Kapitola 14.

261 22 4
                                    

Steve
Bola už tma. Tony potom čo sme sa zase pohádali vybehol do svojej izby ako nejaký malý urazený chlapček. Clint s Natashou pozerali telku, ja som tiež sedel na gauči spolu s nimi. Vision a Wanda šli do mesta. Sam a Rodney tiež niekde boli. Jacob ešte spal, aspoň on. Scott asi pred hodinou vybehol schodmi a odvtedy sa neukázal. To mi už bolo trocha čudné. "Idem sa pozrieť na mladých. Hneď som späť." vstal som a vyšiel som schodmi. Bolo ticho čo bolo ešte čudnejšie. Vošiel som ku Evie ale ona tam nebola. Vbehol som ku Scottovi ale ani on nikde. Vrátil som sa k Evie. Okno, ktoré smerovalo k lesu, bolo otvorené. Bleskovo som si uvedomil že čo sa stalo. Vrátil som sa dole. Hneď každý sa na mňa pozrel. Ozvala sa Nat "Steve, čo sa stalo?" "Evie a Scott zmizli. Bol som v izbe Evie. Okno mala otvorené. A ani Scott nebol u seba. Museli sa vydať hľadať Buckyho." "Och nie." Vyskočila na nohy a Clint tiež. "Zvolajte každého a nech sa pripravia." Tak sa aj stalo. Do necelej pol hodiny každý bol dole pripravený na výjazd. Čuduj sa svetu aj Tony. "Ich stopy už určite zakryl sneh ale keď sa nerozdelili vieme ich nájsť. Scott by mal mať vysielačku na obleku." Povedal mi Tony. Iba som prikývol. "Evie by sa tiež mala nájsť. Zavolám ich agentom." Na to prikývol aj Tony. Zavolal som im. Už boli v Bambergu. Takže ich tiež sledovali. Nečakali sme dlho a boli u nás. "Bolo by dobré keby ste tu zostali a informovali nás." Poslušne prikývli. Medzi ostatnými sme si rozdali slúchadlá a vyrazili. Vonku bol veľký sneh a ešte neprestalo snežiť. Tony, Vision, Rodney a Sam nás sledovali zhora. Na zemi sme sa rozdelili na dve skupinky. Ja a Wanda a klasika, Nat a Clint. Držali sme sa na dohľad.

Natasha
Zima mi nevadila ale mala som radšej pevnú zem. Šli sme hustým lesom. Clint bol docela pokojný ale jak som sa pozrela na Steva. Ešte viac nervózny ako zvikol. Na Buckym mu záležalo to viem. Ako sme šli, tak sa ozval Sam "Mládež. Asi 500 metrov severne od vás je nejaký opustený vrak auta. Máme vás počkať alebo ísť to preskúmať?" Steve odpovedal. "Držme sa radšej spolu." Všetci sme súhlasili a pokračovali sme na sever. To auto tam fakt bolo, alebo aspoň čo z neho ostalo.

Steve
Auto bolo zničené. Ale nie úplne. Kufor bol v celku. "Boli tu. Tie stopy ktoré zanechali guľky môžu byť iba ich." povedala Nat. "Čo mohli hľadať?" opýtal sa Clint. Hneď som vedel čo hľadali a vedel som že to vie aj Tony. Pristál. Pozreli sme sa na seba. Slabo ale videl som že sa mu lesknú slzy. Nadýchol som sa a povedal "Šofér mohol prevážať také sérum, ktorý podali aj mne. Na čiernom trhu môžu kolovať ešte nejaké kvapky. Ale aj iba z tej jednej kvapky sa dá duplikovať. Poslali Bucka aby ho získal." Tony mlčal. Neobviňujem ho. Ozvali sa agenti. "Pane, stmieva sa. Za hodinu bude tma." "Rozumel som." Musíme sa pohnúť. Tu nás nájdu. "Nemôžeme čakať. Základňa je blízko. Aspoň poďme pre Evie a Langa." Povedal Stark. Mňa prekvapil a myslím že aj ostatných.

Tony
Barnesa som nenávidel ale Evie som si do cela obľúbil. Chcem ju zachrániť. Agenti nás navádzali ku základne. Husto snežilo. To nám prišlo vhod. Takto sme sa vedeli pomerne nenápadne a ticho priblížiť ku vonkajším stenám.

