13.- Értsd meg

826 64 14
                                    

Gigász szemszöge:

Rendben. Amint felébred, megfürösztöm ezt az izét. Vagy tisztálkodik magától? Hmm...

A fenevad elmerengve figyelte szuszogó jószágát. Legszívesebben felébresztette volna, mert kíváncsisága hajtotta. Mennyire lehet értelmes? Talán meg tudják értetni magukat egymással? Lehetséges lenne? A Birodalmak Árnyékából jött a kis lény, így tulajdonképpen semmit sem tudott róla vagy fajtájáról. Az egész Birodalmi Hálóban kevesen voltak, akik bármit is tudtak a veszedelmes területről. Hisz' azon kevesek, akik átjutottak az ősidőkben... sosem tértek vissza. De ha ilyenek élnek ott, annyira mégsem lehet veszélyes. Nézz már rá, milyen törékeny ez! Ha meg testileg gyengék, akkor valóban elmében kell teljesíteniük.

- Szerencsétlenek... hogy nem lehet mindkettő egyszerre.

Hamarosan mozgolódás támadt a ketrecbe gyömöszölt takarók közt. Ébredezik! A gigászi lény a terem túlsó feléről figyelt. Meglepte, mikor a lény megijedt láttára, de elhatározta, hogy kiszedi börtönéből. Aggasztotta, hogy rémületében talán még el is szökne, bár otthona teljesen zárt volt. De először meg kellett nyugtatnia. Remélem hat rá...

- Shhh! Nyughass! - mély, szinte doromboló hangon küldte felé a kölyökkorából ismert alfa-hullámokat. Anyja mindig ezzel altatta el, ha nyűgös volt, így maga is hamar elsajátította. Hatott! Most a fedelet.

- Mindjárt kijöhetsz.

Ahogy meg volt a művelettel hátrált egy lépést, hogy jelezze, nincs mitől tartania. Talán megérti, ha rámutatok... Amaz felfogta és nehézkesen kikászálódott. Hm. Ez a beszéd!

- Figyelj jól! Nem tudom, mit fogsz fel ebből, de... bűzlesz. Meg. Kell. Fürdened. Vízben. Hogy tiszta legyél. Jót fog tenni. Kövess. Fent van. Füüürrrdőőő. - Mit jelent ez a fejmozgatás? Nem érti. Hogy is érthetné?... Na álljon meg a menet! JELZI, hogy nem érti. Vagyis egészen értelmes! Ne aggódj! Majd mutatom.

- #####? - Ugye megértetted? Erre kell jönnöd.

A kis lény két lábon haladt az általa értelmezett irányba. Léptei bátortalanok voltak és instabilak. Még a szél is feldöntené. A sötét folyosó előtt megtorpant és a fenevad már egészen hamar rájött, hogy a sötétséggel van problémája. Ezek szerint még a villanyt sem ismeri. Lehet, hogy értelmes, de technikai szinten nem annyira fejlett a tudása.

Végül sikerült elérniük a fürdőt az előmelegített kádakkal. Szerencsésnek érezte magát a farkas, hogy a sok földalatti forrás közt volt forró vizű is, így fel tudta használni némi eltereléssel. A szellőztetést a magasba nyúló kürtők biztosították.

Most már csak azt kell elérnem, hogy belemenjen a forró vízbe. De hogya...? Mielőtt a gondolatmenet végére ért volna, a kis lény már a vízzel teli kádak mellett guggolt és a vékonyka mellső végtagját lógatta bele. Egyesével végigszaladt a 3 kádon, mindnél csak a kezét belemártva s közben tekintetéből derű sugárzott. Hogy az a!

Ujjával a pöttöm teremtésre mutatott majd a vízre. Tétovázása miatt még szemléltetőbb módon próbálta értésére hozni, hogy igen sürgősen fürdésre van szüksége, ezért felé fordulva, hangosan szimatolva megismételte a kézmozdulatot. A kis lény szemeiben mintha értelem gyúlt volna, hangos kacagásba kezdett. Az ismeretlen hangtól a hatalmas fenevad nagyokat pislogva figyelt, de az ösztöne súgta, minden a legnagyobb rendben. Valahogy felfogta ő is, hogy szerzeménye különös hangja annyira nem is különbözik az itteniek viselkedésétől. Ez a nevetése. Tehát ilyen az, amikor jó a kedved.

Házikedvenc [KIADVA]Where stories live. Discover now