fjorton

479 15 0
                                    

När jag kommer upp till mitt rum bestämmer jag mig för att byta om helt. Stina och Hilda ska komma över vilken sekund som helst så det är lika bra att fixa sig nu. Dagens outfit består av en svart-vit kortare stickad tröja och ett par svarta shorts. Mitt hår sätter jag upp i en slarvig tofs och sedan nöjer jag mig. Jag känner verkligen inte för att sminka mig idag utan går all natural.

Idag är en sådan dag då verkligen allt känns rätt. Jag känner mig så positiv och lycklig och jag känner mig så nöjd med mig själv. Allt bara..känns så himla bra. Bättre än hur det brukar kännas. 

När jag ligger i min säng och scrollar igenom instagram hör jag hur det ringer till på ringklockan från ytterdörren. Jag flyger upp från sängen och börjar röra mig mot nedervåningen. I samma sekund som jag tar det första steget ner för trappan hör jag hur någon annan öppnar dörren. Det är förmodligen Filip så jag känner mig ganska lugn. Jag går ner för trappan med ett leende på läpparna. Jag blir alltid så glad när jag ska träffa Hilda och Stina. De är verkligen guld värda båda två. 

Men när jag kommer ner till slutet av trappan får jag mig en större chock. Utanför dörren står Hilda och Stina med uppspärrade ögon och ser nästan helt mållösa ut. Någon meter in i hallen står Felix...utan tröja. Min blick sveper förbi hans mage innan jag sedan tittar bort mot tjejerna. "Kom in" säger jag lite smått generat och gestikulerar åt dem att komma in i huset. Felix blinkar med ena ögat mot mig och försvinner sedan in till vardagsrummet igen. 

Tjejerna kommer in och börjar ta av sig sina ytterkläder. Stämningen mellan oss på vägen upp till mitt rum är spänd. Jag känner i luften att de är väldigt nyfikna på varför Felix är här och VARFÖR han går runt utan tröja. Dessvärre kommer jag nog bara kunna svara på den första frågan. 

Så fort jag stänger dörren är de på mig som myggor. "Vad..varför..va" säger Hilda och jag slänger mig ner i min säng. Till en början är jag ganska tyst. Vet liksom inte vad jag ska svara. Jag rycker lite på axlarna. "Har ni..legat?" frågar Stina tyst och jag spärrar upp mina ögon. "Men nej" säger jag och skrattar lite nervöst. "Han har bara sovit här inatt" säger jag. Båda två tittar nyfiket på mig. 

"Inne hos F I L I P" säger jag i ett försök att förtydliga situationen som har uppstått. "Ah..okej" säger Hilda och Stina nickar långsamt. "Men varför.." börjar Hilda. 

"Varför vadå?" 

"Varför var han utan tröja?" frågar hon. 

"Jadu, det är en mycket bra fråga" säger jag och skakar på huvudet med en suck. 

Jag plockar upp min mobil och ser att Felix har skrivit till mig på snapchat. 

felixsandman: vad fin du är idag
felixsandman: inte för att du inte brukar vara fin..elelr så..du förstår vad jag menar hah
felixsandman: hoppas jag iallafall :)
felixsandman: du är så fin utan smink
felixsandman: och din outfit, wow, me gusta

Jag ler för mig själv och börjar tänka ut något svar på hans gulliga meddelanden. Mitt i tänkandet avbryter Stina mig. "Hallå? Louise? Vi pratar med dig?" säger hon nästan lite irriterat. Jag ler ursäktande mot henne och lägger sedan ifrån mig mobilen. 

"Gillar du honom?" frågar hon och mina kinder blir en aning rödare än tidigare. "Det gör du, ellerhur?" säger Hilda och jag rycker på axlarna. "Jag är inte så bra på det här med känslor, men ja, kanske"

faking it ➳ felix sandmanWhere stories live. Discover now