Steve
Sneh nám prial. Bola síce zima ale stopy nám už nebolo vidno. Rozdelili sme sa. Tony akoby zázrakom ma počúvol a bez námietok súhlasil. Pre istotu som Natashu poslala s Tonym a zobral som si Visiona. Hliadky sme bez problémov vybavili a rýchlo sme sa dostali dnu. "Tony. Niečo podozrivé?" "Nič sme nevideli. Ideme zo zadu." Tak sme šli z predu. Schmidt bol dávno mŕtvy ale na každej základni som videl aspoň jeden jeho portrét. Nebolo inak aj tu. Hneď pri vchode. Behal mi mráz po chrbte. Hrozný to človek bol. Musela byť aj podzemná časť bo na chodbách sme ledva niekoho videli a bolo hrobové ticho. Ozval sa Tony "Ľudia, je tu obrovská podzemná továrňa. Ideme spolu alebo pokračujeme ako sme?" "Počkajte nás.". Rýchlo sme ich našli. Tony mal pravdu. Továreň bola obrovská a plná čerstvo vyrobených zbraní. "Pane, pozerám že tam sú aj nejaké laboratóriá. Mali by ste prezrieť aj tie." "Rozkazuješ?" "Nie pane. Prepáčte pane. Len hovorím a sken mi ukazuje že je tam veľa ľudí ktorí nie sú vojaci." "Rozumiem, ideme tam." "Tony, vy to tu prezrite. My ideme do laboratórií. Agenti mi práve povedali že aj tie tu sú.". Prikývol a tak sme sa vidali hľadať. S pomocou Visiona sme rýchlo našli tie labáky. Na jednej chodbe bolo desať. Mali sme čo robiť aby sme čo najrýchlejšie vypadli a boli tam dve chodby. V každej miestnosti bol jeden pacient a aspoň piati "doktori". Pacient bol zmrazený. Prišli sme neskoro. V každom jednom sme videli toto. Na konci chodby boli dve miestnosti ktoré sa skôr podobali na väzenie ako na labák. Jedna bola prázdna ale v druhej bol našťastie Scott. "Scott? Vďaka Bohu že žiješ." Vision s laserom zničil zámku a ja som vbehol k nemu. Clint so Samom sa postavili na stráž kým ja som vbehol. "Steve.... prepáč." "Chránil si ju ako si vedel. Dobrá práca. Vieš chodiť?" "Asi áno." Skúsil vstať ale po prvom kroku spadol. Pomohol som mu vstať. "Nie nie. Ja to urobím." "Ty už nikam nejdeš. Vision ťa zobere naspäť do domu." Zastonal ale prikývol na súhlas. Tak sa aj stalo. Pokračovali sme na druhú chodbu. V jednom labáku sme našli Evie. Práve ju chceli napichať. Sam vyrazil dvere a doktor sa tak zľakol že mu z ruky vypadla striekačka. Druhý ešte stihol niečo stlačiť ale ostatných sme rýchlo dali do poriadku. Keď už každý jeden bol v rohu a v bezvedomí, odviazal som Evie. "Steve?" "Už som tu. Bude to v poriadku. Tony. Máme ju. Rozložte nálože a na môj povel aktivujte." "Rozumel som."

Clint
Konečne sme ju našli a v kľude sme sa mohli pobrať domov. Aspoň sme si to každý mysleli.

Natasha
Nemala som ani šajnu čo sa deje so Stevom a ostatnými. Ale podľa toho čo Tony odpovedal zdalo sa to byť v poriadku. V továrni sme museli sabotovať pár liniek ale to sme dali aj ľavou zadnou a ešte nám zostali nálože.

Steve
Zobral som Evie na ruky a pobrali sme sa na dohodnuté miesto. Ale na konci chodby sa objavila tmavá silueta muža.

Evie
Otočila som hlavu a zbadala som muža. Nemusela som dlho hádať a vedela som že je to on. "Steve polož ma." "Ale..." "Polož ma." Keď ma položil na nohy, vystrela som sa. Telo som mala od modrín a slabo krvácajúcich rán ale vedela som sa pohybovať.

Bucky
Videl som skupinku ľudí a mal som pred sebou iba to že ich musím zabiť. Síce dvaja sa mu zdali podozrivo známi.

Evie
Nabrala som smer k Jamesovi. "Evie!" zakričal Steve ale bolo mi to jedno. "Bucky. Viem že tam si. Prosím vráť sa ku mne. Ku nám. Neviem to bez teba vydržať. Prosím." Ako som sa blížila tak som prosila ale on iba držal pred seba pištoľ. "James. Bucky. Prosím." Každý bol ticho. Na chodbe sme boli iba my.

Bucky
Žena sa pohla mojím smerom a prosila aby sa nejaký Bucky k nej vrátil. Začali sa mi miešať myšlienky a začala sa mi triasť aj ruka. Čo keď ten Bucky som ja?

Steve
Iba ticho sme na nich zazerali. Možno sme sa aj báli ozvať. Buckymu sa začala triasť ruka. Hoci slabo ale všimol som si to. Zrazu som začul kroky. Neboli to našich ľudí. Bola to Hydra.

Evie
Hydra tam naklusala. Len prichádzali a prichádzali. Nakoniec nejaký, asi dôstojník, zavelil Buckymu "Vojak, začnite s paľbou." Zavrela som oči a čakala a čakala. Bolo mi to jedno, aspoň posledné čo som videla pred smrťou boli moji priatelia.

The Soldier I MetWhere stories live. Discover now