Mısır Astrolojisi

1.6K 48 9
                                    

Uzun bir zamandır bölüm yazmıyordum. Ama bu günlerde bir kaç bölüm atacağım sizleri çok seviyorum. Keyifli okumalar.

Mısır Astrolojisi'nde her burca Mısır mitolojisindeki bir tanrı ismi verilmiştir. Toplamda 12 burç vardır.

Tot (29 Ağustos-27 Eylül)

Tot (Thoth), Eğitim Tanrısı. Genellikle elinde yazı paleti tutmuş halde tasvir edilir.

Maden - Kırmızı Akik
Bitki - Kekik Otu
Ağaç - Ayva
Hayvan - İbiş (Aynak)
Çiçek - Krizantem

Mısır astrolojisinde Tot burcu iseniz sorunları çözmede büyük yetenekleriniz vardır. Önem verdiği sanat alanlarında müthiş işler yapabilir. Yazı ve edebiyat alanlarında özel bir yeteneği vardır. Yönetilmeye ve ihtiyacı olan arkadaşlarınıza yardım etmeye meyillidir. Çevresindeki insanları dikkatle dinlemeyi önem verir. Çünkü iki kişinin aklının genellikle tek akıldan üstün olduğunu bilir. Böylece arkadaşlarının ve dostlarının saygısını kazanır.

Horus (28 Eylül- 27 Ekim)

Horus, Eski Mısır'da gök tanrısı ve şahin başlı tanrı olarak betimlenmiştir.

Maden - Sitrin
Bitki - Biberiye
Ağaç - Akasya
Hayvan - Şahin
Çiçek - Karanfil

Cesaretle inandığı düşünceleri için savaşmayı göze alabilir. Parlayan güneş gibidir. Böylece yakınları, ailesi ve dostlarının hayatına ışık saçar. Savaşlarını erdemli bir şekilde seçer. En iyi taraflarından birisi mücadelelerinde bazen karşıt tarafın bakış açısını hesaplayabilmesidir. Bu onu müthiş bir stratejisit kılar.

Wadjet (28 Ekim - 26 Kasım)

Mısır tanrıçası olup, papirüslerin ve tüm firavunların savunucusudur. Wadjet ya da Buto kobra yılanı olarak tasvir edilmektedir.

Maden - Ametist
Bitki - Hardal
Ağaç - Üvez
Hayvan - Kobra yılanı
Çiçek - Sümbül

Güçlü aile değerleri vardır. Aile geleneklerini sever aynı zamanda ve geniş ailesi ve yakın arkadaşlarıyla yeni gelenekler oluşturmayı sever. Yakın çevresi dışında kalan kişilere karşı da nazik ve saygılıdır. İnsanlar günün birinde onun samimi dostu olacağı ihtimalini her zaman göz önünde bulundurur.

Sekhmet (27 Kasım - 26 Aralık)

Sekhmet eski mısır mitolojisinde savaşın ve yıkımın tanrıçası olarak bilinir. Sekhmet aslan başı olarak betimlenir.

Maden - Kaplan Gözü
Bitki - İsot
Ağaç - Sandal Ağacı
Hayvan - Dişi aslan
Çiçek - Lale

Arkadaşlarını şaka ve esprileriyle eğlendirir ve etrafına neşe saçar. Zor zamanlarda arkadaşlarının sıkıntılarını paylaşır. Sekhmet burcunda aslan asaleti ve hızı vardır. Hangi spor alanını seçerse seçsin bu alanda mükemmel sonuçlar elde edebilir. Eğer o kadar hızlı hayat yaşar ki, arkadaşları ve ailesine çoğu zaman hiçbir şey yaşanmamış gibi gelebilir. Buna rağmen sabırlıdır ve insanlar bu yüzden kendisini severler.

Sfenks (27 Aralık -25 Ocak)

Sfenks Eski Mısır mitolojisinde başı koç, insan ve ya kuş olarak gösterilirken bedeni bir arslan bedeni olarak tasvir edilir.

Maden - Kuvars
Bitki - Kişniş
Ağaç - Badem
Hayvan - Erkek Arslan
Çiçek - Zambak

Gizemli doğasıyla dostlarını meraka sürükler. Bir çok normal durumun esrarengiz görünmesini sağlayabilme kabiliyeti bulunmaktadır. Dahası gelecekle ilgili kehanet yeteneği bulunmaktadır. Bu nedenle arkadaşlarının sorunları bulup ortaya çıkarmada çok yardımcı olabilir. Hayatın sırlarını ve düğümlerini zihninde düşünür ve çoğu zaman çözmede başarılı olur. Böylece ayaklarıyla sağlam bir şekilde yere basar. Zaman zaman sözünü sakınmadığından ve inatçı olduğundan etrafını üzebilir.

Burçlar ve Astroloji Hakkında Her Şey Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin