecben egy kis sárkánybaglyot, míg a másikban, egy teljesen éjfekete csecsemő késszárnyú sólymot. Mindkét madár nagyon ritka volt, és csak északon élt.

Mérhetetlenül cukik voltak, de Saciék tudták, hogy ez nem marad így sokáig. Hamarosan hatalmas és halálos fenevadak lesznek. Pont, amilyenek illettek hozzá, és Annához.

- Köszönjük.

Ezzel ki is lovagoltak a kapun a ketreceket a kezükben tartva.

ANNA:

Hála égnek nemsokára hazaérnek. Nem bírom már ezt tovább. Majd végignéztem a 200 emberen, akik még várták, hogy meghallgassam őket. Meg fogok halni. Belekortyoltam a vodkámba és a kezembe temettem az arcom.

Legend of AlaröffWhere stories live. Discover now