10.

333 17 0
                                    

           ,,co to sakra je?" vzala jsem si přeložený papírek ze své skříňky v pondělí, když jsem došla do školy. Znám tvá tajemství. Stálo v něm. Zvedla jsem obočí a nevěnovala tomu pozornost. Někdo si dělá asi srandu. ,,všichni studenti čtvrtých ročníku oboru tanec se dostaví do učebny tance se cvičebním úborem. Hned" ozvalo se z rozhlasu. Vzala jsem si tašku s věcmi a počkala na Amandu.

              Celý den jsme cvičili na balet, z čehož jsem málem umřela. Bolely mě brutálně nohy. Prý to bude na nějakou přehlídku, nebo co to zase vymysleli. ,,chodíš jak kachna" zasmál se Michel, když ke mně s ostatními dorazil. ,,řekneš ještě něco a nacpu ti ty piškoty do zadku" zavrčela jsem a na důkaz toho, že to myslím vážně, jsem se po něm botami ohnala. ,,už mlčím" zvedl ruce do vzduchu. ,,dneska jdu do domova. Lee mi ráno psala, že jim hrozně chybíme" zasmála jsem se. ,,my půjdeme s tebou" objal mě kolem ramen Ash. ,,Calume půjdeš taky?" otočil se na něj Luke. ,,ne... Dneska letím zpátky do Sydney. Budu tam až do maturáku" oddělil se od nás. ,,co se mu stalo?" nechápala jsem. ,,to nikdo neví" pokrčil rameny Michael, ale vypadal, že ho to deptá. ,,to byl úžasný den" skočila před nás Amanda a začala tancovat jako baletka. ,,víš co mi můžeš" zavrčela jsem, načež se všichni rozesmáli.

              Chtěla jsem jít za klukama ven, abysme mohli jet do domova, ale musela jsem zvednout papír posetý písmenky. Proč musím pořád nacházet nějaké písničky?! Byla to smutná píseň, ze které se mi chtělo brečet. Schovala jsem si ji do tašky a šla ke klukům. ,,to není možný!" křikl Michael, až jsem sebou cukla. ,,co se děje?" stoupla jsem si vedle něj. ,,jak bude ta divná přehlídka nebo co, tak Calum tam nepůjde! Bez něj to prostě nejde" opřel se o auto. Ashton a Luke byli v obličeji úplně bílý. ,,třeba změní názor. A i kdyby nešel, tak to půjde. Jste úžasní" dala jsem mu ruku na rameno a tvář si opřela o jeho paži. ,,co vůbec máte vy za téma?" převedl řeč jinam Luke. ,,z tance máme můj nejoblíbenější balet" ironicky jsem se usmála. ,,a z herectví Romea a Julii" zamračila jsem se nad vzpomínkou na papír, kde byla napsaná jména a role. ,,co hraješ?" rozzářil se Ash. ,,co myslíš" nakrčila jsem noc. ,,Julii to je jasný" zasmál se Michael a objal mě kolem ramen. Já přikývla a pak se ošila. ,,a kdo hraje Romea?" zeptal se opatrně Luke. ,,zákon schválnosti se projevil hned, jak mohl. Roli Romea dostal Austin. Mám chuť ho zabít!" zavrčela jsem. ,,to zvládneš" políbil mě na tvář Ashton a sedli jsme si do auta.

