27. Poglavlje

1.8K 157 8
                                    

Camila

Brak ne opstaje sam od sebe, koliko posiješ, toliko roda ćeš I dobiti. Kako njeguješ, tako će I rasti. Obe strane moraju dati dio sebe I odreći se jednog dijela sebe kako bi sve išlo kako treba.

On se odrekao svoje planete da bi bio s nama, ja svog ponosa, kako bi mu oprostila. Dan za danom provodili smo u sreći I smijehu. Zbližavao se s Lucy na nekom nivou koji moj mozak nije mogao razumijeti. Pjevao joj je pjesme sa svoje planete, kuhao jela, mazio se s njom I tačno sam na trenutke pomislila da će mi jajnici puči od prizora pred mojim očima. Ovo nije ni iz pelena izašlo, a ja opet želim da mi je stomak nabreknut njegov dijetetom. Bili smo na dobrom putu da to ostvarimo.
Noći su bile strastvene i vrele, ponekad. Tihe I brze kad nismo mogli da izdržimo, a kuća nije prazna. Njegovo tijelo hranilo je moje. Njegove usne su znale svaki dio moje kože. Njegov miris opijao je moja čula, a njegova zvijer bi se kad-kad pojavila I preuzela dominaciju I kažnjavala me snažnim nasrtajima koji su me ostavljali iznemoglom I umornom.

Nekad bi Red poveo Lucy sa svojom malom porodicom, pa bismo iskoristili I taj slobodni trenutak. Što više smo provodili skupa, to smo više ovisni postajali. Sad je bio jedan od tih trenutaka.

Ležala sam naga na krevetu I čekala njegov dolazak. Kad je uzeo Lucy da je odnese Redu priuštila sam mu striptiz koji ga je natjerao da psuj, ali I da potrči dok je crna kosica poskakivala pri svakom njegovom koraku. Ležala sam I polako prelazila prstima preko svoga tijela. Nije više kao što je bilo. Uprkos svim kremama I uljima koža je pucala prilikom rastezanja. Iako nemam stomaka, uspomene na te trenutke nosim na tijelu. Moje tijelo priča priču njenog nastanka. Zato pređem nježno prstom preko svake.

Pređem preko grudi koje su trenutno prazne, ali jako osjetljive I uhvatim za vršak I od ugode zatvorim oči. Drugom rukom pređem preko vlažnih nabora I gurnem jedan prst u sebe bez problema.
Nastavim da radim ujednačene pokrete I nakon nekog trenutka čujem duboko disanje koje natjera da otvorim oči.

Ispred zatvorenih vrata stoji Ash, bez odjeće, s rukom oko svoje muškosti I prelazi rukoma kako ja radim prstima.
Zastanem, a on grubim glasom reče:

"Nemoj stati. Nastavi, ali nemoj se dovesti do vrhunca. To je moj posao."

Iako bi trebala da ae zgrozim što me uhvatio kako istražujem sebe, nastavim praviti pokrete rukom. Njegovo disanje I moji uzdasi odjekuju sobom I moj stomak drhti od onoga što se približava.

"Ash."
"Izdrži još malo." Govori glasom punim žudnje.
"Ash." Uzviknem dok moje središte počinje da stišće moj prst.

Odjedno osjetim kako je krevet ulegnuo I moja ruka biva izvučena, a prst usisan u topla I vlažna usta. Pušta me, a zatim zgrabi za kukove I podigne ih kako bi sebi olakšao ulaz. Polako, bolno polako, ulazi centimetar po centimetar dok konačno nije potpuno u meni. Njegova zvijer prikaza postojanje na tren, ali očito se Ash izborio. Pokreti su spori I puni ljubavi. Nježni I nedovoljni. Treba mi nešto više.

Omotam koljena oko njegovog sruka I ruke mu omotam oko vrata I nokte  zabijem u ramena onako kako voli I on zareža. Ubrza nasrtaje I jače me stisne šakama. Udara u mene I taj zvuk se širi sobom I još me više uspaljuje. Naši uzdasi se pojačavaju. Njegovo čelo je orošeno znojem, njegove ruke drhte kao I moj trbuh. Pokreti mu postaju neujednačeni I jače zabijem pete u njegova leđa I on konačno doživi vrhunac koji pokrene moj. Drhtim I noge padaju na krevet, a njegova glava na moja prsa na koja odsutno spušta poljupce.

Ruka mi pobjegne u njegovu kosu I prste provlačim kroz tu gustu crnu masu. Masiram mu tjeme I spustim poljubac na čelo. Njegova težina na meni prija, njegova toplina ista je kao I mog ugrijanog tijela. Nastavljamo ritual koji uvijek radimo poslije odnosa. Milujemo se I uživamo u tišini.

