*4*

3.1K 210 8
                                    

Závrať, třas rukou, úporná bolest hlavy, slabost a pocit, že se nemůže nadechnout. To vše Harryho provázelo, když se vracel z práce. Cesta mu trvala nesmírně dlouho, protože se každých pár kroků musel zastavit a odpočívat. Když před sebou viděl starý oprýskaný věžák ve kterém bydlel, spadl mu kámen ze srdce, přesto měl strach, že nezvládne těch posledních pár metrů. Srdce mu bolestivě bilo, když se přidržoval zábradlí a stoupal co noha nohu mine do druhého patra, kde se nacházel jeho byt.

Konečně doma! Svezl se po dveřích na zem, kde zůstal napůl sedět napůl ležet. Zavřel oči a snažil se zhluboka dýchat. Působilo mu to neskutečnou bolest a měl pocit, že se brzy udusí. Věděl však, že musí vydržet. Tahle situace nebyla ani nečekaná ani neobvyklá. Byla to daň za normální práci. Je to jeho věčný koloběh. Přes den fungovat v práci, pak se v bolestech doplazit domů, vzít si ohromné množství léků a další den zase znovu.

Začínalo se mu dýchat lépe, tak se pokusil postavit. Tělo ho však odmítlo poslechnout a opět se svezl na zem. Potřeboval se nějak dostat do koupelny. Frustrovaně si povzdechl.

Zrovna v těchto chvílích, v okamžicích bezmoci, toužil být aspoň zčásti schopný kouzelník a léky si přivolat.

Nenáviděl kouzelníky za to, co mu udělali jeho rodiče, ale záviděl jim, čím vším si mohou zjednodušit život. Už v sirotčinci závistivě pokukoval po ostatních dětech u kterých se jejich schopnosti projevily a potají poslouchal za dveřmi, když si vyprávěli o Bradavicích.

Na mysli mu vytanul muž z kavárny. Zoufale se snažil rozpomenout se, co o něm matka říkala, ale tak dlouho se to období snažil vytěsnit z hlavy až jej měl v mlze.

Znovu, tentokrát úspěšně, se postavil. Sotva si vzal léky a došel k posteli, padl na ni a tak jak byl oblečený, usnul.

                    *******

Magický archiv je jediným místem, kde jsou záznamy všech kouzelníků včetně motáků a mudlovských příbuzných. Severus se snažil najít Potterovi. Chtěl o chlapci, kterého považoval patnáct let za mrtvého, zjistit co se dá. Lomcoval jím vztek. Celé ty roky se obviňoval, že byl na cestách a nezachránil dítě své přítelkyně a ona mu přitom sprostě lhala. Jako jedna z mála lidí věděla jak hrozně trpí, když někoho nestihne vyléčit a přesto mu zasadila takovou ránu. A nejen jemu. Neuměl si představit, jak těžký život připravila svému dítěti.

Page, Paddington, Paley, Palmer, Parker, Patterson, Pauley, Payton, Pearson, Pemberton, Penfold, Perch, Percival, Perkins, Perry, Peters, ,Petrie, Phelps, Phillips, Pitt, Pickett.....Potter!

Severus vytáhl příslušnou složku a začal ji pročítat, dokud se nedostal k tomu jménu, které tak usilovně hledal.

Harry James Potter

Narozen: 31.července 1980

Rodiště: Godrikův důl

Změny:

1)

14.září 1987 - Zbaven dědických práv a vyškrtnut z rodokmenu Potterů pro motáctví

2)

15.září 1987 - Umístěn do kouzelnického sirotčince u Madam Cassidy na adrese:

Zobí ulice 4

Kvikálkov

Surrey

3)

Od 1.srpna 1997 - Adresa neznámá

Severus spis vztekle hodil na stůl. Považoval za osobní povinnost toho mladíka vyléčit, ale k tomu potřeboval mnohem více informací.

Musí navštívit ten sirotčinec. Snad se dozví něco o jeho minulosti.

Unaveně si promnul oči a vydal se zpět do Bradavic. Obával se, že cesta k mladíkově vyléčení bude trnitá a plná komplikací.

Vyléčím tě láskou Kde žijí příběhy. Začni objevovat