Öncelikle Dansou Nedir?

118 9 13
                                    

Dansou kızların erkek gibi giyinmesi ve erkek gibi davranması.
Akımın ana vatanı Japonya olsa da, dünyada da bu aksiyona katılanlar az değil.
Yabancıların ‘crossdressing’ olarak adlandırdığı akım,özellikle otakular arasında, son yıllarda oldukça popüler hale geldi.
Japonya’nın içinde, Tokyo’da dansouyu öğrenmenin bir çok yolu var, ama Japonya dışından da bu akım hakkında öğrenebilir ve dansounun keyfini çıkarabilirsiniz.

Öncelikle, dansounun kelime anlamına bakalım:
Dansou (男装) kadınların (josei 女性) ve cinsiyette tarafsız kişilerin (chuusei 中性) içinde olduğu aksiyon.
‘Dan’ (男) kelime anlamıyla ‘erkek’, ‘sou’ (装) ise ‘gizlemek,değiştirmek/taklit etmek’ demek.Yani dansou kelime anlamıyla ‘erkekleri taklit etmek’demek.
Daha da basitleştirirsek, dansou erkek modasını seven insanlar için bir giyim tarzıdır. Dikkat edin, dansou ile tomboy aynı şey değildir. Ayrıca dansou bir stil de değildir, bir aksiyondur.

Dansou sadece kızların erkek gibi giyinmesi değil, aynı zamanda erkek gibi davranmasını da içine alır. Yani, dansou tarzını uygulayanlar, aynı zamanda erkek gibi davranıyor ve tavırları da erkeksidir. Görünüşlerinin yanında aynı zamanda hareketleri de erkeksi olduğu için, bazı insanlar bu akıma katılanlara ‘erkeklerden daha erkeksiler’ diye yorum yapıyor.

Dansou, daha çok Japon sokak modasında görülüyor.Eğer Japon sokak modasına bir göz atarsak,seçebileceğiniz bir sürü farklı dansou stili var. İşte bunlardan bazıları:
GyaruoOniisan (Büyük abi)
Shouta (Küçük abi, kelime anlamıyla genç adam)
Visual-kei (VK)
Host-kei
Ouji-kei (Prens stili)
Yankee/Delinquent (suçlu stili)
Kirei-me
Idol-kei
Mode-Kei

Japon dergilerinde bir çok dansou modeller görebilirsiniz. Bunlardan en popüleri KERA! dergisinin modellerinden Akira’dır. Japonyanın ikemenlerinden (güzel görünen erkek) biri de o. Akira erkek giyim modasını seviyor ve etek giymekten hoşlanmıyor, fakat o fiziksel olarak ve duygusal olarak bir kadın. Bu da onu bir dansou joshi (crossdressing female) yapıyor.

 Bu da onu bir dansou joshi (crossdressing female) yapıyor

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Bunun yanı sıra, aynı zamanda dansou cafeler ve barlar da bulunuyor

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.


Bunun yanı sıra, aynı zamanda dansou cafeler ve barlar da bulunuyor. Bu mekanlar erkek gibi giyinmiş ve erkek gibi davranan kızlardan oluşuyor. Ziyaretçileri de az değil. Bunlardan bazıları Prince, Queen Dolce, Makotozakaya, Club Mistral, W’ Collection, Vipera Cafe ve başkaları.

Fudanjuku'istanWhere stories live. Discover now