"Mudiwa?", progovori on nakon nekog vremena.
"Hm?", odsutno odgovorim.
"Ndinokuda." Kaže on tiho.
"Ha?", zbunjeno kažem ja.
"Ndinokuda." Ponovi on.
Pogledam u njega, a njegova glava je zabačena tako da gleda u mene. Kroz zelene oči bujaju emocije I meni se grlo stisne, a prsa stisnu.
"Šta to znači?", pitam tiho.
"Volim te, mudiwa."
Grlo mi je stisnuto I oči se mute od suza. Prsa me bole I zaboravila sam disati. Nije prvi put da ih čujem, ali prvi put su izgovorene ovako, bez sumnje, bez da sam prva rekla.
"Volim I ja tebe." Priznam mu iskreno.
"Volim te više nego možeš zamisliti." Suze krenu niz lice. 
Podiže se na koljena I rukama uhvati moje lice brišući palčevima  tu toplu tečnost.
"Mila. Najdraža. Ljubavi." Govorio je sa svakim poljupcem kojim je okupao moje lice. Spušta najnježniji poljubac na moje usne I poljubac se produži.
Poljubac se produži I vodili smo ljubav tako sporo, tako opojno, tako emotivno, da smo na kraju oboje bili iscrpljeni I zaspali isprepletenih udova.

Par sati kasnije se budim u njegovom zagrljaju. Njegova ruka prebačena preko mene I njegova šaka stisnuta čvrsto oko moje dojke. Nasmijem se na prizor, ali grudi me bole, pune su I trebam da nađem Lucy. Pronađem nove gačice I oblačim trenerku I majicu I odlazim u dnevnu. Tamo su svi na okupu I uživaju u ručku. Noć polako mrači dnevno svjetlo I vanjska rasvjeta se pali. Osmijehnem se svima i krenem prema svojoj bebici koja je pružila ruke prema meni s osmijehom na tom malom plavom licu. Uzimam je u ruke I ona odmah gura majicu  prema dolje u potrazi za svojom hranom.

Sjednem na stolicu I pružim joj šta želi. Gladno počne da sisa, a ja posmatram njeno blaženo lice dok doji. Slušam priču oko sebe I uživam u osjećaju porodice koju nikad nisam imala. Sve do sad. Možda nismo krvlju vezani, ali jesmo dušom.

Svjetla zatreperiše iznad nas iako je vani nebo vedro. Mrak se spustio I ništa se nije vidjelo mimo rasvjete. Pogledan u Red-a koji slegne ramenima. Pa ako on nije u stanju opreznosti onda ću I ja da se opustim. Jenny I Jennifer pričaju o receptu za čokoladnu tortu I već u glavi mogu da je zamislim. Zatvorim oči I zamislim sočni čokoladni biskvit s kremom od čokolade I preljevom od karamela. Vrisak odjeknu kroz prostoriju I otvorim oči, ali I dalje mrak.

"Nemojte paničiti." Začujem Red-ov glas I pokušavam smiriti uspaničeno srce. Udahnem pa izdahnem kroz nos. Lucy je još uvijek tu u mojim rukama dok pokušavam da se smirim. Ash je doteturao iz sobe I uspaničenog glasa nas tražio. Čuje se lom stakla, još vriske, udarci I odjednom se dvije ruke stvoriše na meni dok Lucy stišćem uz sebe. Još uvijek se mogu orijentisati gdje sam, znam gdje je stol I nogom opipam noge stola  prije nego što spustim Lucy na ravnu površinu, dok se ostali nagurivaju. Sekundu poslije bivam odvučena. Lucyin plač se pomiješao s ostatkom zvukova I molim se Bogu da sam je spustila na stol I da nije pala. Vuku me u tamu, preko glave mi prebaciše platnenu vreću. Pričali su poznatim jezikom, ali nisa mogla da smjestim odakle ga znam.

Noge mi stružu po podu dok me dvojica nose s rukama iznad nadlaktica. Stisak je očajan I nemam sumnje da će ostati plave modrice. Čuvam ruke ispred sebe I ne borim se. Ne još.

Konačno osjetim metal ispod nogu. Svjetlo probija kroz vreću I znam da smo u nekoj letjelici, ima taj miris. Kroz glavu mi prođe mukla bol, uši su zvonile od bolova I par trenutaka kasnije sve se smirilo. Glasovi koji su pričali na nekom drugom  jeziku sad su bili jasni.

"Gdje je dijete? Jesam rekao da ne dolazite bez nje. Ona je nasljednica krune I s njom u rukama imao bih sve što mi je potrebno." Vikao je glas ispred mene.

Naglo potgne vreću preko moje glave I iznenadni nalet svjetlosti me na trenutka zaslijepi. Trepnem koji put I ostanem šokirana kad vidim ko je ispred mene.
Približi lice mom I luđački osmijeh se raširi.
"Pa zdravo, opet."
Zabacim glavu kao da gledam.u svjetlo iznad sebe, a onda zamahnem glavom I čelom ga udarim u nos. Krckanje mi je pružilo takvo zadovoljstvo da mi tama koja je uslijedila nakon udarca u potiljak uopšte nije smetala.

Novi svijet🔚 Tiskana 📚Where stories live. Discover now