BİR YILDIZ GÖZ KIRPTI BANA

3 0 1
                                    

       Oğlum Mert salonda oturmuş televizyonda çizgi filme kendini kaptırmışken ben de balkona çıktım.  Koltuğuma oturup tam karşımda çarşaf gibi görünen denizi seyrediyorum.  Deniz çok durgun ve maviligi o kadar büyülü ki insanı sakinlestiriyor.  Arada bir Karşıyaka 'nın ışıklarını izliyorum.  Gecenin içinden yıldız gibi fışkırıyor sanki.

       Hava çok sıcak.  Ağustos ayında İzmir 'de olduğunuzu düşünürseniz ne kadar bunaltıcı bir sıcak olduğunu anlarsınız.  Gökyüzünde yıldızlar bir harika.  Gecenin karanlığını sona erdirmek istercesine ışıklarını saçıyorlar.

       O da ne? Tam üzerimdeki yıldız sanki göz kırptı bana.  O yıldız Ecrin Masal olmalı.  Kızım gökyüzünden bana göz kırparak iyi olduğunu söylüyor.  Peki Meteciğim,  canım yavrum sen neredesin? Kardeşin yanına gelmedi mi? Ben sizi birbirinize emanet ettim. Neden birlikte değilsiniz? Ecrin Masal 'ın biraz ilerisindeki yıldız sen olabilir misin?  Bu günlerde sürekli Ecrin Masal için gözyaşı döküyorum diye seni unuttuğumu düşünüyor olabilir misin?  Öyleyse çok üzülürüm bebeğim.

       Mete canım yavrum,  son tekmeyi attığın günü hatırlıyor musun?  Tabi hatırlıyorsun. Sürekli senin hareketlerini dinlediğimi,  hareket etmediğin için ne kadar endişelendiğimi,  sürekli dua ettiğimi en iyi sen biliyorsun.  Doktorun sözleriyle nasıl yıkıldığımı görmüşsündür.  Bornova metro istasyonunda babanla arkandan nasıl ağladığıma,  çığlıklarımla istasyonu inlettiğime sen şahitsin.  Ben sen gittiğinden beri  hala kendime gelemedim.  Şimdi kardeşinin gidişiyle daha çok yıkıldım.  Kederim ikiye katlandı.  Bunları biliyorsun canım oğlum,  sakın annene gūcenme.

        Ecrin,  abin Mete ile birbirinize sahip çıkın.   Bana göz kırmakla beni çok mutlu ettin bebeğim.  Sizinle konuştuğumu kimseye söyleyemiyorum.  Merak etme ben de biliyorum,  birine anlatırsam bana deli diyeceklerini.  Korkma yavrum,  Kimseye söylemem sizinle sohbet ettiğimi.  Üzüldüğüm ve sürekli düşüncelere daldığım için bile insanlar depresyonda olduğumu,  mutlaka bir psikoloğa gitmem gerektiğini söylüyorlar.  Onun için bu aramızda bir sır olarak kalacak.

          İkinizi de çok seviyorum  ve kalbim her an sizinle.  Sizi anneanneme emanet ettim.  Anneannem beni çok severdi,  sizi de çok seveceğini ve size çok iyi bakacağını biliyorum.  Anneannem en son hastaydı,  sağlığına kavuştu mu bilemiyorum.  Siz de ona çok iyi bakın.

         Saat geç oldu kuzucuklarım.  Haydi yatağa.  Büyümek için bol bol uyumanız gerekiyor.  İyi uykular,  ikinizi de kocaman öpüyorum.

    Uzun ince bir yoldayım,  gidiyorum gündüz gece,
    Demiş büyük usta Aşık Veysel,
    Ne Aşık Veysel 'ı anlıyor,  ne de beni el,
     Acılardan gözyaşlarım oldu sel,
    Yıldızım ol,  her gece gökyüzüne gel.

    En yakınımdakiler anlamazsa,  anlar mı beni elalem?
    Ben de elime aldım bir kağıt,  bir de kalem,
    Döktüm içimde ne varsa herşeyi,
    Belki şiirlerimi okuyanlar anlar ne hissettiğimi.

    Yürüyorum dikenli yollarda gecem de gündüzüm de karanlık,
     Beni anlamıyorsunuz,  bari akıl vermeyi bırakın artık.

Ateş Düştüğü Yeri Yakar Evlatlarına En Çok Anneleri AğlarWhere stories live. Discover now