2.bölüm ( Kraliçe )

36 8 8
                                    

Aylardır; ilerleyen hastalığı yüzünden uyuyamayan Akhenkahe yattığı yerden elini uzatarak yatağının kenarından uçuşan tülleri cılız bir el hareketiyle araladı,zar zor çıkan iniltili bir sesle yatağın hemen yanıbaşındaki köleye seslendi

"Upandisu bana hemen kahini çağır"

Kölenin sessizce bir baş işaretiyle emre itaat edişini izledi yattığı yerden ,feri gittikçe sönen gözbebekleri etrafı iyice seçemediği için baktıkça daha çok yoruyordu, hasta yatağında ölümü bekleyen kadını.
Odanın içinde bekleyen diğer iki köleye işaret ederek,yatağının içinde biraz daha doğruldu ,emre itaat eden iki köle'yi de yine el işaretiyle dışarıya gönderdi.
" Birazdan kahin burada olur,sürekli gördüğüm rüyanın sırrını mutlaka çözecektir " diye gülümsedi belli belirsiz
" Eğer rüyası haberci bir rüya ise bu lanetten kurtulacak ve oğlunu sonunda bulacaktı,nihayet " "Thebes 'deydi gerçek varisi gerçek bir soylu kanıydı onun damarlarında akan ve bu asil kan ait olduğu yere gelecekti "

Aradan çok bir zaman geçmeden siyah pelerinini tutarak ana kraliçeyi selamladı kahin.

" Kraliçem beni istemişsiniz"diyerek meraklı gözlerle ana kraliçe'ye baktı

"Gel Opelisahus gel şuraya otur ,sana anlatacaklarım var "

Opelishus yıllardır aşık olduğu bu kadını bu halde görmekten hiç hoşnut olmasada hüznünü belli etmemek için hafifce öksürerek genzini temizleyip kraliçenin hemen yanıbaşına oturdu.
Yatağın baş ucundaki bakır sehpahadan ağzına bir üzüm tanesi atarak,kendisine sunulan içkiden bir yudum içip gözlerini kraliçeye dikti.
Kraliçe ;"Opelisahus eğer yüce Ra'nın bana gösterdiği işaretler bir yanıltma değilse sonunda tahtın varisi Thebes'e ulaştı " dedi usulca
Kahin afallamış birşekilde içmek üzere ağzına götürdüğü içkiyi püskürterek elindeki kadehi yere savurdu heyecanla
" Biliyordum, Ahenkahe kitab da bahsedilen kehanette asil kanın mısırın çorak topraklarına bereket getireceğinden bahsediyor du "
" Kehanet mi ?" diye sordu kraliçe muhatabına şaşırmış gözlerlerle bakarken
Kahin " Evet " diye anlatmaya başladı.
"Aset piramid'demi ortaya çıktı?"
Başını evet diye salladı ses çıkarmadı kadının sözlerini bölmemek için
" Opelisahus "dedi korkulu gözlerle adama
"Bundan Amonkahe'ye sakın bahsetme, eğer sen haber vermeseydin şimdi ölü bir kraliçeydim hala zehrin etkisi geçmedi bedenimde bir yılan gibi dolaşıyor,daha ne kadar dayanırım bilmiyorum? Ama yemin ederim oğlumu görmeden ölmeyeceğim asla "
Gözleri dolmuştu söyleyecek kelimeleri yutkunarak tuttu,göz bebeklerine dolan yaşları hiç tereddütsüz bıraktı aşağılara ,hastalığının bile değiştiremediği güzel yüzündeki göz yaşlarını uzanarak parmaklarıyla sildi kahin.

" Ahenkahe lütfen güzel kraliçem ağlamayın ,varisinizi bulacağım " bu aşkına güzeller güzeli kraliçesine bir yemindi bunu ikiside biliyordu.

" Thebes'de bu şifacıyı bulup buraya getir Opelisahus ,Ra'nın bana gösterdiği yerde şifacı bizi Salamon'a götürecek , bunu gizlice çizdim papürüse kölelerden kimse görmesin ,biliyorsun hepsi Amonkahenin casus'u " diyerek göğsüne sakladığı papürüs kağıdını kahine uzattı.
"Senden belkide ölmeden son isteğim Opelisahus, bu tahtın Amonkahe'ye ait olmadığını herkes biliyor o Kia'nın köleden olma oğlu, annesi bir soylu olsa bile o kral kanı taşımıyor."
" Shetisu'nun büyüleriyle hala tahtta oturabiliyor, Mısır'ı felakete sürükleyecek hırslarıyla ve son ana kadar oğlumu saklayabilmiştim ama biliyorsun olanları şimdi gücünü kaybetmiş hasta bir kraliçeyim ,Amonkahe'nin beni neden öldürtmediğini de sadece ikimiz biliyoruz,sebeb sensin."
Sevgi dolu gözlerle karşısındaki kalbi yaralı güzel kadına baktı kahin " Merak etme herşeyin üstesinden geleceğiz tıpkı gençlik yıllarımızdaki gibi " diyerek doğruldu kralicenin zayif narin parmaklarını öptü tek tek
" Benim hemen şifacıyı araştırmam gerek " diyerek uzaklaştı.

Sürgün 2 ( YENIDEN DOĞUŞ )Where stories live. Discover now