~ 25ο Κεφάλαιο ~

844 79 13
                                    

{Warning! Το συγκεκριμένο κεφάλαιο ίσως προκαλέσει ενόχληση σε κάποια άτομα. Προσωπικά το θεωρώ ασήμαντο, αλλά το αναφέρω γιατί κάποιοι άνθρωποι είναι πιο ευαίσθητοι σε τέτοια θέματα}

"Δεν μπορεί..." πήρε το βλέμμα του από πάνω της και κοίταξε αλλού.

"Δεν γίνεται, δεν μπορεί..." κούνησε το κεφάλι του σε άρνηση.

"Δεν είναι αλήθεια... Μπορεί-μπορεί να τον παγίδεψαν. Μπορεί εκείνος ο άντρας να είπε ψέματα για να καλύψει το πραγματικό του αφεντικό. Ναι, αυτό είναι! Αυτό είναι, θα είπε ψέματα για---"

"Ιάσωνα!!!!" φώναξε βγάζοντας τον από το παραλήρημα.

"Ο πατέρας σου είναι δολοφόνος. Χώνεψε το!!" τον κοίταξε αυστηρά ενώ το στήθος του πήγαινε πάνω κάτω έντονα.

Τα μάτια τους ενωμένα αρκετή ώρα πριν κοιτάξει κάτω προσπαθώντας να το συνειδητοποιήσει.

"Ήξερα... ότι δεν είναι καλός πατέρας. Ίσως ούτε και καλός άνθρωπος. Αλλά όχι και δολοφόνος..." την κοίταξε και πάλι στα μάτια.
"Και μάλιστα των γονιών σου"

Εκείνος ένιωθε άπειρες τύψεις. Ένιωθε σαν να ευθύνεται ο ίδιος που έχασε τους γονείς της η κοπέλα που αγαπάει. Σαν να τους πήρε ο ίδιος μακριά της.

Κι εκείνη ένιωθε περίεργα. Δεν ήθελε να κάνει πίσω μόνο και μόνο επειδή είναι πατέρας του. Όμως ήξερε ότι αυτή της η απόφαση θα έφερνε σε δύσκολη θέση τον Ιάσωνα. Για αυτό και δεν του ζητούσε τίποτα.

"Πώς μπορείς να με κοιτάς στα μάτια?" τη ρώτησε με ένα θλιμμένο βλέμμα.

"Τι εννοείς?"

"Ο άνθρωπος που έψαχνες τόσα χρόνια... Ο άνθρωπος που σου άλλαξε τη ζωή... Είναι ο πατέρας μου. Ο δικός μου πατέρας!"

"Ακριβώς. Ο πατέρας σου μου πήρε τους γονείς, όχι εσύ. Μη συγκρίνεις τον εαυτό σου με εκείνον. Επειδή είσαι γιος του δεν σημαίνει ότι είσαι σαν κι αυτόν" το ύφος της σοβαρό.

"Νιώθω... σαν να σου έχω κάνει πολύ μεγάλο κακό" πόνος στο βλέμμα του.

"Ιάσωνα... Δεν φταις εσύ για ό,τι έχει κάνει ο Steven. Μη ξεχνάς ότι κι εσύ θύμα του είσαι" του είπε και τότε θυμήθηκε κάτι.

"Όταν έλεγε ότι... ότι θα με στείλει να βρω τη γιαγιά το εννοούσε... Θα το έκανε αν του χαλούσα τα σχέδια" μίλησε αναστατωμένα σαν να μην μπορεί να το πιστέψει.

"Όταν με χτυπούσε θα μπορούσε και να με σκότωνε αν ήθελε" συνέχισε πληγωμένα καθώς καταλάβαινε το αληθινό πρόσωπο του πατέρα του.

Δυο Ζωές [Will Edit] Where stories live. Discover now