•3.12.•

1.3K 83 4
                                    

Ráno nebylo pro nikoho úžasným, Claire probudila hlasitá rána to "pako Potter" se přiřítilo na svém koštěti k oknu dívčích ložnic, Ginger ho otevřela a kvůli silnému větru se James zřítil z koštěte přímo vedle Claiřiny postele „Chcete upálit vy čarodejnice ?!" okřikla je a zachumlala se do peřiny „Lištičko vstávej...." zašeptal ji do ucha James a její vlasy se zbarvily sytě rudou barvou „Chceš dostat po čumáku nebo chceš být guláš ?!" ohnala se po něm slepě rukou a odmítala vylézt z jejího "úkrytu" „Clari." uklidňovala ji Lily „To je mi probuzení." zamručela a hned zamířila k chlapci „Nepřej si mě." tiše sykla a vypudila ho z ložnice. „Aby ho mozkomoři vzali..."

U Remuse a celkově u Pobertů rána také nebyla extra oblíbená. Hned co Remus vstal, vstal prakticky na bojiště druhé světové. Obvyklé jeho ranní probuzení se skládalo z pár bodů - Peter, James, Sirius a nakonec on sám.Názvy či jména - mluvili sami o sobě a další šok následoval v koupelně jeho vlastním odrazem, vždy ráno se mu vytvořilo na hlavě takové hnízdo, že by se za něj ledajaký vrabec nemusel stydět, a fráze „U Merlinových vousů." byla na každém ranním pořádku.

K ránu patří samozřejmě snídaně, na kterou o víkendech nebyl čas většina nahrazovala snídani obědem, ale dnes nebyl víkend, byl normální pracovní den takže pro studenty Bradavic to logicky znamenalo škola.

•••

„Já prasknu! Proč maj tak dobrý jídlo!" postěžoval si Sirius a James se zasmál „Tak to si počkej na Vánoce, bude z tebe kulička." namítl Dvanácterák, Remus se pouze pousmál a dal si do kapsy pár bombónů a malinkých čokoládek. Claire se koukala někam do neznáma a ani jednou se nezakousla do sendviče „Země volá Clarinu." James před ní párkrát zamával rukou a ona po něm hodila vraždící pohled „Guláši, nesnaž se mě ještě více naštvat." řekla klidným hlasem a Remus se zasmál „Guláši..." řekl si pro sebe ještě jednou se tichým smíchem „Ty se nesměj, Big feet..." napomenula ho a Sirius se ještě více rozesmál „A ty už vůbec ne Baskerville." rozesmála se už i Claire „Trochu klidu do toho života..." promnula si spánky „Co by to byl za život bez malého risku ?" zářivě se usmál Sirius „Ty riskuješ své zdraví Blackie," šibalsky se usmála „dostaneš v jasnovidectví za uši Blecháči." naposledy se na ně usmála a se svými věcmi odešla na první hodinu.

•••

Po pár hodinách a obědě pro Claire a Siriuse nastal čas pro poslední hodnu - jasnovidectví. Sirius se jí bál jako čert kříže - nevěděl co ho čeká. Claire již seděla úplně vzadu učebny a kula dokonalý plán na Tichošlápka, přemýšlela nad normálními věcmi třeba jako připínáčekem na taburetku nebo prdícím polštářkem, ale to bylo pro jednoho krále žertíků moc fádní, chtělo to něco extra. Přišel čas, Sirius byl v dohledu a zbylo jen pár sekund do jeho příchodu. „Nazdar Humre." zašklebil se chlapec, když si sedal Claire mu nohou taburetek odsunula „Au." nezmohl se na nic jiného a propaloval pohledem usmívající se zrzku „Moc jednoduchý." zašklebil se „Ale i tak překvapil." namítla a stále měla svůj úsměv na rtech. To byl pouze začátek drahý Siriusi.

•••

Po škole se domluvili, že si zajdou zablbnout na sníh jako malé děti. Přišli všichni kdo byli pozváni, dokonce i Lily, která na Jamese vydatně pálila další a další pitomé přezdívky. Tito přátelé nepřátelé se rozdělili do dvou skupin, v první se nacházel Remus, Sirius, Lily té v druhé  James, Claire a Ginger.
„Tak jo děcka, začínáme!" vykřikla radostně Claire a sněhová bitva mohla začít.

•Winter with Maradeurs• [ Christmas calendar 2018 ]✔️Where stories live. Discover now