3. Bölüm - OKUL -

80 5 15
                                    

Arkadaşlar bu kitap benim ilk kitabım ve yorumlarınız benim için çok değerli.lütfen yorum bırakın çünkü bu karakterlerime arkadaş adları bulamadım yorum bırakanların adlarını hikayeme koyacağım. 👭

" Bende Arya . Arya ÇEVİK . "

"Tanıştığıma memnun oldum . "

" Bende . Bende de artık 11. sınıfların katını söyler misin ? "

" Senin şuben ne ? "

"Şubem . Şubeeeem. Benim şubem ne ?"

"Arya şube ni unuttun mu ? . Gerçekten mi ? . Aaaaaaah . neyse birkaç sınıf var zaten sınıf defterlerine bakarız o zaman . "

" Neden müdür yardımcısına gitmiyoruz ki ? "

" Onlar bu saatte burada olmazlar ve şimdiden söyliyeyim nedenini sorma kısa hikaye ama sorma anlatmaya üşenirim vallahi . "

"neyse hadi gidelim ve senin şube ni bulalım . "

Arda beni kolumdan tuttuğu gibi çekiştirmeye başlayınca bir an dengemi kaybedip onun üstüne düşüyordum neyse ki dengemi kurup yürümeye başladım . Arda ile merdivenleri hemen inip 2. kata vardık . Arda " İlk A şubesine bakalım belki bizim sınıftasın dır . " dedi. ve o anda kafama dank etti tabi yaaa ben A şubesinde idim. ama bozuntuya vermeden Arda 'nın sınıf defterinden öğrenci isimlerinin olduğu kağıdı çıkarıp tek tek bakmasına izin verdim . 

" Arya senin soyad'ın  neydi ya unuttum da . Burd" sözünü bitirmeden cevap verdim 

" ÇEVİK . "

" Arya ÇEVİK . Arya ÇEVİK. Heh ! işte buldum . Ama Asya Arya ÇEVİK ." Arda ' ya - bana bilmediğim bir şey söyle - bakışı attım .

Arda ; "  Bu sensin değil mi ? . " dedi.

Ben evet dercesine kafamı salladım . 

"Ne o surat ? Benimle aynı sınıfta olduğuna üzüldün mü ? "

" Hayır . "

" Kantine gidip bir şeyler içelim mi ? "

" Bana fark etmez . Ama şimdi beni ezmeye çabalamazlar mı ? "

" Neden seni ezmeye çabalasınlar ki ? "

" Hani yeniyim ya . Yada boşver sen bu konuyu kantine inelim biz hadi . "

Merdivenleri kim daha hızlı inecek yarışına girdik çocuklar gibi . Veeee ben merdivenlerden birini yani bir katı direkt atlayarak indiğim için ben kazandım . Kantine doğru yürürken bir yandan okulu inceliyor diğer yandan Arda ile sohbet ediyorduk. Arda kantine geldiğimizi söyleyince şaşırdım . 

" Arda , sen kantine gideceğiz dememiş miydin ? " 

" Evet öyle dedim . "

" E  hani kantin ? burda ben kantin göremiyorum . Yani bu kantin olamaz bu olsa olsa restoran olur bu ne büyüklük ! . " dedim hayretler içinde .

" Evet restoran denecek kadar büyüdü . Okula yeni müdür geldi bir sene önce o yaptırdı . Ama valla anamız ağladı yapana kadar sürekli bizden para istedi . "

" Güzel olmuş ne deyim . " Arda otur işareti yaparak bir masayı gösterdi . 

" Ben kantinden bize bir şeyler alıp geleyim bekle burada . He bu arada laktoz ' a   ve ya çikolataya alerjin var mı ? "

" Hayır . Yok . "  dedikten sonra arda kantinin satış bölümüne doğru ilerlemeye başladı . Bir kaç dakika sonra Arda elinde bir ton şeyle geldi . 