             ,,zahraj něco" přišla malá Terezka k Ashovi s kytarou v ruce, kterou si od ní vzal. ,,já nehraju na kytaru" zasmál se a dal jí Lukovi. ,,a na co?" vyškrábala se na jeho klín. Bylo roztomilé je vidět. Ash jednou bude sakra dobrý otec, stejně tak Michael a Luke, protože k dětem přilnuli stejně rychle, jako oni k nim. ,,na bicí" posunul si ji, aby nespadla. Dala jsem si ruce na Ashova ramena a Terezka mě za jednu z nich chytla. Ostatní se mezitím domlouvali, co má Luke hrát. ,,chci, aby jsi tu zůstala na Vánoce" smutně se na mě podívala. ,,já bych byla taky radši tady, ale nedá se nic dělat" sklonila jsem se přes Ashe a políbila ji do vlasů. Ona slezla z Ashe a běžela za ostatními. ,,vážně chci, abys letěla s námi" otočil se na mě. ,,Ashi tohle nejde, vážně ne" povzdechla jsem si. ,,proč by to nešlo?" zamračil se. ,,budu v New Yorku s mámou a možná s tím jejím, pokud mi ho konečně představí. Uvidíme se po novém roce ve škole" pohladila jsem ho po vlasech a šla za ostatními. 

             ,,Austine kolikrát ti to mám říkat?" zavrčela jsem na něj. ,,nevzdám to jen tak! Vážně o tebe stojím" hádal se se mnou. Nechápala jsem, co tak najednou. Vždycky mě spíš urážel, než aby mě měl rád. ,,ale já o tebe ne!" křičela jsem na něj. Bylo mi jedno, že nás sleduje celá chodba. ,,jestli si myslíš, že to nemyslím vážně, tak to tady zakřičím" narovnal záda. ,,opovaž se" zatnula jsem pěsti. ,,já..." začal křičet, ale já mu zacpala rukou ústa. ,,přestaň už konečně a nech mě být" vzala jsem si věci na tanec a co nejrychleji odešla. ,,to byla zase scéna" připojila se ke mně Amanda. ,,no to teda! Nesnáším ho... Sakra" zaklela jsem, když mi spadly piškoty. ,,Lili klid, co je s tebou?" objal mě kolem ramen Michael. ,,ten pitomec si nedá říct" všichni už chápali, když jsem takhle mluvila a věděli o kom mluvím. ,,nevšímej si ho" pokroutil hlavou. Od té doby, co mě tolik otravuje se mi zdá, že ho nenávidí víc než já. ,,snažím se. Musíme jít, pa" políbila jsem ho na tvář a společně s Am zašla do šatny. Tohle byla poslední hodina. Pak jsme další dny měli jenom dodělávat budovu, ve které bude ples na herectví.

             ,,to nemyslíš vážně" vydechla jsem, když přinutil Am, aby ho pustila dovnitř. ,,říkám ti, že já se jen tak nevzdám" hrdě narovnal záda. ,,co po mně pořád chceš?" zvedla jsem se z postele, na které jsem měla učebnice. ,,pojď se mnou na večeři" vypálil na mě. Strnula jsem v pohybu a Am na tom nebyla jinak. ,,cože?" ujišťovala jsem se, jestli slyším dobře. ,,pojď se mnou na večeři. Když ti ani tak nedokážu, že od tebe nechci jenom sex, tak tě nechám. Jednou pro vždy" objasnil mi. ,,už napořád? Nepromluvíš na mě ani slovo?" ujišťovala jsem se. ,,jenom na herectví, přísahám" sakra, ta hra. Stiskla jsem rty k sobě. V tom musí být nějaký podraz! Nemůže to být tak lehké. Snaží se na mě mluvit pořád. ,,necháš mě být? Už nikdy nebudeš mít narážky, připomínky ani nic podobného?" pokračovala jsem v ujišťování. ,,Lili notak! Myslím to vážně" povzdechl si. ,,jenom se musím ujistit, že kluk, co mi posledních pár týdnů lezl do zadku mě nechá jen tak" založila jsem si ruce na hrudi. ,,beru to jako souhlas. Vyzvednu tě dneska v osm" rychle mě políbil na tvář a odešel z pokoje dřív, než jsem stihla něco namítnout. ,,máš rande!" zakřičela Amanda. ,,úžasné" protočila jsem ironicky očima a šla se dál učit.

Kdo? //CZ FF ✔Kde žijí příběhy. Začni objevovat