Despre frumusețe...

392 54 9
                                    

Unu, pentru începători. Ai putea te rog să te oprești din a spune că ești urât? Ai tot dreptul să urăști cearcănele și părul nepieptănat, dar ai fi un ipocrit și mai mare. Frumusețea e trecătoare! Până la urmă, ajungem cu toții să ne ducem la piață, să luăm o pâine, fără să ne pese dacă mai avem cearcăne, pentru că vor fi acoperite de riduri, care, să știi, sunt semne ale puterii! Ai trecut prin atâtea, de ce să te deranjeze că azi nu te-ai dat bine cu ruj sau că ai uitat să-ți dai cu gel în păr? Am văzut și auzit de atâți care găsesc iubirea la nouăzeci de ani, chiar dacă o fac prin show-ul ăla de la televizor cu paravanul, iar bătrânii sunt considerați deseori urâți, lipsiți de farmec. Și totuși, e mai bine așa. Ce vezi diferit între o bunică care a fost urâtă în tinerețe și alta care a fost regina balului? Nimic! Amândouă au nepoți, au acele fuste lungi, au decență, au păr alb în cap și dureri de spate. Vor veni vremuri în care u mai ajungi să fii șmecher printre puștani, pentru că nu vei mai fi unul. Vor fi vremuri când nu te vei picta cu toate porcăriile pe față ca să impresionezi pe toată lumea, pentru că vei avea singura ta lume, care te va ruga să dai cu mătura și să-i gătești și tu așa vei face. Și o vei face fără fard și cu părul lăsat peste umeri, fără să porți tricouri sexy sau tocuri. O vei face în papuci, în halat și cu părul prins în coc. Nu va conta, vei fi la fel de frumoasă.

Iar el va întinde rufele, tot în halat, pentru că nu-i va păsa. Va fi norocos că în sfârșit va putea să fie el însuși.

Și dacă nu se va întâmpla așa? Te rog, nu-ți pune întrebarea asta. Toți cei care n-au pățit așa, și-au pus întrebarea de prea multe ori încât au schimbat semnul ei cu punctul, și l-au înlocuit pe „dacă" cu „sigur". TU NU AI DE CE SĂ FACI AȘA.

Tu ești om. Asta e despre tine. Omul e frumos, pentru că e uman.

___

ok, nu prea știu în ce se transformă cartea asta, pentru că inițial îmi doream să fie o carte, nu doar niște texte. mă rog, îmi plac textele mele, dar nu pot niciodată să scriu ceva pe termen lung, care are aceeași idee. cred că asta va fi doar ca o relaxare pentru mine, și în același timp un sfat. sper să îmi lăsați păreri, dacă nu aici, în privat!

sunteți super.

Despre oameni...Unde poveștirile trăiesc. Descoperă acum