"Al bakalım bunlar senin. "

"Ben bunları almam . " aslında gayet de alırdım hatta  en sevdiğim şeylerdi ama ben kendime yediremezdim . Çünkü bana ilk defa bu kadar para harcayan erkek görmüştüm - benim yaşımda -

"  Neden tostu sevmiyor musun ? "

"Yoooo seviyorum  hatta çikolatayı da severim çayı da  ama ben bunları kabul edemem . "

" Neden ? "

" Çünkü sen aldın yani senin paran . AAAA buldum al sen şu parayı olsun tamam mı ?"

" Saçmalıyorsun . benim yaptığıma centilmenlik denir . Şimdi ye şunları da sınıfa gidelim ."  Arda'nın bana böyle davranmasını sevmiştim aynı abim gibiydi  oda bana çok iyi davranırdı . Bu yüzden Arda ya kanım ısınmıştı . tostları mızı yedikten sonra sınıfa gittik . 

Herkes sınıfa girdi ben oturacak bir yer ararken Arda bana seslendi.

" Arya neden öyle bakıyorsun etrafa . Bir şey mi arıyorsun ?"

" He ? He yok hayır . Yani aslında evet .  "

" Ne arıyorsun ?   "

" Oturacak bir yer bulursam otururum tabi de oturacak bir yer bulamadım . " Aslında vardı . Arda'nın yanı boştu ama çantasını sanki yanına birini istemiyormuş gibi yaymıştı . O nedenle onun yanına oturmayıp etrafıma bakınmaya devam ettim.

" Lan öküz ! çeksene çantanı da kız otursun. Ayakta kaldı kız . Zaten bir tek senin yanın boş . " Sesin geldiği yöne yani arkama baktığımda Arda ya bile taş çıkaracak yakışıklılıkta bir çocuğun olduğunu gördüm . -Allah'ım bura okul mu yoksa mankenlik ajansımı - Erkeklerle hiç işim olmazdı hatta benim insanlarla işim olmazdı ama arkamdaki çocuğu görünce istemsiz bir şekilde dona kaldım. Deniz demek ki bu yüzden bu okulu bu kadar abartıyordu .

" Bana öküz diyeceğine kendine de kızın yanında nasıl konuştuğuna dikkat et ! " 

" Sanki hiç duymadığı şeyler . "

"Bir şey söyleyebilir miyim bir konuşmama izin verir seniz artık ?"

Arda " Buyur söyle " dedi . 

"Bence kavgaya lüzum yok . Tamam Arda çantasını çekmeyebilir. sıkıntı yok . Öğretmen gelip yer düzenlemesi yapana dek ben kendime bir yer bulurum. " dedim . İkisi de bana şaşkın şaşkın bakıyordu . sanırım dışarıdan hiç sakin olamayan ve ara bulamayan birine benziyordum . 

Adını bilmediğim çocuk bana " Yer yok Polyanna . Nereye oturmayı planlıyorsun?  " dedi . Haklıydı . Yer yoktu ama bu bir engel değildi benim için.

" O zaman yerde otururum . " dedim . tam yere oturacakken Arda  çantasını yere indirip , kolumdan  tutu ve beni kendi sırasına doğru çekti . 

" Bora git otur sırana . Arya , öğretmen gelip yerlerimizi düzenleyene kadar benimle oturur . Kızı yere oturtacak kadar kaba değilim . " dedi .

Adının " Bora " olduğunu öğrendiğim çocuk yerine geçti . O sırada öğretmen geldi , yoklama aldıktan sonra ayağa kalkıp " Günaydın arkadaşlar  . Bu dönem aramıza yeni biri katıldı . " sınıftaki bütün gözler bana dönmüştü " Asya'cığım sınıfa kendini tanıtmak ister misin ? "  ayağa kalktım " Adım Arya Asya . Karagül Anadolu lisesinden geldim . Ayrıca pek insan sevmem . " Öğretmen bana garipser bir şekilde baktı . Sınıfta bir çocuk " İnsanlarla anlaşamadığına göre hayvan seviyor galiba arkadaş " dedi . Arda bir anda "Tolga seninle iyi anlaşır o zaman " dedi . Öğretmenimiz Halime hoca konu değişsin diye tatil nasıl geçti  falan derken zil çalmıştı ve öğretmen yerlerimizi ayarlamayı unuttu.

UMULMADIK KİŞİWhere stories live. Discover now