•3•

9.2K 207 2
                                    

,,Deset, devět, osm...." začala jsem odpočítávat vteřiny do konce poslední hodiny. Konečně je pátek a poslední hodina matiky je jako za trest. ,,...sedm, šest, pět..."pokračovala Jess, která se stejně jako já nemohla dočkat konce téhle hodiny a hlavně školy a začátku víkendu. ,,...čtyři, tři, dva..." A slastný zvuk zvonku se rozezněl v mých uších.

Všichni si začali házet věci do tašek a sprintem vybíhat ze třídy. ,,A nezapomeňte, že si v pondělí napíšeme test!" zakřičela ještě učitelka, ale pochybuji, že jí někdo vnímal.

,,Tak co máš v plánu na víkend?" zeptala se mě Jess během cesty ke skříňkám, které jsme měly nedaleko sebe. ,,Asi nic, pořád se ještě nějak zabydluji." usmála jsem se a podívala se jí do očí. Do očí, které byly tak hrozně podobné těm jeho.

Devět dní. Tolik uteklo od doby, co jsem ho poprvé viděla. A vlastně taky naposledy. Ale stejně jsem pořád myslela na to, co se stalo v koupelně. Pořád jsem myslela na něho. Třeba dneska přijde. To jsem si říkala každý den...třeba dnes přijde. Nechápu to. Proč ho chci znovu, tak moc vidět?

Kluci...Nick a Leo u nás byli skoro celý víkend. Když jsem se pokusila nenápadně nadhodit téma ALEX, říkali, že má hodně práce. Co asi dělá? Je to úředník? Učitel? Podnikatel? Může dělat cokoliv, může být kdekoliv a taky s kýmkoliv. Co když má přítelkyni? A i kdyby ano, mě to přeci může být jedno. Je to kamarád mého staršího bratra a nic víc přeci nikdy nebude. Ale co kdyby...

,,Hej Lis!" zamávala mi Jess před obličejem rukama. ,,Vnímáš mě?"

,,Jo jasně." usmála jsem se a dělala, že naprosto vím, o čem mluvila.

,,Tak co jsem říkala?" překřížila si ruce na prsou a propalovala mě pohledem. Někdy docela naháněla hrůzu.

,,Že jsi ta nejlepší kámoška a hodíš mě domů, když mě brácha nemůže vyzvednout?" usmála jsem se tím nesladším úsměvem, který jsem uměla a udělala štěněčí oči. ,,Tak fajn." povzdechla si. ,,A říkala jsem, že mě Jackson pozval k němu na párty. A ty moje milovaná jdeš se mnou." řekla prostě a šla ven ze školy a já hned za ní.

,,Ale no tak, vždyť jsem ti...." zasekla jsem se uprostřed věty, když jsem si všimla jistého člověka opírajícího se o kapotu Porche 911 gt2 rs. Je to naprostá dokonalost. To auto samozřejmě.

,,Páni." vydechla Jessica vedle mě. Jo ten pohled na něj se ani jinak popsat nedal. Měl na sobě černé džíny a bílou košili, kterou měl u krku rozepnutou, na očích tmavé sluneční brýle. Vypadal tak dokonale. ,,Hned jsem zpátky." řekla jsem jí a vydala se za ním. ,,Počkej, ty ho znáš?" zakřičela za mnou.

Rychlým krokem jsem kráčela k člověku, na kterého se upíraly pohledy snad všech stojících  před školou. Celou cestu mě pozoroval a čím více jsem se k němu blížila, tím víc se usmívala dával tak světu na obdiv své dolíčky. ,,Ahoj princezno." pozdravil mě a sundal si brýle z očí. Zastavila jsem se pár kroků od něj. Pro své vlastní dobro jsem si od něho držela jistý odstup.

,,Co tu děláš, Alexi?" zeptala jsem se zmateně. ,,Není slušné nezdravit, babygirl." zamračil se na mě a přistoupil blíže ke mně.

,,Ahoj. Tak co tu děláš?" zeptala jsem se znovu a rozhlédla se kolem sebe. Všichni se na nás koukali. To ty lidi nemají nic zajímavějšího na práci?! Proč na nás sakra tak zírají?!

,,Ahoj, já jsem Jessica." uslyšela jsem za sebou. Skvělý.

Jess si stoupla vedle mě a natáhla k němu ruku. Alex jí přijal a potřásl si s ní. Nepolíbil ji, tak jako tu mou. To byla první myšlenka, která mi prolétla hlavou. ,,Alex." zdvořile se na ni usmál a pak se zase otočil na mě. Jako kdyby tam Jess vůbec nebyla.

,,Do auta." Řekl tvrdým hlasem. ,,Ale já jsem..." chtěla jsem říct, že jsem už slíbila Jess, že s ní pojedu. ,,To nebyla prosba." Stal tak blízko u mě a díval se mi do očí. Hlasitě jsem polkla a otočila se na svou kamarádku.

,,Jess, promiň. Asi budeš dneska muset jet sama." objala jsem jí a nastoupila k němu do auta.

Daddy's little girl [POZASTAVENO]Where stories live. Discover now