Αλλαγη φροντιστηριου

177 8 3
                                    

Ναι, κι όμως. Άλλαξα φροντιστήριο στη χημεια, το Σεπτέμβρη της τριτης λυκειου.

Well, έκανα χημεια σε ένα φροντιστήριο από την πρώτη λυκειου, με έναν καθηγητη που στην πορεία συμπάθησα απειρα, δέθηκα μαζι του και αυτος μου εδειχνε μια μεγάλη συμπάθεια επίσης. Δεν είχα κανένα θεμα με την επίδοσή μου, δεν είχα κενα, και από Όταν ξεκινήσαμε υλη τριτης λυκειου τα πήγαινα άριστα, και μάλιστα στο πιο πρόσφατο διαγώνισμα εγραψα 100. Τι πήγαινε λαθος;

Δεν καναμε τη δουλειά που χρειαζόμουν εγω σαν ατομο ετσι ώστε να μπορώ να έχω σιγουρια, και να έχω αυτοπεποιθηση ως προς το μαθημα αυτο. Με τη θεωρια ασχολούμασταν λιγοτερο από όσο έπρεπε, και κυρίως έπρεπε μόνη μου να διαβαζω ετσι ώστε να κατανοήσω κάθε μικρή λεπτομερεια του βιβλίου. Το έκανα για ολόκληρη την ανοργανη χημεια, δηλαδή το 1/3 της υλης. Φτάσαμε στο τελευταίο μέρος, το τριτο βοηθημα φετος αρχές Σεπτέμβρη, και άρχισα να έχω αποριες, γιατί ενώ είχα καταλαβει αρκετα πραγματα, είχα ανασφαλειες στο αν τα είχα εμπεδώσει στην πραγματικοτητα ολα αυτα.

Ξέρεις αν έχεις καταλαβει κάτι, όταν μπορείς και νιώθεις ανετα να προσποιείσαι ότι το διδάσκεις σε καποιον. Ενώ είχα μαθει θεωρια και νόμιζα πως τα ηξερα, αν προσπαθούσα στο μυαλο μου να κανω πως τα εξηγώ καπου, κολλούσα. Και ειπα, ωπ; Τι γινεται εδω; 

Τελος παντων, μετά από μισο μηνα άλλαξα φροντιστήριο, και πήγα στην κορυφαία της πόλης μου, όπου δίνουν τεραστια σημασία στη θεωρια, τις δικαιολογήσεις, και θα τα κάνουμε ολα μαζι.

Βεβαια, θα χρειαστει να κανω εντατικά ιδιαιτερα μέχρι να φτασω στο σημειο που είναι το τμημα που θα μπω.

Και ερχόμαστε σε μια φαση που έχω χιλιάδες ανοιχτά μέτωπα, τα οποία λέγονται μαθηματικα, φυσικη, χημεια, εκθεση, γραμμικο και ελευθερο σχεδιο, και σα να μην έφταναν ολα αυτα, ήρθε και το σχολειο. Στο σχολειο θα πρέπει να κανω ασκήσεις και να παρακολουθώ ολα τα μαθηματα της κατεύθυνσης εννοείται. Στο σχολειο όλοι οι καθηγητες που έχω φετος κατεύθυνση είναι μεν καλοί, αλλά αυστηροί, και εγω δεν τους ξανά είχα τα προηγούμενα χρόνια, άρα δε με ξέρουν, δεν ξέρουν αν είμαι καλη ή οχι, και ολα κρέμονται από μια λαθος ή μια σωστη απάντηση.

Αυτή τη στιγμη νιωθω αχρηστη, έχω παντου εκκρεμότητες, και μεσα σε ένα σκ πρέπει να κανω δυο σκίτσα, να γράψω διαγώνισμα εκθεση, να είμαι Τελεια στη χημεια, και να διαβασω νέα θεωρια στα μαθηματικα και τη φυσικη.

Fml δηλαδή, mood εβδομάδας: 0/5

Ημερολόγιο πανελληνίωνWo Geschichten leben. Entdecke jetzt