Розділ 5

9 1 0
                                    


Дописавши щось на папері, темноволосий відкладає перо й відкидається на спинку крісла. На столі була свіча, яка освічувала покої принца спокійним вогником. На дворі була ніч. Справи Генріх закінчив вже давно. В людей стільки проблем, претензій, порад, але відсутність бажання щось з цього міняти.

Оскар відправив свою дружину в інший замок. Тато й мама встигла посваритись через щось. Вони завжди сварились, це не було чимось незвичним для їх сім'ї, як раз навпаки. Правда король ніколи не виганяв її, до того ж здається назавжди. Виправдання було простим: «Це сімейні розбірки й вони можливо зашкодять нам, але допоможуть в чомусь королівству». Як це в його стилі. Людські проблеми перетворювати в плюси для своєї роботи й обов'язку.

Наслідник зараз старався написати лист Аді. Вони мали шпигуна. Єдинокровний брат кронопринца – Клаус, який був сином простої селянки, знав про їх побачення. Що гріха таїти він й сам зустрічався з ламією й зупинив війну з нагами, завдяки їй. Клаус знав місця, де їх би не побачили люди й передавав листи сестрі Ади – Азалу. Це дівчисько не терпіло Генріха, але захищала сестру й була лояльна до Клауса.

Володар блакитно-сірих очей витягнув лист, який надіслала йому червоноволоса. Брат приніс його тиждень тому, але через справи не зміг прочитати. До того ж бачити тепер кожен раз свого брата-бастарда, доказ зради Оскара – бридко. Хоча, Клаус у цьому не винний, проте, наслідник був навчений по іншому й за іншими моральними цінностями.

Генріх відкрив конверт й почав читати:

«Сподіваюсь в тебе все гаразд. Щоб ти зараз не робив, сподіваюсь ти не сильно змучений і перебуваєш у доброму гуморі. Ну чи хоча б дізнався, що це таке.

Мама починає шукати мені нареченого, то ж...

Я планую втекти. Ми давно не обговорювали, що робитимемо далі. Зустрінемось на другий день після вашого свята «Переродження».

Від: сам знаєш кого, ми знайомі.»

«Отже це післязавтра? Хм. Тоді доведеться чекати доки старші нап'ються»-думав Данир-молодший ховаючи лист. Він вже не був впевнений в важливості писати відповідь. Хлопець знав, що вона могла вже десь ховатись в Астарнії. Якщо цій дівчині щось захочеться, то вона це зробить. Не зважаючи на будь-що.

ЧернеткаWhere stories live. Discover now