Klíče

1K 110 4
                                    

Hlasité třískání, šoupání něčeho těžkého po podlaze a následně i podrážděné kašlání se ozývalo z jednoho z nepoužívaných salonků domu č. 12 na Grimmauldově náměstí, když se Sirius z náhlého popudu pustil do úklidu starého harampádí. Musel využít chvíle, kdy nebyl Remus doma a dnešek mu tak nějak zapadal do plánů.

Po jejich nedávném rozhovoru se totiž rozhodl, že svého přítele překvapí a k jejich blížícímu se výročí mu přestaví jeden z nepoužívaných pokojů na další knihovnu. Tušil, že pouhá skříň by byla Náměsíčníkovi malá, i kdyby byla bezedná. Kdykoliv totiž vlkodlak mohl, přinesl si domů nové svazky a po večerech je se zájmem pročítal.

Zabrán do třídění věcí v salonku a metání úklidových kouzel po zaprášených kusech nábytku si ani nevšiml, kolik času již uplynulo. Nezaznamenal tak ani Remusův příchod domů, ani jeho následné volání svého jména, jak se po něm sháněl. Dokonce přeslechl i kroky, které se po prozkoumání místností v přízemí vydaly nahoru do pater a po neúspěšném prohledání toho prvního pokračovaly tam, kde se Tichošlápek zrovna nacházel.

„Zlato?" zakašlal vlkodlak, když nahlédl do místnosti, kde se jeho přítel ukrýval. „Co tu, u Merlina, vyvádíš?"

Zvěromág přistižený při činu náhle celý ztuhl. „Hledám klíče!" dostal ze sebe.

30+1 Wolfstar double drabbles (CZ) ✓Where stories live. Discover now