OvO jE gImNaZiJa

201 13 34
                                    

Pre svega zelim da vam pozelim srecne praznike i sve najlepse u 2019!❤️❤️❤️
Evo vec su 4 meseca prosla od kako sam krenula u gimnaziju *sundjer bob pravi dugu rukama*. U nastavku zalopojke rabe Božije Nede sledi kratak rezime,sveopsti utisci i nekoliko tips and tricks. Da sam ocekivala da cu uciti-jesam. Ovoliko-i vise od toga. Da sam znala da cu ovakve retarde imati u odeljenju-nikad. Ja ne znam gde nadjose ove likove i kojom fizikom ih spojise plus mene nakacise tu...pa ovo je surovo. Na pocetku sam htela da se prebacim i jos uvek jedan deo mene to zeli,ali je ovaj ,,ajde, navikavaj se i kukaj usput" deo prevagnuo. To odeljenje u koje zelim da odem ima jedino losiju razrednu od moje. U njemu se nalazi devojcica sa kojom sam zajedno od predskolskog i moj legendarni kum(nije podgoricki,ali kao da jeste). Drustvo im je VRH, a ja mogu bar 8 budala da vam nabrojim. Nemaju najgoreg profesora u skoli(bez zezanja) i matematicarku koja ima dijagnozu. Razredna mi je predobra,obozavam je. Cisto da vam kazem ono sto vam svi kazu- polazite u gimnaziju,ne u americki tinejdz film. I molim vas,ne zaljubljujte se u decake iz cetvrte godine...presmesno je kako vristite na neke koji za vas ni ne znaju i vasa saputanja i gurkanja kad oni prolaze su jadna i providna. Da se sabere sve i oduzme-utisak je djene djene. Na retardace sam oguglala, a nekad su i jako duhoviti i interesantni sa tim svojim dijagnozama, a i nasla sam neke super devojcice u odeljenju (sto je vrlo cudno za mene jer sam uglavnom,,socially awkward", ali kad se opustim kazu da sam kul). Jedna cinjenica vezana za sve bolje (mada i nekad gore) gimnazije: profesori su puni kompleksa kao Kosovo Albanaca, sve se kod njih podrazumeva i svaki predmet vam je nAjVaZnIjI i morate da ga ucite rEdOvNo, a u osnovnoj skoli nIkO vAs NiStA nIjE nAuCiO. Mogu samo i da kazem da je prva klupa sranje,sedite i u poslednju ako hocete. Primetice vas i tu, ako dobro znate. Javljate se do iznemoglosti na casovima. I ako omanete nesto-brige bez. Nemaju oni blage veze sta su pitali proslog casa,a kamoli sta si ti odgovorio. Ali-zapamtice te kao JAKO AKTIVNOG.
Hijerarhijska struktura otprilike postoji. Jedina gora stvar od toga sto ste prvak,jeste da budete jezicko odeljenje ili ne dao Bog prvak u jezickom odeljenju. Tako to profesori gledaju, a postoje svakako i medjusobni kompleksi.
Verujte mi,pocetak je najtezi. Ja sam plakala svakog bogovetnog dana. Raspadala sam se od razocaranja i tuge,jer je deo mene zeleo da upise medicinsku skolu. Ipak sve je to proslo i znam da je gimnazija bila najbolji izbor, jer ja generalno nemam pojma sta cu da studiram. Imam neke vizije i ideje,ali ne znam nista zasigurno. Moram da priznam da i nekako pocinje da mi se drustvo dopada i lakse sad prihvatam neke stvari. I za kraj ovog bogoradanja par slicica sa doceka!

21:00 kad krenete u lokal

22:00 kad drmnete par vinjaka

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

22:00 kad drmnete par vinjaka

22:00 kad drmnete par vinjaka

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.
Ostroga miWhere stories live. Discover now